About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
kurt
kurt
2 jaren geleden

Alfons moet de jaarverslagen van 2017 van de mixer fondsen eens uitspitten en kijken hoeveel % er geinvesteerd wordt in goud & goudmijnen. Misschien wordt hij dan iets minder sceptisch. Ik zou beginnen met First Eagle Amundi & Flossbach von Storch (Tip).

Jurgen
Jurgen
2 jaren geleden

Als mijn kapitaal al geen reden vind waarom de goudmijnaandelen zo volatiel zijn als de wind … hoe moeten wij dat als lezer dan wel kunnen. Even een ballonnetje oplaten en alweer een artikel klaar. Veel voer tot discussie is er niet bij

platin
platin
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jurgen

Er is een forum waar ze het allemaal beter weten, sommigen toch.
Zijn van de 90 generatie , en de waarheid in pacht.
Er ontstaan wat golven , waar ze zijn ?
Plotseling heel stil.
Of zouden ze hier komen stoken , weinig te beleven op mijn kapitaal.

Jurgen
Jurgen
2 jaren geleden
Antwoord aan  platin

Platin, het is zeker niet de bedoeling om te stoken. Ik heb het enkel over de inhoud van het artikel. MK geeft een stelling en vraagt de lezers om hun feedback. Helaas is er weinig animo rond.

Ter info, ik ben al een aantal jaren een trouwe lezer van MK en ben ook van plan dit nog te blijven. Doel daarvan is vooral om info op te doen, als ik dan dit artikel lees valt dit toch wel tegen.

En op dat forum … laat iedereen daar maar pronken met zijn winsten en de verliezen doodzwijgen. SG en MK zijn 2 gescheiden werelden die elk hun nut hebben, ieder mag zelf beslissen waar hij belang aan hecht en zijn visie promoten. Na jaren van stijgende koersen kan iedereen zijn gelijk makkelijk bewijzen. Nu er wat meer deining is zijn er al een aantal ongerust, wat na een serieuze crash ? Dan likken er een aantal hun wonden en zullen er een aantal accounts veel minder actief worden.

In elk geval blijf ik trouw aan mijn filosofie, heb ik op beide al zaken bijgeleerd en hoop ik gewoon mijn spaarpotje op mijn manier aan te vullen. Mijn eerste fondsen heb ik gekocht in 1996, de balans staat na jaren nog steeds positief. Fingers crossed dat dit op lange termijn ook zo blijft.

Luc
Luc
2 jaren geleden
Antwoord aan  Jurgen

De meeste mensen beleggen niet rechtstreeks in goud of of goudmijnen. Logisch ook dat er niet veel respons komt.
Al wat met goud te maken heeft is van het meest volatiele dat er bestaat.
Het kan van grote winst ineens naar groot verlies omslaan, heb ik toch de indruk.

Maar om het te hebben over “volatiliteit” en niet direct over “goud*”: velen zouden moeten leren inzien dat de meest kwalitatieve aandelen op hun koopwaardigst zijn als ze door algemene beursomstandigheden naar beneden gesleurd worden. Geloof mij: wanneer Melexis aan 81 EUR noteert omwille van “externe redenen” moet je niet twijfelen om (bij) te kopen.

Blackbelt
Blackbelt
2 jaren geleden

De bewegingen van goud zijn vrijwel ondoorgrondelijk. Veel invloed van zwarte markt, centrale banken etc.
Zelfde bewegingen vind je met bitcoins (het moderne goud).
Ook voor mij in elk geval totaal onbegrijpelijk waarom dat stijgt en daalt.

Dockx Norbert
Dockx Norbert
2 jaren geleden

Zelfs met een slechte ytd beursprestatie en een dreigende oorlog zitten de goudmijn aandelen niet in de lift. Eigenaardig en een reden hiervoor kan ik niet onmiddellijk bedenken.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x