About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Vo Wani
Gast
Vo Wani

Het zou fijn zijn een evaluatie te zien (door bvb Al Fonds) van het fonds LU0432616737 – Invesco Funds – Invesco Balanced-Risk Allocation Fund A. Het jongste jaar zijn de prestaties ervan weliswaar mager, maar als je het bekijkt sinds hun lancering in september 2009 tonen ze een mooie stabiele curve, mer veel rendement en relatief lage volatiliteit. Ze gebruiken blijkbaar een techniek die weinig andere gemengde fondsen gebruiken, met name “risk parity”. Wat zijn de voordelen en nadelen van dit fonds?

Jhn
Gast
Jhn

Een drop zoals we nu meemaken, is dat een kleine of een grote?
Gaan we hier over 6 maand nog over spreken of is het nog peanuts?
Wat is jullie inschatting?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Indien we dat zouden weten, dan zitten we volgend jaar te rentenieren in een warm land….

Het legt een beetje aan als in 2011. Toen zijn we het jaar negatief uitgegaan, maar dat was eind 2012 helemaal verteerd.

Naar mijn maatstaven is er voorlopig nog niets om van wakker te liggen.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het artikel over gespreid instappen (https://www.mijnkapitaal.be/cursus/leren-beleggen-beginners/gespreid-instappen/) is helaas profetisch gebleken: beginnende beleggers slagen telkens in om net op een hoogtepunt in te stappen. Gespreid beleggen is daarom een must als je voor het eerst gaat beleggen. Soms werkt het in je nadeel, maar je bent ingedekt tegen situaties zoals nu. Voor wie instapt over een periode van bv. een half jaar of een jaar, is de schade beperkt en –wie weet– zelfs een opportuniteit. Hopelijk hebben onze lezers deze raad opgevolgd. Overigens is het misschien interessant om op te merken dat de eerste (ontwerp) versie van het MijnKapitaal Kernfonds o.a.… Lees verder »

jules cesar
Gast
jules cesar

Zelf heb ik tegen mijn kern, met de drie bekende fondsen afgelopen jaar “een schil(letje) gelegd” van andere mix-flex fondsen. Het gaat hierbij over ‘ontdekkingen’ die hier en op andere fora werden gedaan. Een aantal doorstonden de screening van AF niet (helemaal) of waren nog te jong. Andere moeilijk verkrijgbaar.. Vb M&G optimal income, DNCA eurose, echiq patrimoine, FvS…..Allemaal gekocht in kleinere hoeveelheden …. Zo goed als allemaal redden ze zich voorlopig beter uit de slag dan Carm. Patr. De enige die op dezelfde manier reageerd als CP is Invesco Bal risk.(in Nederland populair ?). Bon het kan ook liggen… Lees verder »

Xavier
Gast
Xavier

tja, ben ingestapt op het hoogtepunt (ca 24 mei) en zit nu te kijken op een -3% (zonder kosten, dus eigenlijk -4%) op de totaal portefeuille met Aberdeen op maar liefst -8,6%. Het daalt zienderogen (deze ochtend totaal op -2,4%). Mocht ik veel haar hebben, ik zou er met mijn handen in zitten…Hopelijk zitten wij dicht bij de bodem.
En dat het maar snel weekend wordt zodat we kunnen uitkijken naar de evaluatie.
beste groeten

Jef
Gast
Jef

Beleggen met visie is één.Juist in instappen onmogelijk .Beurzen gaan alle kanten op.Voorbeeld van indv. aandeel .Mijn vrouw dacht dat het haar moment gekomen was ,stapt in Thrombogenics net voor bekendmaking resultaten aan € 38,10 ( voor een korte rit 10% ) Hoewel resultaat niet slecht die dag – 8% . 3 weken later min 22% .elke dag – 4% of is een keertje + 1 % vandaag advies verhoging van ING weer + 4% .Mijn besluit,waar zijn we hier in godsnaam mee bezig.Ben grote fan van mijn Kapitaal en realist genoeg en wil zeker in fondsen gaan ,maar sta… Lees verder »

jhn
Gast
jhn

mooi relaas … inderdaad, ik zou iedereen aanraden niet ineens alle poen er tegen aan te gooien. aankopen spreiden in tijd heeft ook “controle”. uit het voorbije jaar heb ik volgende techniek overgehouden, want vroeger spendeerde ik ineens alles aan een fonds(en) laten we zeggen dat veel mensen fondsen kopen die het goed doen, wat je vooral zal zien is dat je fondsen gaat kopen die het de laatste tijd goed doen, is iets eigen aan de mens denk ik. ook het systeem van AlF ziet in dit straatje, goed presterende fondsen over de laatste X jaren, maar niks mis… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be