About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Al Fondspeterdedonderhkdsmjinde Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
peterdedonder
Gast
peterdedonder

Ik heb mijn opmerking al gemaakt bij het artikel van de Frankymatic, maar ik zie nu dat het eigenlijk hier thuishoort. Als je stortingen mooi gespreid liggen dan is er inderdaad weinig verschil tussen de correcte methode (hkds) en de benaderende methode (alFonds). Maar in mijn realistisch geval: Investering in euro: 7867,45 op 26/01/2005 voor 1000 stuks Investering in euro: 3055,14 op 15/01/2013 voor 300 stuks (Berekende) portefeuilledatum wordt dan 20/04/2007 Een evaluatie op 16/11/2016 met een waarde van €13,51/stuk geeft – Correct jaarrendement van 4,93% – Benaderd jaarrendement van 5,08% Een verschil van 0,15% wat ik toch iets te… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Gaan berekenen hoeveel je portefeuille nu genereert, kan een controle zijn op je inspanningen. Goed of minder goed, het hangt er vanaf.
Zou je er nu echt zoveel tijd en moeite instoppen om een verschil van 0,15% te vermijden als het ook zoveel vlugger en gemakkelijker kan.
Voor de mensen die zouden gaan werken met de “distributieportefeuille” die mijn collega in mekaar aan ’t puzzelen is: Voor elke dividend (en dat zijn soms erg kleine bedragen) en vergeet de taksen op de GBF’s niet).
Ik zou al tevreden zijn als het benaderend is.

mjinde
Gast
mjinde

Eigenlijk is dit best wel een grappige discussie. Er is maar één moment waarop het rendement juist te berekenen valt, en dat is bij verkoop. Alle andere manieren zijn benaderingen. Beeld je in dat je konijnen schiet. Veel ernaast, maar er nooit op, en elk konijn kan je maar één keer schieten.
Desalniettemin, iedereen heeft wel een manier om zijn portefeuille op te volgen. Hoe anders?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be