About the author

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Yolavapa
Gast
Yolavapa

Wat betekent het dat Windows XP niet meer wordt ondersteund? Vanaf 8 april krijg je dus geen wekelijkse beveiligingsupdates meer om je Windows XP computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Daardoor loop je extra risico en daar kun je in de toekomst problemen van ondervinden. De risico’s doen zich met name voor wanneer je online gaat. Internetbankieren, je belastingaangifte doen of online winkelen – dat alles kan per 8 april een extra veiligheidsrisico inhouden. Let op: ook USB-sticks worden niet meer gecontroleerd op de nieuwste malware.Behalve beveiligingsupdates installeerde Windows Update ook de benodigde software om de… Lees verder »

Peter
Gast
Peter

Toch even een nuancering aanbrengen bij wat Yolavapa schrijft: Het is NIET zo dat vanaf 8 april je Windows XP computer niet meer beveiligd is tegen virussen, spyware, malware en wat al niet. Als je een goede up-to-date virusscanner hebt draaien verandert wat dat betreft niets. Dus de bewering dat “ook USB-sticks niet meer worden gecontroleerd op malware” is onjuist. De beveiligingsupdates van Microsoft dienen om “veiligheidslekken” in hun eigen software (Windows XP dus) te dichten. En die lekken – als die worden gevonden – blijven dus vanaf 8 april “ongedicht”. Schrijvers van virussoftware kunnen dus die lekken uitbuiten/gebruiken om… Lees verder »

Visbak
Gast
Visbak

Zijn er in België gevallen bekend van fraude via internetbankieren, die via virussen werkten? Doordat in België alle internetbankieren werken via een token of keygenerator, ofwel via een zichtrekening bij een andere bank (cfr MY, Evi, NIBC, …) is het al lastig om daar rond te gaan. Volgens hetgeen ik me kan herinneren, zijn alle gevallen via Social Engineering bereikt. M.a.w. je krijgt een e-mail dat je naar een bepaalde site moet surfen en je telefoonnummer doorgeven. Daarna belt men je op en vraagt om bepaalde acties te doen (dus geld over te schrijven naar hun rekening en te bevestigen… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be