About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Al Fonds (Marc Person)
8 jaren geleden

In het toemaatje van Al Fonds wees ik al op de stijgingen in Turkije en Latijns Amerika (Brazilië). In de laatste update zit er ook een grafiekje bij van de tracker Lyxor Asia Pacific die toont dat de trend weer omdraait.

yolavapa
yolavapa
8 jaren geleden

De “bric” landen gaan hun eigen weg, de verkiezingen in augustus (Turkije) en in oktober (Brazilië) kunnen deze landen een duwtje in de rug geven naar herstel.

Herman
Herman
8 jaren geleden

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat er in de meeste van de “bric” landen of tegenwoordig “de fragile five”, verkiezingen moeten gebeuren dit jaar. Het zal er van afhangen wat die gaan geven, als daar nog wat instabiliteit komt bij kijken zal een herstel nog niet voor de korte termijn zijn vrees ik.

evita
evita
8 jaren geleden

Interessant ! al gelezen ?

Al Fonds (Marc Person)
8 jaren geleden

Als je, zoals ik nu, een update maakt van de eenheidswaarden van de fondsen en je leest dan de binnenkomende nieuwsbrieven, dan vraag je je soms af of die mensen weten waar ze over schrijven.
Ik lees op verschillende plaatsen dat de Em Mkts het niet zo goed doen omdat de beleggers zich vragen stellen over China. Wat blijkt nu: de meeste fondsen Em Mkts tonen een aarzeling, maar de zuivere China-fondsen gaan vrij sterk vooruit… Begrijpe wie begrijpe kan.

De kleine spaarder
De kleine spaarder
8 jaren geleden

Mag ik een bemerking of misschien zelfs een verduidelijking maken bij bovenstaande grafiek ?
De winst start niet als de nullijn wordt doorbroken ! Die begint al bij de onderste punt.
Iemand die begin 2001 ( bij de nullijn ) in E.M. ging, realiseerde nog zo’n 10 % meerwaarde. Iemand die begin 1999 kocht die realiseerde zo’n 60 à 70 % meerwaarde.
Het is niet zo evident om het juiste moment te bepalen…

Kevin Gardedieu
Kevin Gardedieu
8 jaren geleden

Coole grafiek. Moest hij gebruikt worden om voorspellingen te doen, hij maakt ook duidelijk dat de EM’s nog zowat 2 jaar zullen kwakkelen. In ieder geval andere taal dan zij die blijven emergents aanpraten!

Kevin Gardedieu
Kevin Gardedieu
8 jaren geleden

Volledig mee eens. Zo’n grafiek weet totaal niet wat er gebeurt in een land, kijk maar naar Thailand. Het laat echter toe bepaalde tendensen, trenden en andere dingen te ontdekken. Zie het eerdere artikel ivm Turkije.
De mens is een beestje die graag argumenten bijeenzoekt om zijn mening te bevestigen. Grafieken zijn daar soms wat dwars in en elimineren bepaalde argumenten.

E10
E10
8 jaren geleden

zeer goed artikel

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x