About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RobokatLeonhkdsjules CeasarAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Leon
Gast

In “Het belang van volatiliteit: het Mixerfonds” van 25-02-2016 staat er een interessant betoog over “Wanneer instappen?” Over “Wanneer uitstappen” valt er weinig te bespeuren, behalve in het artikel “Simpel maar misschien iets gedurfd” van 1 maart 2016. Wellicht niet nodig, omdat het Mixerfonds weinig volatiel is. Toch stel ik me de vraag of het rendement niet verhoogd kan worden door op een bepaald momentum uit te stappen en later terug in te stappen voor wat het dynamisch gedeelte van het Mixerfonds betreft. Je kan natuurlijk als passieve belegger achteroverleunen en de stormen later voorbijgaan: het komt wel goed …… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Er zijn genoeg studies die het hebben uitgewezen: beleggers halen meestal lagere rendementen dan de fondsen waarin ze beleggen. Puur omdat ze te vaak in- en uitstappen. Bedenk even dit: 1. indien het mogelijk was om beter te doen door actief in- en uit te stappen, dan zouden alle managers van mixfondsen en absolute returnfondsen dat ook kunnen doen met hun onderliggende waarden. Bijvoorbeeld door tijdig in cash gaan of andere indekkingsstrategieën. 2. dus ofwel doen ze dat al en halen ze bovengemiddelde rendementen. 3. ofwel doen ze dat al en levert dit slechtere rendementen 4. ofwel heeft niemand daar… Lees verder »

jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Ik begrijp enerzijds dat jullie deze periode nemen maar anderzijds is ze wel erg kort om algemene conclusies te trekken naar opbrengst.; tenzij we misschien weg zijn voor eennlangere periode van upjes en downs.
Meer en meer wordt de mixer opgesplitst in 3 sub portfolio’s….wordt hier verder aan gewerkt met grafiekjes enz ?

Ann
Gast
Ann

Jullie laten hier als voorbeeld enkele fondsen zien, en het is boeiend om de verschillen te zien.
Maar het gaat hier om enkele fondsen, terwijl jullie altijd zeggen dat je niet naar de fondsen afzonderlijk mag kijken, maar naar een portefeuille als geheel.
Daarom vroeg ik me af of het mogelijk is om van de verschillende portefeuilles van MK ook dergelijke grafieken (zelfde periode) te zien ? (en deze dan te vergelijken met de MSCI World zoals bij de fondsen hierboven).

hagi
Gast
hagi

Hoe interpreteren we deze cijfers nu best want op basis v boven staande grafieken is het rendement quasi identiek als de index…daar we hier toch op de lange termijn beleggen en het onmogelijk is het juiste instapmoment tebepalen zie ik niet onmiddellijk de meerwaarde.

Rudi
Gast
Rudi

“Nordea 1 global stable return” liet nogthans in dec 2007- dec2009 de grootste steken vallen.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik meen te moeten opmerken dat er veel beleggers geen harde cijfers gebruiken om hun conclusies te trekken. Regelmatig duiken er commentaren op over CP terwijl de resultaten van dat fonds momenteel aan lage kant zitten, maar zeker niet in die mate dat we het uit de lijst moeten schrappen. Nu lees ik hier iets over het laten vallen van de grootste streken: het gemiddelde verlies van meer dan 600 fondsen was in 2008 zo’n 37%. Kijken we dan naar dit Nordea-fondsen dan noteren we daar voor 2008 een verlies van 9,74%. Er zullen fondsen met “kleinere steken” zijn (CP?)… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be