About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

33
Reageer op dit artikel

avatar
17 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)SvenwinstonjuluscesarRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Sven
Gast
Sven

Goedemorgen
welke broker in België kan ik dan kiezen ?
Welke is de beste als je weet dat ik mijn aandelen NIET wil uitlenen , en taks automatisch afgehouden, bewaarlonen etc meevallen.
Ik zit te twijfelen tussen Lynx, tradersonly en Degiro (welke blijkbaar niet door FSMA geapproved zijn maar wel door FMA in Nederland), is er dan echt geen Belgische broker waar ik terecht kan ?

winston
Gast
winston

Stel dat ik als Belg bij Degiro jarenlang mijn spaarcentjes goed belegd hebt en de Belgische fiscus niet heb ingelicht over mijn rekening bij Degiro. Vanaf mijn pensioenleeftijd, maak ik maandelijks 500 € à 1000 € over op mijn Belgische zichtrekening. Gewoon om ‘daily life’ aangenaam te houden. Welke haan kraait daar naar ? Mijn Belgische bank ?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Niet jouw Belgische bank, maar de Nederlandse.
Oppassen met rekeningen in NL. De Nederlandse banken zijn al jaren gewoon om de fiscus in te lichten; sinds een tijdje sturen ze die zelfde gegevens ook door naar BE.

juluscesar
Gast
juluscesar

Men is 100% op de hoogte van jouw beleggingen in het buitenland, de fiscus kent de Nederlandse bank tegoeden eigenlijk beter dan de Belgische. In volle bankcrisis ging ik bij een Nederlandse bank even een paar jaar gaan schuilen….Maakte hierbij een kleine vergissing/fout in de aangeven van de intresten waarop nog RV moest komen. Kreeg van de belastingen netjes een brief terug met vermelding van het correcte bedrag dat ik had moeten invullen en of ik hiermee akkoord was. Wil je naar de Giro dan moet de motivatie zijn de lagere lopende kosten op fondsen …maar of die in verhouding… Lees verder »

Juul Krapuul
Gast
Juul Krapuul

Over de “gratis” fondsen in de kernselectie waar De Giro niets aan verdient: als deze in USD staan, wordt er toch 0,1% kost aangerekend voor een valutawissel, of vergis ik mij?

Jens
Gast
Jens

Ik heb idd een kort en bondig overzicht van hen gekregen, met vermelding van alle inhoudingen. Geen klachten daar.

Is er iemand die dit al eerder heeft aangegeven? Welk bedrag geef je aan bij buitenlandse dividenden? Het volledige bruto bedrag of het bedrag zonder de buitenlandse bronheffing (waar wel nog 25% Belgische RV af moet)? En is dit in dezelfde rubriek als de inkomsten uit GBF’s?

Jens
Gast
Jens

Ja, het artikel klopt niet. DeGiro houdt al van in het begin Belgische RV in op Belgische aandelen. Echter, voor buitenlandse aandelen wordt enkel de buitenlandse bronbelasting ingehouden (en niet de Belgische RV van 25%). Dividenden van zulke aandelen moet je dus wel aangeven.

Jens
Gast
Jens

Kleine correctie: DeGiro houdt wel degelijk roerende voorheffing in op dividenden. Alleszins krijg ik maar 75% van het brutodividend op mijn rekening. Hun toelichting: “Dividend dat wij ontvangen vanuit de clearing wordt één op één aan u doorgezet. Dat betekent dat wanneer de clearing 25% dividendbelasting inhoudt, wij de overige 75% direct in uw account boeken. Wij kunnen helaas niet vooraf vaststellen welk percentage wordt ingehouden.” Begin volgend jaar zouden we een overzicht krijgen van de ontvangen dividenden en ingehouden dividendbelasting.

Economica
Gast
Economica

Idd, ik kreeg net dezelfde uitleg toen ik vroeg waarom ik ook maar 75% van het brutodividend kreeg. Wel raar dat in dit artikel dan iets totaal anders staat. Mss heeft degiro het in de tussentijd aangepast uit schrik voor problemen met de fiscus?

