About the author

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
gab
gab
9 jaren geleden

Wat ik totaal oneerlijk vind is dat de regering de wetten wijzigt met TERUGWERKENDE KRACHT ! Er bestaat dus absoluut geen rechtszekerheid meer.Dit is bvb. zeker hier ( R.V. wijziging) het geval voor diegenen die KAPITALISATIEKASBONS hebben die bvb. reeds een aantal jaren lopen en die nu pas vervallen met alle gekapitaliseerde intresten over de verlopen jaren inbegrepen. Op al die intresten ( dus ook opgebouwd in het verleden) moet nu ineens meer betaald worden! DIT IS GEWOON SCHANDALIG!

Cisse RK
Cisse RK
10 jaren geleden

Di Rupotaks van 4% wordt geheven vanaf het bedrag netto geïndexeerde 20.020€ volgens de wet 28.12.2011 zie artikel 28. Het nettobedrag wordt verder bepaald door artikel 22§1.1°en 2° WIB92 m.a.w. verhoogd met roerende voor- heffing, m.a.w.wat de wet netto noemt(20.020€) is in onze spreektaal bruto!Wel een verschil dat 25% kan zijn!Mogelijk
een groot verschil in onze portomonnee.

Johan
Johan
10 jaren geleden

Voor deze bevaks moet er inderdaad geen aangifte gedaan worden.
Op deze vastgoedbevaks zijn er namelijk geen roerende voorheffingen (RV) van toepassing.
Er zijn trouwens 3 vastgoedbevaks waar je geen roerende voorheffing moet betalen : Home Invest Belgium, Aedifica en Serviceflats.

flipke
flipke
10 jaren geleden

:
Er zijn twee Belgische vastgoedbevaks die vrijgesteld zijn van RV omdat ze voor meer dan 60% beleggen in residentiëel vastgoed in België. Zou er dan voor dividenden van die bevaks ook geen aangifteplicht zijn?

vak
vak
10 jaren geleden

Op de meerwaarde gerealizeerd bij de verkoop van aandelenfondsen is er geen belasting.
Moeten deze als roerende inkomsten in de belastingaangifte vermeld worden ?

evita
evita
10 jaren geleden

Ik veronderstel dat de banken ons wel de nodige lijstjes zullen bezorgen, waarvoor we rijkelijk zullen kunnen betalen !
Wat dacht je anders ?

optibear
optibear
10 jaren geleden

@ Robokat:
Op zichzelf ja, maar aangezien de wet weer op zijn Belgisch is, weet men pas ten vroegste in april 2013 wat men nu concreet nodig heeft voor zijn belastingsafgifte. En meestal weten ze het in de administratie niet vroeger dan dat het in de krant staat. Zegt veel over onze politici.

Mouche
Mouche
10 jaren geleden

Wat ik niet eerlijk vind is dat je wel al je inkomsten moet melden , maar niet de verliezen…die zouden eerlijkerwijze toch ook mogen afgetrokken worden!

luc1961
10 jaren geleden

Natuurlijk moet je het pas invullen in uw aangifte in 2014 maar er is ook een hulplijn van de belastingen : 0257/25757.

optibear
optibear
10 jaren geleden

Mijn persoonlijk tip is: maak in april 2013 op tijd een afspraak voor het invullen van uw belastingsbrief bij uw lokaal controlepapier. Voordeel: het is gratis en je hebt minder kans op fouten. Immers, als zij het al niet weten en/of verkeerd doen?

flintstone
flintstone
10 jaren geleden

mijn vader is 88 jaar en heeft al jaren zijn belastingsaangifte ingevuld met enkel een bedrag(je) van zijn overheidspensioen.
Natuurlijk heeft hij nog wat spaargeld op rekeningen staan.
Hij kan echter geen kranten meer lezen, tv met veel moeite.
Hoe kan zo iemand nu zijn belastingaangifte gaan invullen volgens de nieuwe regeltjes ? Laat staan dat hij al zijn papieren al zou terugvinden. Of is het de bedoeling dat mensen weeral een beroep moeten doen op (minder betrouwbare) personen zodat die oudere bevolkingsgroep voor de zoveelste maal kan worden opgelicht ?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x