About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ann
Ann
6 jaren geleden

Deze Lyxor UCITS ETF BEL 20 TR heeft een Franse code. Moet je er dan mee rekening houden dat er ook in Frankrijk een bronbelasting wordt afgehouden ? En zo ja, hoeveel bedraagt die ?

kulderzipken
kulderzipken
7 jaren geleden

Logische conclusie lijkt mij dat voor een part-time belegger, de horizon voor het deel van je portefeuille dat je puur in aandelen belegt (tracker, aandelenfonds) veel groter moet zijn dan 5 jaar omdat er zelfs met een brede aandelenkorf nog periodes van 5 jaar zullen zijn waarop het resultaat door een ongelukkige instaptiming erg mager kan zijn.

Zou interessant zijn om naast de mixfondsen en de lazyportefeuille ook eens naar een wereldwijde aandelenkorf te kijken want uiteindelijk blijft de BEL20 erg beperkt qua aantal aandelen en geografisch.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x