spaarvogelbekdier
Gast
spaarvogelbekdier

Zijn er hier nog die zowel een franstalige als een nederlandstalige account hebben geopend? Ik heb dit gedaan vanwege de verschillende tarieven per taal, en om zowel een custody als noncustody account te hebben (ook verschillende tarieven vooral bij uitkeren van dividenden). Dit is zonder probleem gegaan, alleen vreemd dat ik bij allebei dezelfde rekeningnummer kreeg voor de manuele “activatiestorting”.
Benieuwd of ik nu 2 accounts ga krijgen of niet…

el perro
Gast
el perro

ik heb een rekening geopend zonder uitlening van aandelen. ging perfect.
Bij de opening moet je op een bepaald moment toelating geven voor uitlening aandelen. Als je dat niet doet, krijg je de medeling dat er een alternatief type bestaat zonder uitlening (maar zonder up-to-date beurskoersen) en krijg je zo een rekening.

el perro
Gast
el perro

Het onderscheid wordt gemaakt aan de hand van zogenaade profielen. Het profiel zonder uitlening heet het custody profiel.
In het document center https://www.degiro.nl/vragen/document-center.html vind je links bovenaan het document “NIB Webtrader” dat de verschillen tussen de profielen oplijst.

Bert
Gast
Bert

6. Een rekening bij DeGiro moet je aangeven als buitenlandse rekening in de belastingaangifte.

Ik hoorde dat je bij DeGiro geen rekeningnummer krijgt. Je meot storten op hun rekening en zij plaatsen dit dan op jouw “portemonnee”.

aangezien DeGiro geen bank is, kan ik dit wel begrijpen. Maar hoe moet ik dit dan aangeven in mijn belastingsaangifte ?

Kan iemand mij hier uitsluitsel op geven ?

Het blijft toch allemaal een beetje onduidelijk

Bedankt mijnkapitaal voor de inspanningen.

Maar als we tegenwoordig voor elke broker zoveel moeite gaan moeten doen om ze te begrijpen…

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Uiteindelijk ga je toch wel een nr krijgen want in een computer heeft alles een nummer.
Krijg je toch geen nummer dan geef je je eigen naam op als rekeningnummer.

Anders is dit een vraag die je eens aan Degiro zelf dient te stellen.

winston
Gast
winston

Ik heb deze maand mijn DeGiro-account aangegeven bij het Centraal aanspreekpunt zoals wettelijk verplicht. In de rubriek ‘rekeningnummer’ vulde ik in ‘DeGiro kent geen rekeningnummer toe’. Twee weken na mijn aangifte via het meldingsformulier kreeg ik bevestiging van het Cap dat mijn aangifte bij hun geregistreerd werd. Je kan dus een DeGiro-account aangeven zonder (rekening)nummer.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ondertussen is Al Fonds terug in België. Deze morgen stond die om 08u30 nog op Maidan: aangrijpend want de blokkades zijn nog niet opgeruimd…
Terzake: als je fondsen kan aankopen zonder retrocessies en je niet bij elke aankoop (of zelfs bij verkoop) steeds weer kosten hebt, dan levert dat na een tijdje toch wel wat meer winst op.

filip
Gast
filip

Is het mogelijk voor de mixerfondsen de alternatieve fondsen zonder retrocessie op te geven ?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik kijk dat straks na met de lijsten in de hand. Je kan echter al beginnen, want er staan er al drie in het eerste artikel over Degiro. Lees toch goed bovenstaand artikel van mijn collega na want de mixfondsen zijn betrokken partij. Nu moet ik wel toegeven dat ik gisteren de belofte (zie onderaan) heb gekregen van de Directeur Retail van Degiro dat zij zullen proberen de nodige gegevens te bezorgen om volgend jaar een Belgische belastingaangifte te kunnen invullen. Bij een Belgische aanbieder ga je die varianten niet vinden want er is geen enkel dat een distributie-akkoord voor… Lees verder »

Marc
Gast
Marc

Je kan echter wel bij het aanmaken v.e. DEGIRO account aangeven dat je niet wenst dat de effecten uitgeleend worden.

Peter
Gast
Peter

Hartelijk dank voor je uitpluiswerk en de daaruitvoortvloeiende gecomprimeerde info.
Mijn conclusie: geen spek voor mijn bek.

evita
Gast

Ik pas ook voor DeGiro hoor ! Een verwittigd mens is er twee waard !!

Karien
Gast
Karien

Bedankt Robokat voor de heldere uitleg. Voor mij is de conclusie vlug gemaakt.

Kevin
Gast
Kevin

Dus eigenlijk toch wel een geniepige service. Hoe kan nu van iedereen verwacht worden dat je dit studiewerk doet voordat je naar een financiële instelling stapt?

Chris
Gast
Chris

thanks alweer voor de info, Alfonds. Deze broker is dus niks voor mij.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be