Omdat het op dit moment vrij heftig gaat, wil ik er nog eens op terugkomen.
Ik heb een vrij identieke grafiek bijgeplaats van de NY Dow Jones Industr. Tussen de oorspronkelijke (de eerste) en die van vandaag (de tweede uiteraard) is er maar één dag verschil. De moeite om de verschillen eens goed te bekijken.
Ik ben geen waarzegger en mijn voorspellingen berusten enkel op nattevingerwerk. Toch wil ik jullie enkele grafieken en cijfers bezorgen die meer bewegingen aantonen dan we de laatste maanden gewend zijn.
De rente van de OLO10 is tijdens de laatste maand gestegen met 43,33%. In de vastrentende sector is zo’n beweging enorm.
Tel daar nog bij dat het voorzitterschap van de FED nu wijzigt en dat men eigenlijk al aangekondigd heeft dat men de rente weer gaat laten stijgen.
Sinds vorig jaar 01/02/2017 is de EUR bijna met 16% in waarde gestegen ten opzichte van de USD, of heeft de USD zowat 16% van zijn waarde verloren ten opzichte van onze EUR. Doet dit onze exportbedrijven pijn of gaat het dat binnenkort doen ?
Gelukkig wordt de prijs van petroleum uitgedrukt in USD en profiteren we daarvan. Gaat dat de inflatie nog verzwakken zodat de ECB nog langer de markten moeten ondersteunen ?
Is dit enkel maar een hapering of is er meer aan de hand ?
Dat de korte termijntrendlijn op één dag een wijziging inzet of een wijziging versterkt is een vrij alledaags gegevens. Als je goed vergelijkt dan merk je hier zelfs dat de langetermijntrendlijn danig verschilt van de vorige grafiek.
Met de uitspraak van Yoann Ignatiew van Rothschild (R Valor, kom ik nog op terug) gisteren nog vers in mijn geheugen: de twee mogendheden die het er momenteel toe doen, zijn Amerika en China. China is daarbij nog beperkt omdat zijn munt nog niet als een standaard wordt aanvaard. Vergeleken met die twee betekent Europa niets meer: een sitting duck zonder wapens. We verwachten geen echte oorlog, maar wel een valuta- of muntoorlog en de vraag is maar of Europa zich daar tegen kan verweren. Europa over and out ?
Gaat de korte trendlijn door de lange trendlijn zakken ?
In een Nieuwsbrief van Robeco van vandaag lees ik het volgende:
Wat de aandelemarkten wel deden, was de fundamentals in de gaten houden, waarbij de wereldwijde groei aantrok en de winst verbeterde, niet alleen in de ontwikkelde markten, maar evenzeer in de opkomende markten.
Een nieuwsbrief ondertekend door Fabiana Fideli van Robeco.
Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Welke korte en lange termijn trendlijnen worden er hier gebruikt ? Meestal is de de EMA50 (50 dagen) en EMA200 (200 dagen). ik heb de indruk dat dit hier niet het geval is.
Hier is het 50 en 150.
Zie ik nu 2 grafieken van de NY Dow Jones industrial met een verschillende X-as ? Ik dacht dat je pas kan vergelijken als het kader waarbinnen je vergelijkt identiek is.
In dit geval zou een andere Y-as de zaak eerder onoverzichtelijk maken. Maar je hebt gelijk, geen aandacht aan besteed. Maar ik kijk al uit naar volgende week.
Zou een gevolg hiervan kunnen zijn dat de langetermijnrente voor termijnrekening op 10 jaar omhoog zal gaan?
Waarschijnlijk. En onze regering die heel wat meer intrest gaat moeten betalen op haar torenhoge schuld ====> weer een gezoek naar meer inkomsten ?
Is dit niet kort door de bocht? Ik ,las onlangs dat staatsinstelling van de schuld lange termijn leningen met quasi 0% intresten had afgesloten en dat de rente sneeuwbal er pas over een 4-5 jr zou kunnen komen
Ik bedoelde niet specifiek deze regering. Op vervaldagen van oudere leningen sluiten ze nieuwe af (met een hogere rente) en die rente moet pas daarna betaald worden.
Met die grafiek Amerikaanse rente op 10 jaar, bedoelt men het verloop van de yield die je krijgt of de koers van die bonds?
De Yield of de rentestand.
Dus begrijp ik het goed dat de nominale koers (percentage dus) van die 10Y bonds aan het dalen is waardoor de yield stijgt of hoe zit dat precies? Alvast bedankt.
Goede morgen Al Fonds, wat wil je precies aantonen met deze grafieken ?
Wel ik wil laten zien dat er vrij plots beweging in de zaak komt.
Ik heb ook het vermoeden heb dat de rentes gaan stijgen. Maar waar ik dat precies in die grafieken FUNDAMENTEEL kan zien ? Ik zie curves die opnieuw naar boven gaan, zoals dit in het verleden ook al is geweest. De hint is er, maar volgens mij niet meer dan dat.
43% op 1 maand tijd is toch niet niks. Geen katten…
Is dat niet de logica zelf als de FED de rente zelf verhoogt? Wat doet rente stijgen? tewerkstellingsgraad,inflatie door loonsverhoging en geldinkrimping? De beurs corrigeert amper deze week en er is al verwarring. Zulke correctie na wekenlange stijgingen is heel gezond zolang de fundamentals bij de bedrijven intact blijven toch?
Is dit dan ook niet kort door de bocht ? Ik suggereerde een kantelmoment en jij start al over verwarring.
Ok Alfonds,ik heb u verkeerd geinterpeerd wat betreft kantelmoment.Dit kwam bij mij over als vanaf nu gaan we de langverwachte correctie beginnen.
’tja, ondanks dat het volgens mij nog zeer vroeg is om in de grafieken een fundamentele ommekeer te noteren (vandaar mijn bemerking) vermoed ik weldegelijk, wat de rente betreft, dat de ommekeer definitief is ingezet (had dit eigenlijk al in 2017 verwacht), afgaande op de macro-economische context.
Hoe vergelijk je de stijging dit jaar met de stijgingen van de Zomer 2017 (rond 1 July), de stijging van Januari vorig jaar (lijkt sterker dan vandaag), en bvb de stijging van April 2015?
© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be