About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
luc1961
8 jaren geleden

Een belastingverhoging van 200% is immers bij art. 225 KB/WIB in de regel voorbehouden voor hardleerse recidivisten (derde overtreders) en/of belastingplichtigen die daden van omkoping van
ambtenaren of fiscale valsheid hebben gesteld. Voor vennootschappen is er zelfs een boete van 309%.

Bloemkool
Bloemkool
8 jaren geleden

Over welke vormen van fraude spreken we eigenlijk? Ik zie niet in hoe je met zichtrekeningen, spaarrekeningen, effectenrekeningen etc fraude kunt plegen.
Ik vermoed dus dat de doelstelling is om zwarte inkomsten te detecteren? Stel bvb dat je 10 spaarrekeningen hebt bij diverse banken, dan zou je kunnen zeggen dat de fiscus gaat vermoeden dat je veel geld hebt, veel meer dan hetgeen je aangeeft op je belastingsnaangifte. Wanneer ze dan de verdere gegevens opvragen en blijkt dat de meeste rekeningen een saldo gelijk aan 0 hebben, dan is er toch geen enkel probleem?

Bloemkool
Bloemkool
8 jaren geleden

Wel, het spreiden van spaargeld over meerdere rekeningen is op zich uiteraard niet verboden, zolang je in totaal maar onder de x EUR rente blijft. Van zodra de fiscus ook de rekenining-saldi opvraagt komen ze toch snel tot de conclusie dat er niets illegaals gebeurd is.
Tenzij er natuurlijk wel iets illegaals gebeurd is, en in dat geval zal men denk ik de rekening moeten maken, en het zou me niet verbazen dat het maken van die rekeningen veel meer kost dan de opbrengst ervan. Wat zijn de gangbare boetes eigenlijk?

Al Fonds (Marc Person)
8 jaren geleden

Enkele weken schreef ik reeds dat het nu geen 50 jaar meer zal duren: http://www.mijnkapitaal.be/thema/fiscaliteit/the-times-they-are-a-changin-bob-dylan-1964/

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x