About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LeonBargain Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Leon
Gast

Hoed je voor dakfondsen, logge monsters, die enkel je spaargeld gulzig opslorpen en … jou erbij als je niet oppast! Die dienen in de eerste plaats voor de welvaart van de banken en zeker niet voor de belegger. En als je ineens grote sommen belegt dan ben je reddeloos verloren. Ter illustratie 2 dergelijke monsters: BNPP B Strategy Global Neutral ISIN BE0146936787, BNPP L1 Div World Balanced ISIN LU0132151118. Die stammen uit de tijd toen MK nog niet bestond en iedereen nog veel vertrouwen in zijn bank had. Een betere keuze dan het Mixerfonds is er niet. De resultaten liegen… Lees verder »

Bargain
Gast
Bargain

Ik heb jaren terug het dakfonds private solutions van DB in portefeuille gehad. Werd mij aangepraat als DE oplossing voor een stabiele beleeging met goed rendement.
Na een jaar of 7 stelde ik vast dat het fonds (dynamisch) zich iets minder volatiel bewoog vgl met beursindexen in woelige jaren maar ook in gunstuge jaren dat de beurzen en andere fondsen het zeer goed deden bleef mijn fonds maar bescheiden prstaties leveren.
Na een kleine berekening van mijn rendement (na 7jr 2-3 %) ben ik uitgestapt en dan had ik nog geen rekening gehouden met instapkost van 1,5%.

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be