About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

4
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
hkdsAnnkulderzipken Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Deze Lyxor UCITS ETF BEL 20 TR heeft een Franse code. Moet je er dan mee rekening houden dat er ook in Frankrijk een bronbelasting wordt afgehouden ? En zo ja, hoeveel bedraagt die ?

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Logische conclusie lijkt mij dat voor een part-time belegger, de horizon voor het deel van je portefeuille dat je puur in aandelen belegt (tracker, aandelenfonds) veel groter moet zijn dan 5 jaar omdat er zelfs met een brede aandelenkorf nog periodes van 5 jaar zullen zijn waarop het resultaat door een ongelukkige instaptiming erg mager kan zijn.

Zou interessant zijn om naast de mixfondsen en de lazyportefeuille ook eens naar een wereldwijde aandelenkorf te kijken want uiteindelijk blijft de BEL20 erg beperkt qua aantal aandelen en geografisch.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be