About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

13
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)GejeMAnnGuidoRobokat (Carl De Ridder) Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Wat denken jullie van Top en Flop, voor de Centiel 10 & 90 ?

Guido
Gast
Guido

Definitie van VAR volgens MK is het verschil tussen beste- en zwakste jaarprestatie in dezelfde screeningperiode.Als ik dat toepas op het eerste fonds dat ik tegenkom in de screening-210-218-04-06.XLS, nl. Aberdeen Asia Pac., bekom ik gans andere cijfers. Dit zou toch het verschil moeten zijn van High1’10 – Low1’10 ? Dit geeft 38,97 – (-24,08) = 63,05.De screening geeft 21. Waar maak ik de fout ?Eveneens geeft MK voor de definitie van MK Qbis het volgende: Med3/MKrisk * (-100).Als ik de berekening In de screening-2018-04-16-bis.XLS maak kom ik het volgende uit voor hetzelfde fonds: 6/(-114) * (-100) = 5,26.De screening… Lees verder »

GejeM
Gast
GejeM

Vooreerst dank om al deze gegevens te verzamelen en voor ons op te lijsten. Toch moet ik vermelden dat ik de leesbril van mijn vrouw heb nodig gehad en heel wat zoomwerk voor ik die laatste tabel kon lezen. Daarom stel ik voor om verschillende kolommen samen te voegen. Als de percentages terecht tot op de eenheden worden afgerond, waarom dan niet de PRCTIEL en MED kolommen vervangen door ‘LMH5-06’ en de waarden bvb voor het bovenste fonds ‘-3/8/9’. Voor nieuwe bezoekers kan dat in de tekst duidelijk gemaakt worden en de tabel zal dan merkelijk smaller zijn zodat de… Lees verder »

Guido
Gast
Guido

Ik zou de benamingen percentiel en mediaan zeker niet veranderen. De omschrijving van hetgeen bedoeld wordt kan niet beter. Eenmaal je de definities daarvan doorgenomen hebt vergeet je ze niet meer en zeggen ze veel meer dan een in de plaats stelling waarvan je je terug afvraagt wat daar eigenlijk mee bedoeld wordt. Het is immers een must voor Iemand die de screenings volgt van MK dat hij weet waar het om gaat in de verschillende kolommen, anders kan hij daar niets mee aanvangen. Ik heb wel nog een opmerking ivm de MK Q ’07. De definitie daarvan vind ik… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De MKQ cijfers hebben we niet zelf uitgevonden. Het is in essentie de welgekende MAR ratio en die is per definitie gebaseerd op de maximale drawdown.

© 2012 - 2019 MijnKapitaal.be