About the author

HKDS

In de jaren 90 ontdekte ik dat ik meer rente op mijn spaarrekening kon krijgen bij een andere bank dan mijn huisbank. De volgende stap in de zoektocht naar meer rendement was het overhevelen van spaargeld naar kasbons en obligaties. Door vervolgens mijn beleggingshorizon te verruimen en op zoek te gaan naar beleggingen voor onbepaalde tijd, ben ik bij fondsen terechtgekomen. Dit paste perfect in mijn filosofie van spreiding over verschillende activa.

Related Articles

6
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RobokatambertreeleaveshkdsAndreas Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
ambertreeleaves
Gast

Komt in het volgende artikel aan bod wat de link is tussen volatiliteit en risico?
Mensen die op regelmatige (maandelijks) basis bijkopen zijn juist gebaat bij volatiliteit. Door die volatiliteit hebben ze meer rendement dan bij een beperkte of geen volatiliteit. Dit komt omdat de volatiliteit zorgt dat er meer wordt gekocht bij de lage koersen. Het is misschien contra intuïtief – je koopt ook minder bij de dure periodes.
In dit geval is volatiliteit dus extra rendement.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

We hebben daar een erg interessant artikel over, geschreven door een medewerker van bij Flossbach, aangevuld met enkele van mijn bedenkingen daarop.

Heel boeiende lectuur, want het verband tussen beiden is niet zo evident als het lijkt!

ambertreeleaves
Gast

Het artikel dat je aanhaalt heeft een interessante punt: “In theorie ben ik het ook wel eens dat volatiliteit alleen geen goede indicator is van risico. Toch is een lage volatiliteit iets dat voor veel beleggers erg belangrijk is en zelfs een voorwaarde om te gaan beleggen.” Volatiliteit zorg ervoor dat je reeds belegd vermogen op een gegeven moment met een virtueel papieren verlies opgezadeld zit. Mensen kunnen daar niet mee om. Maar we worden wel blij als we een virtuele papieren meerwaarde hebben. Grappig toch. Om te vermijden dat je dit papieren verlies moet realiseren zijn er gezonde regels… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je moet als ervaren belegger inderdaad niet bang zijn van wat volatiliteit, want ook voor de fondsbeheerder creëert dat kansen voor zijn beleggingsstrategie. Indien de beheerder daar niet genoeg bewegingsvrijheid krijgt en op te korte termijn wordt afgerekend, dan kan hij ook nooit een lange termijn strategie uitwerken. In ruil voor een hoger risico wil ik dan wel een hoger rendement. Daarop is onze MKQ indicator gebaseerd, die de verhouding tussen beiden meet. GOGI mag je niet zien als een methode om in te spelen op instapmomenten (een fout die velen maken), het zoekt enkel de momenten die je absoluut… Lees verder »

Andreas
Gast
Andreas

De stijgingen weggommen … dan gooi je informatie weg, dat kan bijna niet goed zijn! Dat we die (de stijgingen) al terugvinden in de andere (rendements)cijfers is waar natuurlijk, maar dat geldt evenzeer voor de dalingen. Ik denk dat er nog geschaafd moet worden aan de methode, en dat je op de één of andere manier toch beter vertrekt vanuit het principe van standaarddeviaties, het kwadrateren van verschillen.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be