About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
Vo Wani
Gast
Vo Wani

Al Fonds, het zou handig zijn om extra duidelijk te maken waarom, voor belegging in Emerging Markets, jij specifiek (en vrij nadrukkelijk) dit fonds van Aberdeen aanbeveelt, ook al moet er 2% betaald worden en moeten we ons nu “haasten”. Het zou ook handig zijn enkele alternatieve fondsen voor te stellen voor Emerging Markets, die qua rendement en volatiliteit misschien ietwat minder goed geweest zijn in het verleden, maar waarvan de instapkost lager is en/of die haastigheid er niet is. Zo kunnen mensen hier zelf rustig wikken en wegen, zonder al die extra “stress” over kosten en afsluitdatum.

Pavano
Gast
Pavano

Op http://www.Fondsnieuws.nl lees ik er een soft closure komt op 28/06 op het fonds Frontier Markets Funds van Templeton in navolging van andere fondsenhuizen die beleggen in EM. Kan dit de koers positief beïnvloeden?

Phjo
Gast
Phjo

Welk is het wezenlijk verschil tussen de asian smaller companies en emerging smaller companies, ander dan het geografische beperking? Betreft het dezelfde beheerder, beheersteam? Overweeg asian te kopen omdat daar geen 2% instapfee is. Iemand enige relevante info hierover?

Jens
Gast
Jens

Heeft iemand Binck al gevraagd of die 2% instapkosten ook gelden voor beleggers die de fondsen al in portefeuille hebben en na 11 maart bijkopen?

golddigger
Gast
golddigger

Als je deze fondsen al in portefeuille hebt en je koopt er vanaf 11 maart nog wat bij, dan zal je inderdaad 2% moeten betalen op deze dat je bijkoopt. (Zie antwoord van Binck in mijn reactie wat hoger.)

luc1961
Gast
luc1961

Ik heb die mail van Binckbank heel laat gezien en per ongeluk heb ik nog wat Aberdeen Asian smaller companies bijgekocht. Blijkbaar gelden die 2% instapkosten niet voor dit fonds.

jhn
Gast
jhn

in het eerste bericht stond deze er niet bij?
Aberdeen Global – Emerging Markets Smaller Companies Fund
in de korte periode dat ik deze heb doet die het toch goed.

ik heb nog een aantal ‘smaller’ companies en die doen het ook goed!

Joeri
Gast
Joeri

Wel jammer dat BinckBank tegen een van de wijsheden van het fondsbeleggen ingaat: laat je niet altijd leiden door kosten bij het aankopen van een fonds. Het gaat nu uit hun kernselectie om dan misschien vervangen te worden door een fonds met 0% instap, maar misschien een lager rendement dan het fonds waar nu kosten voor wordt aangerekend… Nu ja, de 0% is wellicht hun policy om te selecteren. Jammer!

TK14
Gast
TK14

Ter info: de entreefee van 2% blijkt vanaf 11 maart 2013 ook van toepassing te gaan zijn op het fonds Aberdeen Global Emerging Markets Smaller Compagnies. Voor beide fondsen zou de entreefee gelden voor Europese beleggers die voor het eerst in deze fondsen zouden beleggen; voor Amerikaanse beleggers zouden beide fondsen gewoonweg dichtgaan…

lucca
Gast
lucca

Ik heb eens het laatste jaarverslag van Aberdeen bekeken en de marktwaarde per aandeel wordt uitgedrukt in USD onafhankelijk van het land.
Zelfs voor het World Equity fonds wordt de marktwaarde van de aandelen uit EURO-landen uitgedrukt in USD.
Dus uit het jaarverslag is ook niet veel wijzer te worden in welke munten de onderliggende waarden noteren.

TK14
Gast
TK14

Zijn het toch wel degelijk geen 2 verschillende fondsen: het eerste fonds uit je selectie van 5 jaar is het Aberdeen Global ASIAN small Cie, terwijl het fonds dat ik hierboven aanhaal volgens mij een wereldfonds is (niet beperkt tot Azië) en bovendien ook wel degelijk Smaller Cies betreft….
Alweer bedankt voor je snel en leerrijke antwoorden…

TK14
Gast
TK14

Al Fonds, Bedankt voor de uitleg… Desondanks blijf ik het een moeilijke aangelegenheid vinden… Ik heb de volgende vraag: hoe zie je nu in welke munt de onderliggende producten van een fonds noteren?? Als ik sommige fondsen bekijk bij Binckbank, dan zie je onder de rubriek ‘samenstelling’ soms een subrubriek ‘Valutaverdeling’, waarin dan munteenheden en percentages worden weergegeven waarin het fonds belegt; wil dit zeggen dat je dan een wisselrisico hebt en indien er geen ‘valutaverdeling’ vermeld wordt, je geen wisselkoersrisico hebt… Bij het fonds Aberdeen Global – Emerging Markets Equity en Aberdeen Global – Asian Smaller Companies (beiden noterend… Lees verder »

TK14
Gast
TK14

Heb je bij het fonds in EUR dan geen wisselkoers-risico? of wordt de dollarkoers er toch ook in verrekend, en is er bijgevolg hierdoor helemaal geen verschil?

rudi
Gast
rudi

Ik zie niet dadelijk een verschil met Aberdeen Global – Emerging Markets Equity Fund E2 LU0498181733 te koop bij keytrade, is wel pas van 2010.

Jef
Gast
Jef

Wat verstaan ze juist onder nieuwe intekenaars? Horen mensen die momenteel al beleggen in dit fonds en bijkopen daarbij, of zijn het enkel mensen die voor het eerst in dit fonds beleggen die de extra kosten betalen?

TK14
Gast
TK14

Omdat ik enkele weken geleden enkele obligatiefondsen verkocht en wat wou overschakelen naar aandelenfondsen, had ik deze al een tijdje in het oog… Ik wou hier voor een klein deeltje instappen, doch wou nog wat wachten tot de euro nog wat hoger stond om alzo eventueel later nog wat meer van de wisselkoers te kunnen profiteren… Maar nu weet ik helemaal niet meer wat te doen. Is dit misschien het gevolg van het feit dat het fonds het de laatste paar maanden niet meer zo goed doet (omdat het inderdaad te groot geworden is??), zeker in vergelijking met het Aberdeen… Lees verder »

Jhn
Gast
Jhn

In mijn prille beleggingshobby nog nooit meegemaakt, een soft closure.
Hoe staat de markt daar tegenover?
Getuigt dat van moed of van zwakte?

esweej
Gast
esweej

Mja..beste Al, je zult ook eens moeten kijken naar de koers die thans sinds 5 jaar all time high piekt rond USD70. Of wachten tot USD55-60 en dan die 2% voor lief nemen ? Wie zei ook weer “buy low sell high”….dit prima fonds gaat even aan mijn koopzin voorbij!

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be