About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

12
Reageer op dit artikel

avatar
8 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Al FondsyolavapaHermanRobokatevita Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Al Fonds (Marc Person)
Lid

In het toemaatje van Al Fonds wees ik al op de stijgingen in Turkije en Latijns Amerika (Brazilië). In de laatste update zit er ook een grafiekje bij van de tracker Lyxor Asia Pacific die toont dat de trend weer omdraait.

yolavapa
Gast
yolavapa

De “bric” landen gaan hun eigen weg, de verkiezingen in augustus (Turkije) en in oktober (Brazilië) kunnen deze landen een duwtje in de rug geven naar herstel.

Herman
Gast

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat er in de meeste van de “bric” landen of tegenwoordig “de fragile five”, verkiezingen moeten gebeuren dit jaar. Het zal er van afhangen wat die gaan geven, als daar nog wat instabiliteit komt bij kijken zal een herstel nog niet voor de korte termijn zijn vrees ik.

evita
Gast
Al Fonds (Marc Person)
Lid

Als je, zoals ik nu, een update maakt van de eenheidswaarden van de fondsen en je leest dan de binnenkomende nieuwsbrieven, dan vraag je je soms af of die mensen weten waar ze over schrijven.
Ik lees op verschillende plaatsen dat de Em Mkts het niet zo goed doen omdat de beleggers zich vragen stellen over China. Wat blijkt nu: de meeste fondsen Em Mkts tonen een aarzeling, maar de zuivere China-fondsen gaan vrij sterk vooruit… Begrijpe wie begrijpe kan.

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

Mag ik een bemerking of misschien zelfs een verduidelijking maken bij bovenstaande grafiek ?
De winst start niet als de nullijn wordt doorbroken ! Die begint al bij de onderste punt.
Iemand die begin 2001 ( bij de nullijn ) in E.M. ging, realiseerde nog zo’n 10 % meerwaarde. Iemand die begin 1999 kocht die realiseerde zo’n 60 à 70 % meerwaarde.
Het is niet zo evident om het juiste moment te bepalen…

Kevin Gardedieu
Gast
Kevin Gardedieu

Coole grafiek. Moest hij gebruikt worden om voorspellingen te doen, hij maakt ook duidelijk dat de EM’s nog zowat 2 jaar zullen kwakkelen. In ieder geval andere taal dan zij die blijven emergents aanpraten!

E10
Gast
E10

zeer goed artikel

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be