About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

20 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
didi
didi
4 jaren geleden

Welke korte en lange termijn trendlijnen worden er hier gebruikt ? Meestal is de de EMA50 (50 dagen) en EMA200 (200 dagen). ik heb de indruk dat dit hier niet het geval is.

Jurgen
Jurgen
4 jaren geleden

Zie ik nu 2 grafieken van de NY Dow Jones industrial met een verschillende X-as ? Ik dacht dat je pas kan vergelijken als het kader waarbinnen je vergelijkt identiek is.

costaadeje
costaadeje
4 jaren geleden

Zou een gevolg hiervan kunnen zijn dat de langetermijnrente voor termijnrekening op 10 jaar omhoog zal gaan?

bargain
bargain
4 jaren geleden

Is dit niet kort door de bocht? Ik ,las onlangs dat staatsinstelling van de schuld lange termijn leningen met quasi 0% intresten had afgesloten en dat de rente sneeuwbal er pas over een 4-5 jr zou kunnen komen

Mark
Mark
4 jaren geleden

Met die grafiek Amerikaanse rente op 10 jaar, bedoelt men het verloop van de yield die je krijgt of de koers van die bonds?

Mark
Mark
4 jaren geleden

Dus begrijp ik het goed dat de nominale koers (percentage dus) van die 10Y bonds aan het dalen is waardoor de yield stijgt of hoe zit dat precies? Alvast bedankt.

Rik
Rik
4 jaren geleden

Goede morgen Al Fonds,
wat wil je precies aantonen met deze grafieken ?

Rik
Rik
4 jaren geleden

Ik heb ook het vermoeden heb dat de rentes gaan stijgen. Maar waar ik dat precies in die grafieken FUNDAMENTEEL kan zien ? Ik zie curves die opnieuw naar boven gaan, zoals dit in het verleden ook al is geweest. De hint is er, maar volgens mij niet meer dan dat.

bargain
bargain
4 jaren geleden

Is dat niet de logica zelf als de FED de rente zelf verhoogt? Wat doet rente stijgen? tewerkstellingsgraad,inflatie door loonsverhoging en geldinkrimping? De beurs corrigeert amper deze week en er is al verwarring. Zulke correctie na wekenlange stijgingen is heel gezond zolang de fundamentals bij de bedrijven intact blijven toch?

bargain
bargain
4 jaren geleden

Ok Alfonds,ik heb u verkeerd geinterpeerd wat betreft kantelmoment.Dit kwam bij mij over als vanaf nu gaan we de langverwachte correctie beginnen.

Rik
Rik
4 jaren geleden
Antwoord aan  bargain

’tja, ondanks dat het volgens mij nog zeer vroeg is om in de grafieken een fundamentele ommekeer te noteren (vandaar mijn bemerking) vermoed ik weldegelijk, wat de rente betreft, dat de ommekeer definitief is ingezet (had dit eigenlijk al in 2017 verwacht), afgaande op de macro-economische context.

John
John
4 jaren geleden

Hoe vergelijk je de stijging dit jaar met de stijgingen van de Zomer 2017 (rond 1 July), de stijging van Januari vorig jaar (lijkt sterker dan vandaag), en bvb de stijging van April 2015?

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

20
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x