About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Al Fondsjean claudejulus cesarrookienonothing Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jean claude
Gast
jean claude

Bestaat er een grafiek die de evolutie van 100 % obligaties fondsen op de laatste jaren toont en ook op de laatste weken sinds de rente in Amerika begon te stijgen ?
Dank U

julus cesar
Gast
julus cesar

Zou het goed zijn om in deze context het eens te hebben over obligaties die mee evolueren met de rente ? of zelfs eens over converteerbare obligaties. Misschien niet direct om zelf deze instrumenten te gebruiken om als achtergrond info mbt het werk van een fonds beheerder..

rookie
Gast
rookie

Is het niet een basisvereiste om bij het in verband brengen van verschillende indicatoren gelijke PERIODES te beschouwen? Het lijkt niet zinvol een correlatie te zoeken tussen bijvoorbeeld Stoxx 50 van 2005 tot nu, met Dow Jones tussen 2012 en nu.

nonothing
Gast
nonothing

De (langetermijn) rente gaat naar omhoog en dus zakken de beurzen (tenminste toch in het begin).
Vermits de (korte) termijn rente nog niet zo vlug gaat opgetrokken worden door de Fed, verzwakt de USD (of verstrekt de Euro, ’t is maar zoals je het bekijkt).

Geen mirakels dus.

Binnenkort vertrek ik met vakantie.Laat ons dus hopen dat de fondsbeheerders van de mixer fondsen zich het hoofd breken over deze grafieken en alles uit de kast halen om voor ons de beste rendementen te realiseren. Dan kunnen wij tenminste rustig relaxen in onze luie strandzetel … 🙂

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be