About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

5
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Al FondsTom L.luc1961Kris Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tom L.
Gast
Tom L.

In de grafiek van de BEL 20 ontbreken de dividenden, bij ETF’s worden die herbelegd.
Bovendien is, zoals eerder aangehaald wordt, de Bel 20 niet gespreid genoeg om van de “belgische markt” te kunnen spreken. Het is een beperkt pakket waarin de bankaandelen zwaar hebben doorgewogen.
Een vergelijking tussen de vanguard ETF’s (S&P 500 bv) en actief belegde fondsen zou interessanter zijn.

luc1961
Gast
luc1961

Het probleem met die bel20 waren de 3 banken. Dexia, Electrabel, Fortis en KBC vertegenwoordigen op hun eentje reeds ongeveer 50% van het gewicht in de index in 2006.

Kris
Gast
Kris

Weerom een zeer interessant artikel. Maar om het plaatje compleet te maken zit ik nog met enkele vragen: – hoe zien de grafieken eruit als je bv. de top van 2007 als startdatum neemt? – waar blijven de dividenden bij ETF’s? – is het verhaal nog even rooskleurig voor fondsen als je de fiscaliteit mee in rekening brengt? Niet onbelangrijk nu fondsenbeleggers hoe langer hoe meer geviseerd worden door de fiscus. – Gezien de hogere kosten bij fondsen zal de vergelijking pas na een zekere tijd in het voordeel van de fondsen uitvallen als je alle kosten en taksen mee… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be