About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

7
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
ClaudeAl FondsKevinBartSloeberke Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kevin
Gast
Kevin

Bij BNP zijn ze daar sterk in, ik belde hen meteen om te zeggen dat ik die verzekering nooit gewild heb en dat ze die onmiddellijk moesten stopzetten!

De bank zei dat ze een ondertekend document hadden van mij waarop ik vermeld had dat ik dit wel had aangevraagd. Ik heb de bank daarom gevraagd naar dat document, zij konden mij dit niet voorleggen en die ene medewerker zei dat stopzetten niet kon.

Toen ik de dag er na naar de klantendienst belde, werd het meteen stopgezet;

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Op het aanvraagformulier van een rekening moet je een kruisje zetten als je die verzekering niet wil hebben.
Wat gebeurt er nu: de bankbediende vult alles netjes in, vergeet natuurlijk dat kruisje te zetten en laat jou het document tekenen. Handtekening gezet en verzekering in gang. Je krijgt het maar echt in de gaten als dat bedrag van de rekening gaat.
Zo lang ik bij de bank gewerkt heb, heb ik die verzekering NOOIT zien uitbetalen. Allemaal kassa kassa.

Claude
Gast
Claude

Mijn vriendin heeft ook blijkbaar al jaren op alle rekeningen jaarlijks 4.5 euro betaald. Ik had dit persoonlijk al jaren stopgezet. Al heb je het nooit gevraagd, nu vraagt die bediende dat ze er nog zelf voor moet langs komen! Het is maar 4,5 euro, zegt die bediende. …maal bijvoorbeeld drie rekeningen: is al 13,5 euro. Bij Belfius is het al 4,99€. Reken eens uit hoeveel je dit op al die jaren al heeft gekost !!! en je dit nooit terug krijgt. Als je dan bovendien geen kinderen hebt … ! Aan dergelijk lobbie gangsterisme zie je geen enkele consumenten-overheid… Lees verder »

Bart
Gast
Bart

Ik herinner me een dat er ooit in test aankoop een verhaal stond van zo’n rekeningverzekering.
Een man verongelukt. Zijn vrouw die niet weet dat ze zo’n verzekering hebben en is er op dat moment ook niet mee bezig. Ze heeft op dat moment wel andere zorgen aan haar hoofd.
6 maanden na het overlijden van haar man komt ze dat toch te weten en doet ze aangifte. De bank weigert te betalen omdat de aangifte te laat is ingediend.
Ik herinner me wel niet meer welke bank dat was.

Sloeberke
Gast
Sloeberke

Ik heb weet van een bank die met dat product in een catch22 zit. Zij zouden daar graag mee stoppen en al de lopende contracten stopzetten. Vermits een verzekeringspremie “haalbaar” is, kunnen zij ze niet zo maar stoppen. Klanten die zo’n dekking ooit gehad hebben, zouden zich later tot de bank kunnen wenden om de vergoeding desgevallend te krijgen, zelfs zonder dat daar ooit nog een premie voor betaald werd. Willen zij hun intentie ten uitvoer brengen, dan zouden zij al die klanten een aangetekende brief dienen te sturen en dat kost veel meer dan dat die verzekering ooit kunnen… Lees verder »

Koen
Gast
Koen

Heb de indruk dat die verzekeringen vroeger meer stilzwijgend werden aangeboden dan nu.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be