About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
GejeM
GejeM
3 jaren geleden

Ja, die fishing mails lijken zich te vermenigvuldigen. Vorige dinsdag heb ik er 3 gekregen: KBC Dexia en Argenta natuurlijk. Maar zijn er lezers die reeds dergelijke mail van een online-bank gekregen hebben?

Christophe
Christophe
3 jaren geleden

Heb ik vandaag ook gehad! Kijk naar het email adres en dan weet je dat het niet van argenta komt.

platin
platin
3 jaren geleden
Antwoord aan  Christophe

Zou dat niet aan de browser liggen ?

Jo Wouters
Jo Wouters
3 jaren geleden
Antwoord aan  Christophe

Naar het email-adres kijken is onvoldoende om de écht professionele hackers buiten te houden. Zo kan men een mailadres aanmaken dat heel geloofwaardig lijkt (bv [email protected] (de eigenaar daarvan zit in de VS), of een adres dat op het eerste zicht wel visueel correct lijkt (bv [email protected]énta.be )

Greg
Greg
3 jaren geleden

Nooit, never, jamais, niemaals klikken op een link in een email.
Altijd zelf de URL van de site van de financiele instelling – die je reeds kent – intikken in de adresbalk, en dan doorklikken.

Ann
Ann
3 jaren geleden

Fingers crossed, maar ik heb nog nooit een fishing mail van een bank gekregen. Blijkbaar doen Ghostery en AdBlock goed hun werk…

Bram
Bram
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ann

Dat zijn advertenties blokkers voor in een browser. Die gaan geen (phishing) mails tegenhouden.

Ann
Ann
3 jaren geleden
Antwoord aan  Bram

Ghostery zorgt dat je niet meer “gevolgd” wordt door andere sites, bij het bezoeken van een website. Maar je moet hem wel “leren”, en dat regelmatig herhalen. Ik krijg bijna geen spam, en fishing mails heb ik nog nooit gehad.

Bram
Bram
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ann

Tracking heeft ook niets met phishing te maken. Tracking monitort je gedrag, maar kan geen gegevens verzamelen die je niet expliciet doorgeeft, bvb een e-mailadres. E-mailadressen worden dikwijls verzamelde door gehackte databases van website en andere manieren waar je je moeilijk tegen kan beschermen. Belangrijk is dat je de mails kan herkennen.

Jo Wouters
Jo Wouters
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ann

Zou het niet eerder aan je mail-programma liggen dat efficient blokkeert ? Zo gebruikt ik de gmail-infrastructuur. Ook daar komt nauwelijks (nooit?) een spam-mail door.

Bram
Bram
3 jaren geleden

Veel mensen weten niet goed hoe ze phishing mails moeten herkennen. de overheid heeft hier een interessant en leerrijk online testje voor gemaakt: https://www.safeonweb.be/nl/quiz/phishingtest

Ik raad IEDEREEN aan de test eens te doen!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x