Even niet gaan googelen: als jij denkt verantwoorde selecties te kunnen maken en geen fondsbeheerder nodig te hebben, dan weet jij zeker wie Joko Widodo of ‘Jokowi’ is ? Neen ? Maar Narendra Modi moet je zeker kennen ?
Toch een mogelijke verontschuldiging want ik heb je met de hoofding misschien wel op het verkeerde been gezet…
Ik probeer maar aan te tonen dat wij, ja ik ook, denken dat we goede beleggers zijn, maar moeten toegeven dat het erg moeilijk is om heel de wereld op te volgen.
Daarom ging ik eens horen waarom Legg Mason (vermogensbeheerder met 711 miljard USD onder beheer) positief staat voor Aziatische obligaties en valuta’s. Zij hebben immers een filiaal (Western Asset Management met burelen in Hongkong en Singapore) om de signalen terplaatse op te vangen en ze niet te moeten googelen of te lezen in de krant.
Zij zijn positief over de Chinese yuan en de Koreaanse won omdat er positieve vooruitzichten zijn voor die regio’s en de verklaringen van de FED in Jackson Hole die “bulish” standpunten ondersteunen.
Door een verbetering van de economie maken de Aziatische valuta’s een comeback. Ondanks de renteverlaging van de Koreaanse centrale bank steeg de Won begin augustus met 2% ten opzichte van de USD. Andere valuta’s, zoals de Filipijnse peso, de Indonesische roepia en de Thaise baht, stegen als gevolg van positieve verwachtingen op de markten. In Indonesia was men nieuwsgierig of de winnaar van de presidentsverkiezingen, Joko ‘Jokowi’ Widodo (foto hiernaast) de brandstofsubsidies zou afschaffen om het begrotingstekort in te dammen. In China verwacht men veel positiefs voor de economie van het overheidsplan voor de hervorming van staatsbedrijven
Desmond Soon (foto rechts), Co-Head of Investment Management Asia van Western Asset Management (WAM) zei het volgende: In het segment van de USD Aziatische obligaties geven we de voorkeur aan Indonesische Overheids- of quasi-overheudsobligaties, evenals BBB/B+ bedrijfsobligaties met middellange looptijd van kwaliteitsvolle Indiase private banken, Chinese staatsbedrijven en vastgoedontwikkelaars.
De WAM heeft zijn overwogen posities in “offshore Chinese yuan” versterkt. Men blijft overwegen in Indiase roepie, Indonesische roepia en de Koreaanse won.
Soon: we staan om verschillende redenen positief tegenover oa de Chinese yuan. Die wordt ondersteund door positieve handels- en investeringsstromen en bovendien heeft de yuan zich opnieuw doen gelden als een sterke valuta.
De duidelijke uitslag van de verkiezingen en de verwachte aanhoudende economische verbetering hebben de valuta’s in India en Indonesië ondersteund.Na de overwinning van Narendra Modi (foto lnks) bij de algemene verkiezingen in India, zien we nu dat een aantal grote vermogensbeheerders er zich willen registreren. Er is ook aanzienlijk meer ruimte voor investeringen in buitenlandse obligaties gezien de aantrekkelijke rendementen en de verbeterde fundamenten in India.
We verwachten dat de Indonesische roepia zal blijven stijgen, aangezien de markt positief reageert op de overwinning van ‘Jokowi’ die aangekondigd heeft dat hij nieuwe beleidslijnen en hervormingen zal doorvoeren.
We zijn ervan overtuigd dat de fundamenten van de Koreaanse won verder ondersteuning zullen bieden: er is een overschot op de lopende rekening samen met belastinghervormingen die lokale ondernemingen stimuleert om de kasreserves uit te keren in de vorm van lonen en dividenden. Het zou ons niet verwonderen dat de won belangrijker wordt als onderdeel van de obligatieportefeuilles van centrale banken en overheidsfondsen.
MijnKapitaal: wij geven de mening van deze analisten zonder daarover een oordeel te vellen of er mee akkoord of niet akkoord te zijn. Het kan altijd interessant zijn om je oor te luisteren te leggen bij partijen die er meer van weten. Iedereen gebruikt de info na eigen beslissingen: we willen er zeker bij vermelden dat beleggingen in vreemde en zeker in exotische munten steeds een belangrijk risico kunnen inhouden. Ik verwijs ook graag naar het recente artikel van mijn collega Robokat over de Chinese yuan.
Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be