About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)WimbleLe EffdfterArne Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wimble
Gast
Wimble

Dient dit artikel eens niet geüpdatet te worden?

Le Eff
Gast
Le Eff

Een fundamenteel probleem ligt volgens mij in volgende paradox: hoe meer online winkels BTC aanvaarden als betaalmiddel, (binnenkort zelfs een pak fysieke betaalterminals), hoe sterker de BTC blijft zakken. Die grote winkels willen natuurlijk vooral USD, EUR, GBP en geen BTC.

Dus: als ik 1 BTC in een winkel betaal, wordt die BTC direct verkocht, aan marktprijs. Hoe meer online betalingen in grote winkels in BTC, hoe meer verkoop aan marktkoers. Dus hoe lager de koers…

dfter
Gast

Ook interessant om te weten is dat men momenteel bezig is met een ETF die de bitcoin volgt 🙂
http://www.nasdaq.com/article/understanding-the-proposed-bitcoin-etf-5-key-questions-cm412799

Arne
Gast
Arne

Bitcoin is niet erg stabiel, dat klopt. Maar jij stelt het wel heel pessimistisch voor. Ook moet je rekening houden met het feit dat niemand die zich echt in bitcoin heeft verdiept (het protocol enzo) ooit mt gox heeft gebruikt. Mt Gox heeft al jaren problemen, bitcoiners houden er zelfs al maanden geen rekening meer mee. Ook verbiedt China bitcoin niet.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Stel je voor: je gaat ’s morgens naar de bank om 500 euro geld af te halen. Je doet nog een mooie wandeling en komt rond de middag thuis. Daar stel je vast dat je geld nog maar 320 euro waard is. Geen nood, tegen het vieruurtje kan je al voor 420 euro waarde kopen.

Fictie of realiteit: het is vandaag gebeurd met de bitcoin. Betaalmiddel? Neen. Belegging? Neen. Speculatieve zeepbel? Ja.

Koen Vervloesem
Gast
Koen Vervloesem

Al je vragen zijn heel pertinent voor iemand die Bitcoin als betaalmiddel wil gebruiken voor zijn dagelijkse aankopen. Maar het onderwerp van jullie blog is beleggingen. En bij beleggingen gaat het niet om de waarde vandaag of morgen, maar over de waarde over een jaar, drie jaar, vijf jaar, tien jaar, benadrukken jullie altijd. Je vragen zijn voor een belegger dus helemaal niet relevant. En als je dan die grafiek van het laatste jaar bekijkt, ziet dat er toch niet zo verschillend uit als de grafiek van een (weliswaar extreem volatiel) aandeel. Eigenlijk zou je voor de fun eens de… Lees verder »

Beleggen in Bitcoins
Gast

De bitcoin grafiek leek een bubbel maar achteraf toch niet. Hij blijft pieken op ongekende hoogte. De bitcoin is here to stay denkik.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Op enkele dagen van 700 naar 300 euro… Blup, blup, blup…

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be