About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Yolavapa
Yolavapa
8 jaren geleden

Wat betekent het dat Windows XP niet meer wordt ondersteund?
Vanaf 8 april krijg je dus geen wekelijkse beveiligingsupdates meer om je Windows XP computer te beschermen tegen virussen, spyware en andere schadelijke software. Daardoor loop je extra risico en daar kun je in de toekomst problemen van ondervinden. De risico’s doen zich met name voor wanneer je online gaat. Internetbankieren, je belastingaangifte doen of online winkelen – dat alles kan per 8 april een extra veiligheidsrisico inhouden. Let op: ook USB-sticks worden niet meer gecontroleerd op de nieuwste malware.Behalve beveiligingsupdates installeerde Windows Update ook de benodigde software om de werking van Windows XP te verbeteren. Bijvoorbeeld nieuwe drivers voor randapparatuur zoals printers en camera’s. Nieuwe hardware of software die op de markt komt, zal dus mogelijkerwijs na 8 april niet of niet goed werken op je Windows XP computer.

Peter
Peter
8 jaren geleden
Antwoord aan  Yolavapa

Toch even een nuancering aanbrengen bij wat Yolavapa schrijft:
Het is NIET zo dat vanaf 8 april je Windows XP computer niet meer beveiligd is tegen virussen, spyware, malware en wat al niet. Als je een goede up-to-date virusscanner hebt draaien verandert wat dat betreft niets. Dus de bewering dat “ook USB-sticks niet meer worden gecontroleerd op malware” is onjuist.
De beveiligingsupdates van Microsoft dienen om “veiligheidslekken” in hun eigen software (Windows XP dus) te dichten. En die lekken – als die worden gevonden – blijven dus vanaf 8 april “ongedicht”. Schrijvers van virussoftware kunnen dus die lekken uitbuiten/gebruiken om op je computer zaken te zetten of dingen te doen die jij niet wil. Tenminste ALS die virussoftware niet door jouw virusscanner worden geblokkeerd!

Visbak
Visbak
8 jaren geleden

Zijn er in België gevallen bekend van fraude via internetbankieren, die via virussen werkten?
Doordat in België alle internetbankieren werken via een token of keygenerator, ofwel via een zichtrekening bij een andere bank (cfr MY, Evi, NIBC, …) is het al lastig om daar rond te gaan.
Volgens hetgeen ik me kan herinneren, zijn alle gevallen via Social Engineering bereikt.
M.a.w. je krijgt een e-mail dat je naar een bepaalde site moet surfen en je telefoonnummer doorgeven. Daarna belt men je op en vraagt om bepaalde acties te doen (dus geld over te schrijven naar hun rekening en te bevestigen met een gegenereerde code).
Hiertegen helpt geen enkele virusscanner of het meest veilige OS dat ooit gemaakt zal worden. Het zit dan enkel tussen de mensen hun oren.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x