About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

10
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al Fondshkdsjean claudePatrickAnn Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
HKDS
Lid

“…heeft DeGiro een enquete gehouden onder zijn klanten in Griekenland”
Blijkbaar vormen die klanten geen representatief staal van de bevolking…
Ik zou verwachten dat de arme Grieken “neen” stemmen, en degenen die nog wel marge hebben “ja”.
Is DeGiro in Griekenland ook een beleggersbank? Dan vallen hun klanten wellicht eerder in de “ja” categorie.

jean claude
Gast
jean claude

And the winner is …… OXI / NEE
Wat gebeurt er nu ? Niets of Iets ? Investeren or not ?

Ann
Gast
Ann

Waren het niet een Duitse en Franse bank die gered moesten worden met het Griekse hulpprogramma?

Patrick
Gast
Patrick

Beste Ann,
Je slaat de nagel op de kop!

Sheridans
Gast
Sheridans

Wat met griekenland gebeurd is, gebeurt dagelijks op kleine schaal in onze maatschappij. Ze kunnen aan de lopende band kredieten aangaan en komen na verloop van tijd tot de conclusie dat de put te diep is. De Griekse bevolking kan er in veel gevallen niet veel aan doen. Stel Griekenland alsook alle leefloontrekkers onder curatele zodat eerst de facturen, de huur, enz betaald worden voor er andere kosten betaald worden. Zorg ervoor dat er een systeem komt waarbij er effectief controle is op de inkomsten (dat de belastingen, boetes enz betaald worden), dat er geen pensioenen worden uitbetaald aan mensen… Lees verder »

Kevin B
Gast
Kevin B

De opgelegde besparingen zijn gemaakt door boekhouders. Wat een Btw verhoging zou opbrengen is relatief makkelijk en eenduidig te berekenen, net zoals ander voorgestelde maatregelen. Maar daar zit het probleem niet, dat zit in het clientelisme en corruptie. Dit moet eruit alvorens Griekenland opnieuw kan groeien. Maar dat vraagt van de Grieken een totale mentaliteitswijziging (dus die zien dat niet zitten) en de boekhouders kunnen niet berekenen hoeveel en hoe snel dit geld opbrengt (en daarom eisen ze maar besparingen die wel makkelijk te berekenen zijn). De voorgestelde besparingen zullen volgens mij de economie idd verder de afgrond in duwen,… Lees verder »

Stefan
Gast
Stefan

Zoals de zaken er nu voorstaan, is Griekenland een bodemloze put. Een verlieslatend bedrijf moet eerst omgevormd worden naar een winstgevend model, anders kan je het beter failliet laten gaan. Met een onhoudbaar pensioenstelsel waar ze amper willen in snijden, een zwaar verlieslatend openbaar vervoer, bedrijven en particulieren die amper belastingen (willen) betalen, tegenwerking van nieuwe ondernemingen ter bescherming van de bestaande, zware corruptie in alle gelederen, etc … heeft dit land eigenlijk een echte crisismanager nodig die onpopulaire, maar broodnodige hervormingen doorvoert. De Grieken lijken dit maar niet te accepteren. Uiteraard is het volk de dupe, maar wat voor… Lees verder »

kulderzipken
Gast
kulderzipken

Ik zie in dit soort situaties een technocratenregering als de enige oplossing. Dit soort problemen is onmogelijk op te lossen door iemand die later nog toekomst in de politiek wil hebben. In Italië lossen ze dat regelmatig zo op. 2 jaar technocratenregering om het opnieuw op orde te zetten, 10 jaar politici die het weer netjes om zeep helpen.

Jens
Gast
Jens

Geen kwestie van de Grieken te dumpen, kwestie van hen geen blanco cheque te geven. In een ideale wereld stemmen de Grieken zondag ‘ja’, stapt Tsipras op en komt er een meer redelijke regering van nationale eenheid, die alsnog een akkoord sluit met de ‘instellingen’. Tot slot: wat zou er gebeuren als alle geldschietende landen zelf een referendum organiseren?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be