About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

5
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Vo WaniRobokatSloeberkeVowani Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Vowani
Gast
Vowani

Ook bij fondsen die tijdens een bepaalde periode hun index verslagen hebben blijft de vraag of prestaties uit het verleden een voorspellende waarde hebben voor de toekomst. Bvb in emerging markets zou de studie eens kunnen gedaan worden of de fondsen die het in bijvoorbeeld het jaar 2000, 2001, 2002, … het ook in de jaren daaropvolgend beter dan de index bleven doen. Dergelijke studies tonen meestal aan dat prestaties beter dan de index vaak het gevolg zijn van slechts enkele jaren die toevallig heel goed waren, maar in andere jaren middelmatig of slechter.

Sloeberke
Gast
Sloeberke

Beste Vowani,
Ergens kan ik je niet goed volgen. Je vraagt om te onderzoeken of bepaalde fondsen de index versloegen omdat ze de omstandigheden mee hadden, daar ook daarna nog in slaagden.
Maar ik lees ook dat jij het resultaat al kent. Je schrijft zelfs “studies” ( = meervoud ).
Heb jij dan al zo’n studie kunnen inkijken of geef je daar een buikgevoel mee ?

Vo Wani
Gast
Vo Wani

Ik stelde me de vraag in verband met het vermelde voorbeeld, met name “In de categorie groeiaandelen wereldwijd vinden we 47 fondsen die meer dan 10 jaar bestaan. Daarvan weten 14 fondsen de index te verslaan.”

Wat betekent hierin het woord verslaan? (Is dat over de periode van 10 jaar)?
En zijn de winnaars over de periode van 10 jaar ook winnaars waar enige regelmaat in zit? Of is hun gecumuleerde prestatie over 10 jaar het gevolg van enkele zeer goede jaren, terwijl de andere jaren misschien slechts matig zijn.

Dus detail over de analyse zou welkom zijn.

Vo Wani
Gast
Vo Wani

@Robokat: dank voor de heldere toelichting.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be