About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RobokatHet mannekeAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Het manneke
Gast
Het manneke

Het zou misschien opportuun zijn om eens een analyse “a posteriori” te maken van de fondsen die ons mixerfonds samenstellen over de “verdediging” die zij hebben toegepast om deze beurscorrectie te doorstaan . Hebben de mixers de samenstelling van hun portefeuilles aangepast voor en na oktober ? Hebben zij meer cash opgebouwd tijdens de zomermaanden , hun deel aandelen afgebouwd ? Misschien is deze gedetailleerde analyse a posteriori niet meer mogelijk zonder de beheerders van de fondsen zelf te spreken . Het is maar een vraag van een mixerfonds investeerder. Wat mij opvalt is dat je als kleine garnaal altijd… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Een actuele portefeuille samenstelling kom je nooit te weten, dan zou de fondsbeheerder zijn bedrijfsgeheimen verklappen. Wat je aantreft op Morningstar is meestal gebaseerd op kwartaalrapporten of halfjaarrapporten en dus per definitie wat verouderd. Wel weten we bijvoorbeeld (via nieuwsberichten) dat Carmignac in de zomer haar blootstelling aan aandelen sterk verminderd (bij Patrimoine van 48% naar 40%). Wie Carmignac al had afgeschreven, moet nu vaststellen dat Patrimoine de storm erg goed heeft doorstaan. Mijn mening (niet noodzakelijk die van Al Fonds) is dat je gerust in de Mixerfonds fondsen kan blijven zitten en niet onnodig moet gaan verkopen. Een doorbreken… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be