About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Karien
Karien
8 jaren geleden

Ik zie op je grafieken twee zwarte lijnen. Wat betekenen die en wat is het verschil tussen beide. Hoe moet je die interpreteren ?

Robokat (Carl De Ridder)
8 jaren geleden
Antwoord aan  Karien

De zwarte lijnen zijn de trendlijnen die we gebruiken om te beoordelen of een fonds in een stijgende of dalende trend zit. Als ik me niet vergis, gebruikt AF een 50-daags en een 200-daags gemiddelde.

JM
JM
8 jaren geleden

Ik zie ook in mijn portefeuille het Aberdeen Em Mkts fonds uit het dal kruipen en sinds kort kleurt ook het FT Global Return fonds groen. Of zou het de rush naar “sell in may and go away” zijn?

evita
evita
8 jaren geleden

Al Fonds, mag ik een voorstel doen ?
Vervang de naam ‘Mixerfonds’ door ‘Carefulkorf’.

Vowani
8 jaren geleden

@AlFonds: indien het echt zo is dat de juridische diensten van diverse instellingen hier meekijken, dan is het misschien voorzichtig om alvast twee dingen te doen: (1) noem het Mixerfonds anders, want het is immers geen “fonds”, het is een oplijsting van gemengde fondsen, een allocatie zo je wil; (2) zeg niet “ons Mixerfonds” want het is niet van jullie, jullie zijn er geen eigenaar van, het is een suggestie die jullie doen op basis van jullie eigen inzichten en bovendien aangevuld met de suggesties van diverse deelnemers aan dit forum. Dus indien jullie heel voorzichtig willen zijn, dan kan je “ons Mixerfonds” beter herdopen in bijvoorbeeld “MixerAllocatie” of zoiets.

Vowani
8 jaren geleden

Dat de naam al een beetje een betekenis heeft gekregen weegt niet op tegen de mogelijke juridische gevolgen van te blijven spreken over “MixerFONDS” en “ONS fonds”.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x