About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
goudvis
Gast
goudvis

Bedankt voor het wederom interessante artikel Robokat! Na het lezen van jouw verschillende artikels over obligatiefondsen heb ik nog een vraag. Dat fondsen met Westerse overheidsobligaties momenteel te mijden zijn is me duidelijk. Wat me niet duidelijk is, is of er geen risico bestaat dat obligatiefondsen van zogenaamde emerging markets (zowel overheids- als bedrijfsobligaties) op korte termijn zullen dalen. Immers, als de angst voor risico op (korte?) termijn wegebt, zullen meer mensen hun geld verschuiven van obligaties naar meer risocovolle producten zoals aandelen. Volgens mij zullen eveneens obligaties van emerging markets hier niet imuun voor zijn, wat een neerwaarts effect… Lees verder »

lambert
Gast
lambert

Een advies dat ik onlangs las: ‘bij een dalende rentemarkt een gediversifieerde obligatieportefeuille bouwen met een goede vervaldagkalender’

Het is duidelijk om de 2 bovenstaande cursussen eens te gaan volgen, maar enige expertise is toch nodig.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be