About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
luc1961BloemkoolRobokatAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
luc1961
Gast

Een belastingverhoging van 200% is immers bij art. 225 KB/WIB in de regel voorbehouden voor hardleerse recidivisten (derde overtreders) en/of belastingplichtigen die daden van omkoping van
ambtenaren of fiscale valsheid hebben gesteld. Voor vennootschappen is er zelfs een boete van 309%.

Bloemkool
Gast
Bloemkool

Over welke vormen van fraude spreken we eigenlijk? Ik zie niet in hoe je met zichtrekeningen, spaarrekeningen, effectenrekeningen etc fraude kunt plegen.
Ik vermoed dus dat de doelstelling is om zwarte inkomsten te detecteren? Stel bvb dat je 10 spaarrekeningen hebt bij diverse banken, dan zou je kunnen zeggen dat de fiscus gaat vermoeden dat je veel geld hebt, veel meer dan hetgeen je aangeeft op je belastingsnaangifte. Wanneer ze dan de verdere gegevens opvragen en blijkt dat de meeste rekeningen een saldo gelijk aan 0 hebben, dan is er toch geen enkel probleem?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Enkele weken schreef ik reeds dat het nu geen 50 jaar meer zal duren: https://www.mijnkapitaal.be/thema/fiscaliteit/the-times-they-are-a-changin-bob-dylan-1964/

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be