Investeren in andere producten

About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

0 Comments

 1. 1

  flintstone

  mijn vader is 88 jaar en heeft al jaren zijn belastingsaangifte ingevuld met enkel een bedrag(je) van zijn overheidspensioen.

  Natuurlijk heeft hij nog wat spaargeld op rekeningen staan.
  Hij kan echter geen kranten meer lezen, tv met veel moeite.

  Hoe kan zo iemand nu zijn belastingaangifte gaan invullen volgens de nieuwe regeltjes ? Laat staan dat hij al zijn papieren al zou terugvinden. Of is het de bedoeling dat mensen weeral een beroep moeten doen op (minder betrouwbare) personen zodat die oudere bevolkingsgroep voor de zoveelste maal kan worden opgelicht ?

  Reply
 2. 2

  optibear

  Mijn persoonlijk tip is: maak in april 2013 op tijd een afspraak voor het invullen van uw belastingsbrief bij uw lokaal controlepapier. Voordeel: het is gratis en je hebt minder kans op fouten. Immers, als zij het al niet weten en/of verkeerd doen?

  Reply
 3. 3

  luc1961

  Natuurlijk moet je het pas invullen in uw aangifte in 2014 maar er is ook een hulplijn van de belastingen : 0257/25757.

  Reply
 4. 4

  Robokat

  De verplichting is al van toepassing op alle inkomsten van 2012 (aanslagjaar 2013). Iedereen zou dus in principe al bezig moeten zijn met het aanleggen van zijn lijstje.

  Reply
 5. 5

  Mouche

  Wat ik niet eerlijk vind is dat je wel al je inkomsten moet melden , maar niet de verliezen…die zouden eerlijkerwijze toch ook mogen afgetrokken worden!

  Reply
 6. 6

  optibear

  @ Robokat:

  Op zichzelf ja, maar aangezien de wet weer op zijn Belgisch is, weet men pas ten vroegste in april 2013 wat men nu concreet nodig heeft voor zijn belastingsafgifte. En meestal weten ze het in de administratie niet vroeger dan dat het in de krant staat. Zegt veel over onze politici.

  Reply
 7. 7

  evita

  Ik veronderstel dat de banken ons wel de nodige lijstjes zullen bezorgen, waarvoor we rijkelijk zullen kunnen betalen !
  Wat dacht je anders ?

  Reply
 8. 8

  vak

  Op de meerwaarde gerealizeerd bij de verkoop van aandelenfondsen is er geen belasting.
  Moeten deze als roerende inkomsten in de belastingaangifte vermeld worden ?

  Reply
 9. 9

  Robokat

  De aangifteplicht geldt niet voor inkomsten waar geen RV van toepassing is.

  Reply
 10. 10

  flipke

  @Robokat:

  Er zijn twee Belgische vastgoedbevaks die vrijgesteld zijn van RV omdat ze voor meer dan 60% beleggen in residentiëel vastgoed in België. Zou er dan voor dividenden van die bevaks ook geen aangifteplicht zijn?

  Reply
 11. 11

  Johan

  Voor deze bevaks moet er inderdaad geen aangifte gedaan worden.
  Op deze vastgoedbevaks zijn er namelijk geen roerende voorheffingen (RV) van toepassing.

  Er zijn trouwens 3 vastgoedbevaks waar je geen roerende voorheffing moet betalen : Home Invest Belgium, Aedifica en Serviceflats.

  Reply
 12. 12

  Cisse RK

  Di Rupotaks van 4% wordt geheven vanaf het bedrag netto geïndexeerde 20.020€ volgens de wet 28.12.2011 zie artikel 28. Het nettobedrag wordt verder bepaald door artikel 22§1.1°en 2° WIB92 m.a.w. verhoogd met roerende voor- heffing, m.a.w.wat de wet netto noemt(20.020€) is in onze spreektaal bruto!Wel een verschil dat 25% kan zijn!Mogelijk
  een groot verschil in onze portomonnee.

  Reply
 13. 13

  gab

  Wat ik totaal oneerlijk vind is dat de regering de wetten wijzigt met TERUGWERKENDE KRACHT ! Er bestaat dus absoluut geen rechtszekerheid meer.Dit is bvb. zeker hier ( R.V. wijziging) het geval voor diegenen die KAPITALISATIEKASBONS hebben die bvb. reeds een aantal jaren lopen en die nu pas vervallen met alle gekapitaliseerde intresten over de verlopen jaren inbegrepen. Op al die intresten ( dus ook opgebouwd in het verleden) moet nu ineens meer betaald worden! DIT IS GEWOON SCHANDALIG!

  Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2012 - 2017 MijnKapitaal.be