About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

24
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
15 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
RobokathagiAnnKarineFilip Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Karine
Gast
Karine

IK vind het ook vreemd dat ik zelf geen flexer kan samenstellen. Ik kan niet van elk fonds voor bv €250 aankopen maar moet telkens 1 deel van een fonds aankopen wat dan overeenkomt met bv €700.

Filip
Gast
Filip

Wanneer je wil genieten van de instappremie van MeDirect is het volgens mij beter dit te doen voor een minimum van 3000 EUR . Op 14 februari 2016 wordt de waarde van de portefeuille namelijk berekend met het verschil en dit moet minimum 2500 EUR zijn om te kunnen genieten van de premie van 100 EUR . Als je bv nu voor 2500 EUR instapt en de fondsen zijn verder gedaald op 14 febr. dan is dit verschil kleiner dan 2500.

Karine
Gast
Karine

Wat is dat weer voor een regeling ? Ik dacht gewoon vanaf €2500 dat dit geldig was.

hagi
Gast
hagi

Zo simpel is het idd niet en idd zeer misleidend, ben bij de vorige aktie vooe 10k ingestapt, november, stijgende beurs en kreeg maar 100 ipv 250 euro bonus uitbetaald. Bij mijn vriendin die zelfs met iets meer was ingestapt net hetzelfde. Tot op heden steeds antwoord ontvangen maar geen duidelijkheid gekregen. Heb nogmaals om verduidelijking gevraagd en een gedetailleerd overzicht gevraagd. Als hun antwoord mij niet aanstaat, teken ik in op de 2% aktie van deutsche bank en ben ik met alles weg.

Filip
Gast
Filip

Ik ben ook aan het overwegen om 3000 euro bij te kopen bovenop mijn maandelijkse instap in de mixer bij MeDirect.

Karine
Gast
Karine

We zijn net begonnen aan de dalingen en jij zou nu al plots voor €3000 bij gaan kopen.
Wat is de reden hiervoor ?? Dan doe je de totale werking van het gespreid instappen toch om zeep.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Wanneer men de bodem bereikt heeft, weet niemand. Nu kan je echter sommige fondsen al aankopen aan soldenprijzen: -5%, -10%. Sinds de laatste drie maanden zelfs -20% en -25%.

Crasher A.
Gast
Crasher A.

Ik volg jullie al een paar weken en stel het initiatief erg op prijs. Waar ik nog geen antwoord op vond en hier imo. een goed moment is om op te rakelen is het volgende: Stel dat je nu gespreid instapt en de daling zich verder doorzet: Als je 10% verliest in een fonds stap je best uit heb ik gelezen. Bij het doorzetten van de daling neem je dan je verlies van 10% op de fondsen die verder dalen, wat dus allemaal zou kunnen zijn? Wanneer stap je dan weer in?

Ann
Gast
Ann

Ik ben er ook over aan het denken om in de Mixerportefeuille van MK te stappen. Maar de twijfel slaat toch wel toe of het nu de moment is, of dat er nog een serieuze daling volgt.

Ann
Gast
Ann

Mijn twijfel is toch nog niet weg. Als je met 2500 euro minimum (en meer als je voor de actie in aanmerking wilt komen) moet instappen, en daarna maandelijks bijkoopt voor 100 euro, is het met deze dalingen toch een ander verhaal dan zonder deze minimum instap…

evita
Gast
evita

Ik ga de Mixer bij MeDirect opstarten, maar met een klein bedrag ( 3300 euro). Een goed idee ?

Karine
Gast
Karine

En wat met het pensioensparen nu ?

Karine
Gast
Karine

Misschien in dergelijk situatie de instapbedragen wat verlagen ?

Kris eelen
Gast
Kris eelen

Als ik het goed begrijp, moeten we ons toch niet te veel blindstaren op die negatieve Y1 cijfers, maar eerder op de relatie van die Y1 met het jaarlijks gemiddelde… Dus hoe kleiner het GOGI momentum, hoe groter de kans dat je het fonds goedkoop kan kopen, toch?? Met deze wijsheid in gedachte stel ik mij de vraag wanneer een goed moment zou zijn om met de flexer te beginnen, ik lees hier en daar dat dit interessant is als voortschrijdend rendement onder de 0 zou komen, dus een gemiddeld GOGI momentum van de flexer in zijn geheel van -100%??… Lees verder »

evita
Gast
evita

Tja, zowel bij aandelen als bij fondsen gaat het stijgen langzaam, maar het dalen razend snel !

Kevin B
Gast
Kevin B

Als we weten dat dit een ongewild bijverschijnsel is kunnen we dan niet dit bijsturen door bvb het gem. over 2of3j te gebruiken (of bijkomend te berekenen). Zo krijgen we toch een meer genuanceerd beeld en minder mensen die aankopen louter omdat er een ALLOW staat ?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be