About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Al FondsfredMattiasWotrJurgen Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Mattias
Gast
Mattias

Dat geld op belgische rekening is teveel voor de belgische economie; dat verklaart het toenemende aantal buitenlandse spaarbanken (rabo, BNP, ING, DB, nog italianen, NIBC, etc). Dat geld wordt niet noodzakelijk in België belegd. In elk geval, politici geven soms de indruk dat ze dat “slapende” geld eens gaan wakker maken, maar ik heb de indruk dat ze niet altijd beseffen dat dat geld er gewoon niet is (behalve de laatste tijd waar er meer en meer wordt geparkeerd bij de ECB – cfr KBC), en al in de economie zit. Verschil is dat het de spaarder zelf niet is… Lees verder »

fred
Gast
fred

een simpele of eenvoudige oplossing is niet goed voor ons politieke bestel,want dat brengt te weinig politieke jobkes op;of kliënten voor de vakbonden en de “sociale organisaties” zoals bv een groot gat in de begroting nog groter maken voor de arco.

Wotr
Gast
Wotr

Een vraag: als ik het goed begrijp is het geld dat ‘slaapt’ op de Belgische spaarrekeningen deel van de Belgische economie. Hoe groot is het aandeel van het MK Mixerfonds dat geïnvesteerd wordt in Belgische bedrijven of bedrijven die in België actief zijn?
Misschien willen sommige politici ervoor zorgen dat dit bedrag 100% in de Belgische economie blijft?

Anderzijds blijft spreiden over verschillende spaar- en beleggingsproducten van verschillende aanbieders natuurlijk ten zeerste aan te raden en dat zou deel moeten zijn van de eindtermen van ons secundair onderwijs.

Jurgen
Gast
Jurgen

Het volk krijgt de leiders die het verdiend; een politieker die een moedige doch nodige maatregel durft voor te stellen (bv; werkloosheiduitkering beperken in tijd) mag een kruis maken over zijn politieke loopbaan. Dus blijft men liever binnen de lijntjes.

Mathias
Gast
Mathias

Ik ben geen specialist en kan mij mogelijk vergissen maar: wordt eigenlijk beleggen in vastgoed momenteel niet sterk gesubsidieerd? Er is een fiscale aftrek op kapitaal en intresten van een lening maar doordat die intresten momenteel zo laag zijn krijg je eigenlijk vooral kapitaal terug. Je zou denken een no-brainer maar: de drempel om te lenen voor de aankoop van een woning om zelf te bewonen of te verhuren gaat naar beneden. Zullen mensen die niet kunnen lenen omdat men het echt niet breed heeft wel een huishuur kunnen betalen volgens de rendementsverwachting van de verhuurder? Een deel van die… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

… als die fondsen dan maar niet in vastgoed gaan beleggen 🙂

fred
Gast
fred

Ooit was Minister Peeters Minister-President van Vlaanderen en kwam onder die functie spreken op de “dag van de tips” van de VFB.
Toen gaf hij grif toe dat “wij” zo iets als de wet Cooreman-Declerk terug moesten opstarten maar dat dat het door europa niet zo eenvoudig meer zou kunnen. Maar zoals elke politieker ging hij daar terug werk van maken om iets dergelijks te bekijken. Hij had toen een vlaams petje op.
Nu doet hij blijkbaar alles om het tegenovergestelde te bekomen.
Zou hij misschien de Arco-faktuur willen laten betalen door deze kleine beleggers?

jempi25
Gast
jempi25

Mooi en simpel uitgelegd.
Waarheid als een koe!
Maar daarvoor zijn ze teveel gebonden aan Europa. Heeft de politiek nog iets te zeggen?
Men sprak vroeger van dictators.
Behoort elke partij niet tot dictators?

evita
Gast
evita

Al Fonds, bedankt voor dit artikel. Ik heb ervan genoten !

efde
Gast
efde

neen, ze schieten niet in EIGEN voet; ze voeren een korte-termijn-politiek; de toekomst interesseert hen niet aangezien ze dan al weg zijn van het politieke front; vgl met de 3% schenkingsrechten op onroerend goed: nu komt er snel wat geld binnen maar het hypothekeert de toekomst …

Ann
Gast
Ann

Je bent niet de eerste die deze toestanden aanklaagt. Ook Pierre Huylenbroeck en de Vfb hebben dit reeds gedaan, en opgeroepen voor een nieuwe wet Cooreman-De Clercq. Maar onze politici denken niet meer aan de toekomst. Alleen aan hoe ze nu kunnen scoren. En hun plannen gaan maar van begroting naar begroting, maximum tot het einde van hun legislatuur. Hoe groter de versnippering, hoe erger dat het zal worden. Want ook die niveaus willen zich manifesteren met extra taksen en belastingen innen. Dat ons land de laatste jaren aan het verloederen is, dat is hun probleem niet, maar dat van… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be