About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

14
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Wild FireAl FondsHagiRobokatKevin Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Hagi
Gast
Hagi

Bedankt voor de waarschuwing, is er een mogelijkheid om dit te laten opvallen bv dmv een banner bij het openen vd site?

Kevin
Gast
Kevin

Kun je op één of andere manier inspelen op een stijgende rente? Zijn er bv. ETF’s, fondsen die meerwaarde halen uit een stijgende rente?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De stijgende US rente heeft wel als gevolg dat de USD flink aan het stijgen is. Op die manier profiteren onze MK portefeuilles daar onrechtstreeks van mee.

Ook daar moest je al vooraf ingestapt zijn, dat is nu te laat. Al onze portefeuilles krijgen nu een STOP signaal (ook de flexer krijgt die vanaf vandaag). We vragen ons zelfs af of dit de voorbode is van een correctie.

Wild Fire
Gast
Wild Fire

Langetermijnobligaties hebben het felst te lijden onder stijgende rentevoeten. Het bekende obligatiefonds van iShares dat de 20-jarige staatsobligaties van de VS weerspiegelt (ticker TLT), zal bij een opwaartse beweging van de rente fel afgestraft worden. Het heeft tijdens de periode van dalende rentevoeten ook evenredig sterk aan waarde gewonnen. Het antwoord op de vraag hoe je kunt inspelen op die stijgende rente, is niet voor beginnende beleggers. De aanpak: Als je overtuigd bent van de stijgdende rentetrend, zorg dan dat je een shortpositie inneemt tegenover TLT. Dat kan door bij je bank of broker het fonds te verkopen zonder dat… Lees verder »

CP1234
Gast
CP1234

Ik verwacht hier in België nog verschillende renteverlagingen bij de banken. Zeker nu er verschillende spelers erover denken om de markt te verlaten, het wordt weer grootbankenland …

jempi
Gast
jempi

Had in 1980 een lening gedaan hypotheek op 10 jaar klein bedrag, en dit waren dus intresten aan zo een hoog percentage!

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Goede analyse.

Punt is ook dat alle overheden in Europa, de VS en Asia op grote staatsschulden zitten. Die kunnen gewoon geen hogere interestvoeten betalen zonder dat de inflatie omhoog vliegt, en dat zou de industrie niet overleven.

De tijden van hoge opbrengsten met laag risico (spaarboekjes en kasbons met rentes van 5% en meer) zullen niet snel terugkomen.

No risk no fun.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be