About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
7 jaren geleden

>> Spijtig dat het niet lukt om de volledige lijst van die meer dan 540 fondsen te publiceren.
Hoezo? Een download link naar een Excel bestand.

Jhn
Jhn
7 jaren geleden

Heb je eventueel nog een update van de grafiek olo rente versus de 10Y?

Jens
Jens
7 jaren geleden

Ik zou liever de prestatie van de fondsen zien los van de onderlinge valutaschommelingen. Ik merk bv. op dat nr. 16 in de best presterende fondsen UK Mid 250 (GB0033547604) volgens de tabel al met 10,34% gestegen is in 2013, maar het grootste deel van die stijging (momenteel 6,33%) is te wijten aan de daling van de £ ten opzichte van de €. Dit geeft toch enigszins een vertekend beeld en zegt ook niets over het fonds zelf. Ik weet dat je uiteindelijk in € uitbetaald wordt, maar toch bemoeilijkt het volgens mij de evaluatie van het fonds.

jhn
jhn
7 jaren geleden

De koers van de dollar staat op niveau van november 2012:
http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-usd.en.html
maw de fondsen die in USD beleggen, maar omrekenen naar EUR gaan nu hoger gaan/staan
dit los van de koers van het fonds zelf
maw als de koers stijgt en de dollar zakt heb je 2 maal prijs?
klopt mijn stelling?

Luc
Luc
7 jaren geleden

Het verwondert mij dat Threadneedle American Smaller Companies Retail niet in je top 25 voorkomt?

Luc
Luc
7 jaren geleden

Ik heb zelf ook nog Threadneedle American Retail Net EUR ( GB00B0WGW982 )?

TK14
TK14
7 jaren geleden

Al Fonds,

Ik zat de laatste dagen nieuwsgierig te wachten op dit artikel, in de hoop hieruit iets te kunnen opmaken wat de tendens van de obligatiefondsen is. Mijn fondsenportefeuille zou immers, na de aankoop van een aantal aandelenfondsen, nog een paar obligatiefondsen kunnen gebruiken… Ik had hierbij gedacht aan aan de nummers 2 en 3 uit je laatste selectie fondsen voor een termijn van 5 jaar, nl. Em Mkts Bond Fd (TIF) (GB00B66GND72) en Gl Em Debt HP (PIF) (LU0170994346). Ik zie deze wel zitten binnen mijn port. Zoals je zelf in je artikel aangeeft, zijn de meeste obligatiefondsen begin dit jaar redelijk gezakt en daarna terug licht opgeveerd, doch weten ze momenteel niet goed welke richting uit… (de Templeton Global Total Return en Global Bond vormen hierop wel een uitzondering, heb ik de indruk, want deze zijn sinds nieuwjaar goed gestegen). Als je de YTD van beide fondsen (nr 2 en 3 uit je selectie) bekijkt, respectievelijk -0,43% en -1,41% (cijfers tot 11/03/13 volgens Morningstar), gekoppeld aan de 100% positieve resultaten over 5 jaar gezien in jouw selectie alsmede de zeer goede resultaten van de laatste 4 jaar weergegeven op Morningstar , dan denk ik enerzijds dat het momenteel wel eens een ideaal instapmoment zou kunnen zijn… Enige bedenkingen of overwegingen hierbij?

TK14
TK14
7 jaren geleden

Al Fonds,

Om reden dat ik begin dit jaar, wanneer de dalende trend zich ingezet heeft, enkele obligatiefondsen volledig verkocht en het geld investeerde in aandelenfondsen, zat ik aan het wachten wat de obligatiefondsen gaan doen, dit om er eventueel terug wat in te stappen, zodat ik terug wat meer obligaties in mijn port heb (niet dat de aandelenfondsen echt de overhand hebben, want mijn grootste gedeelte van port bestaat uit mixfondsen…). Denk dat ik de komende weken wat gespreid in deze 2 fondsen ga instappen…

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x