About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jhn
jhn
7 jaren geleden

Hoe is het met Oom Wanja gesteld?
Ben je er nog?
Beleg je nog?

jhn
jhn
8 jaren geleden

beste oom, we zijn nu een maand verder en de wereld ziet er ineens heel anders uit, de mooie winsten zijn (mogelijks) weg, hoe heb jij dit beleefd? zijn er aanpassingen geweest, iets verkocht of bijgekocht?

Esperto
Esperto
8 jaren geleden

Ik zie helaas niets verschijnen na “Een overzicht op de fondsenportefeuille van Oom Wanja:”. Nu heb ik even in de broncode gekeken, en via volgende link zal het excel bestand zich normaal openen: https://www.mijnkapitaal.be/wp-content/uploads/2013/05/Portefeuille-Oom-Wanja.xls

Yves
Yves
8 jaren geleden
Antwoord aan  Esperto

bij mij geen probleem om de portefeuille te openen.

Yves
Yves
8 jaren geleden

toen ik dit artikel aan het lezen was, dacht ik even dat ik het zelf geschreven had (vooral de inleiding). Alleen ben ik maar juist begonnen met beleggen in fondsen, en kan dus zeker geen advies geven enkel leren. Ook het gedeelte waar Oom Wanja schrijft “Oh ja, ik maak huiswerk, veel zelfs” en “maak ik het goede huiswerk?” komt mij bekent voor. Kan ik de bankier, die ik toch nog nodig heb, vertrouwen?
Hopelijk kan dit stuk van de blog nog meer opheldering brengen in deze, voor een leek, toch wel zeer moeilijke materie.
Alvast bedankt aan de makers van de blog en aan iedereen die zijn ervaring zal delen.

Al Fonds (Marc Person)
8 jaren geleden
Antwoord aan  Yves

In navolging van Oom Wanja ga ik ook een dezer dagen mijn eerste stappen in de fondsenwereld eens beschrijven: je zal merken dat het gemakkelijker is dan velen denken. Zonder vooruit te lopen op het artikel: ik denk dat even geduld hebben meer op brengt dan veel huiswerk maken. Misschien een opmerkelijke uitspraak van iemand die in dat huiswerk tamelijk veel tijd steekt.

lamberbee
8 jaren geleden

Geweldig intitiatief.

Heb enkele lopende kapitalisatie bons die nog juist op tijd zijn afgesloten (netto 3,6%), Carmignac, en een goede oude Ethias First (3,6%). Het overige staat te roesten op een rekening. Kan het dus meer zijn? Geen tijd, complexe materie waar ik niet echt thuis in ben, zijn de excuses. Het sharen geeft alvast meer inzicht en is misschien de trigger om ook mee in te stappen …

Ik stel me wel de vraag wat de mogelijke gevolgen zijn van de fondsen/obligatie selecties naar mate meer en meer mensen die kopen.

Alvast bedankt hiervoor.

Al Fonds (Marc Person)
8 jaren geleden
Antwoord aan  lamberbee

Het probleem is niet zozeer dat er meer en meer mensen obligaties kopen. Zo krijg je een stevige markt. Het probleem is dat er mensen gaan zijn die zonder nadenken, in een soort kuddegeest, obligaties gaan aankopen en dat er dan rampen gaan gebeuren. Dan gaan er weer zeggen dat ze het niet wisten…
Daarom denk ik dat men van die champagne afblijft… ( zie artikel Robokat : https://www.mijnkapitaal.be/obligaties-spaarverzekeringen/obligaties/obligatie-vranken-pommery-monopole/ )

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x