About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

20 Reacties op "Een proef op de som"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Victor
Gast

Gemiddeld annualized rendement bij random selectie gelijk aan 7.97 ?
Dit was het gemiddelde tussen het best ( 12.15%) en het slechtst (3.79%).
Dit veronderstelt echter een uniforme verdeling of een standard normale van de rendementen. Is deze veronderstelling wel correct? Ook lijkt mij het beter om zoal MK in andere artikels heeft aangeduid om te werken met het mediaan i.p.v. het gemiddelde. Ben van plan deze test eens uit te voeren met het nemen van 30 random samples van 9 fondsen uit de30 fondsen ( tak 23 fonds niet inbegrepen)
Dit zal wat meer tijd vragen.

Victor
Gast
Gebruik van Morningstar sterren rating nutteloos voor fondsselectie? Over dit onderwerp heeft Morningstar zelf reeds studies uitgevoerd. De meest recente die ik kon vinden was een artikel van 10 nov.2016 Analyzing the Performance of the Star Rating Globally In dit artikel vinden we o.a. de volgende statements: – We believe that the star rating provides a good scorecard, giving unbiased documentation of which funds have served investors best – We have consistently said the star rating is the start of a selection process, not its conclusion – Fund investors around the world use it as part of their fund selection… Lees verder »
GejeM
Gast

Ik ken de finesses van M* niet zo goed, maar bestaat er een historiek van M*sterren? Of hebben de fondsen die nu X sterren hebben altijd X sterren gehad?
Indien dat aantal sterren in de loop van jaren kan wijzigen, zijn hun studies dan gebaseerd op het aantal sterren in het beginjaar waarop die studie gebaseerd is?
Want anders vind ik dat toch vals spelen.

Bernard
Gast

Dank u Victor

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be