About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
goudvis
goudvis
9 jaren geleden

Bedankt voor het wederom interessante artikel Robokat! Na het lezen van jouw verschillende artikels over obligatiefondsen heb ik nog een vraag. Dat fondsen met Westerse overheidsobligaties momenteel te mijden zijn is me duidelijk. Wat me niet duidelijk is, is of er geen risico bestaat dat obligatiefondsen van zogenaamde emerging markets (zowel overheids- als bedrijfsobligaties) op korte termijn zullen dalen. Immers, als de angst voor risico op (korte?) termijn wegebt, zullen meer mensen hun geld verschuiven van obligaties naar meer risocovolle producten zoals aandelen. Volgens mij zullen eveneens obligaties van emerging markets hier niet imuun voor zijn, wat een neerwaarts effect op de koersen van deze obligaties zal hebben en dus eveneens op deze obligatiefondsen.
Klopt mijn bovenstaande redenering? Alvast bedankt voor uw verhelderende antwoord.

lambert
lambert
10 jaren geleden

Een advies dat ik onlangs las: ‘bij een dalende rentemarkt een gediversifieerde obligatieportefeuille bouwen met een goede vervaldagkalender’

Het is duidelijk om de 2 bovenstaande cursussen eens te gaan volgen, maar enige expertise is toch nodig.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x