About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

18 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dolfijn
Dolfijn
6 jaren geleden

Is het niet beter van steeds de EUR variant van een fonds te nemen omdat je dan steeds je rendement in EUR te zien krijgt.. als je de prestatie in USD ziet kan jouw EUR rendement afhankelijk van de wisselkoers toch (veel) hoger of lager liggen?

vak
vak
6 jaren geleden
Antwoord aan  HKDS

De fondsbeheerder zal doorgaans de USD wel goedkoper kunnen kopen dan een particuliere belegger.

Dolfijn
Dolfijn
6 jaren geleden
Antwoord aan  HKDS

Maar wie zegt dat de meeste fondsen in USD bedrijven zitten.. gezien de dure dollar (dit zal mss beetje veranderen nu door status quo Fed) hebben veel VS bedrijven het moeilijk met export.

Als ik naar dit Blackrock fonds kijk dan zit het voor 51% in VS bedrijven, wat eigenlijk nog behoorlijk veel is vind ik. In ieder geval heeft dat fonds een wereldwijde spreiding in allerlei munten dus als men de USD variant neemt zullen er evenzeer wisselkoerskosten moeten betaald worden, niet?

Het is vooral vervelend als je broker je rendement niet in EUR toont.. bij KBC heb ik dit Blackrock fonds in USD en zij zetten het YTD% niet om in EUR.. dus zie je een YTD rendement van maar 2% terwijl dit in de praktijk 8% ofzoiets is.. toch vervelend om dat in je globale portefeuille zo te zien. Begrijp je wat ik bedoel?

Jens
Jens
6 jaren geleden
Antwoord aan  Dolfijn

Het is in feite nog ingewikkelder dan dat, want je zou nog een stap verder moeten gaan en kijken waar die Amerikaanse bedrijven hun omzet genereren. 51% VS in een fonds betekent nog niet 51% USD.

evita
evita
6 jaren geleden

Ik heb nu al van BlackRock Global Funds al 3 varianten in portefeuille.

jules Ceasar
jules Ceasar
6 jaren geleden

Nog even aanvullen dat de praktijktest van Test Aankoop invest ging over een een fonds in yen. Daarbij bleek de meest gunstige broker De Giro.
Misschien ook van belang bij je keuze van broker welke extra diensten ze aanbieden. Heb je behoefte aan een gehele bankservice ? Hoe ruim is hun aanbod aan producten ? Hoe goed is de service ? Heb je nog behoefte aan een echt kantoor ? Heb je behoefte aan een spaarplan voor fondsen ?…..

Franky
Franky
6 jaren geleden

Iemand een idee wat de wisselkoerskosten zijn bij MeDirect, Rabobank? Is dit een vast bedrag of een %?

Robokat (Carl De Ridder)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Franky

Ik heb daar onlangs nog iets over gelezen, kan me nu niet herinneren waar. Bleek dat hoe goedkoper je bank/broker is voor transacties, hoe ongunstiger de wisselkoers. Een onzichtbare manier om toch inkomsten te genereren.

Als ik het terug vind, kom ik er op terug.

Franky
Franky
6 jaren geleden
Antwoord aan  Franky

Dit is het antwoord van Rabobank:

Alle tegenpartijen nemen een marge (commissie) op deze wisseltransacties in de vorm van een percentage bovenop de officiële wisselkoers, als transactievergoeding. Afhankelijk van de fondsbeheerder is de marge verschillend:

SSga: minimaal 12 euro
Aberdeen: 1%
JP Morgan: 0,75%
Invesco: 0,15%
Fidelity: afhankelijk van het volume

Franky
Franky
6 jaren geleden
Antwoord aan  Franky

Dit is het antwoord van MeDirect:

Bij elke wisselverrichting gebruiken we de officiële wisselkoers geldig op dat moment (via een professioneel platform – dit is een koers zonder enige commissie of andere kosten). De enige kost die MeDirect dan aanrekent is een 1% marge bovenop deze koers. Er is verder geen commissie of forfaitair bedrag die worden aangerekend. Deze werkwijze geldt voor alle valuta omzettingen en is onafhankelijk van de grootte van het omgewisselde bedrag.

Al Fonds (Marc Person)
6 jaren geleden

Ik leid hieruit af dat voor een lange-termijnbelegger de keuze voor een hedgedvariant eigenlijk nutteloos is. Een veiligheid die geen veiligheid is en nog geld kost ook.
Of trek ik te snel mijn conclusie?

adribeir
adribeir
6 jaren geleden

zitten er in het kernfonds dividendvarianten die weinig dividend uitkeren, maar op die manier ontsnappen aan die 1% verkooptaks (en eigenlijk verborgen kapitaliseren)?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

18
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x