About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

32
Reageer op dit artikel

avatar
14 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
19 Comment authors
RobokatiejoorjempiVoicebvdv Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi
Gast
jempi

Mooie plaatsing van dit bericht! Kan nog velen van dienst zijn!

iejoor
Gast
iejoor

Even terzijde …
Zeer mooie update met als titel “Update 19.03.2015: een goede afloop van ons verhaal.”
Blijkbaar kan de auteur in de toekomst kijken. Wat velen, waaronder ikzelf hem benijd.
😉

bvdv
Gast
bvdv

€80.000 samen gespaard hebben op je pensioen stelt niet veel voor… Als je daarmee samen met je klein pensioentje je oude dag mee moet slijten zal er een dag komen dat daar niks meer van over schiet!! Als ze nu eens de mensen boven €1.500.000 wat meer zou belasten zou dat ook al iets zijn, en daarmee een lastenverlaging voor de werkende mens!! En mss moet de regering eens in eigen boezem kijken en daar nog wat meer besparen? Maarja, als je het vermogen bekijkt van enkele politici, dan zouden er toch een paar in die categorie vallen, en daar… Lees verder »

Make it simple
Gast
Make it simple

Vanaf 60 milj oude bel franken Robocat, echt simpel. Dat zal echter niet makkelijk gaan (moeilijk gaat ook) want de rijken hebben veel macht en achter de schermen nog veel meer invloed om dit tegen te houden. Iedereen tot 60 milj oude bel franken noemen we vanaf nu de kleine spaarder.

Al jaren krijgen we van alle kanten waarschuwingen dat het zo niet verder kan, tot de pleuris pas echt uitbreekt…

http://www.telegraph.co.uk/finance/globalbusiness/8296987/IMF-raises-spectre-of-civil-wars-as-global-inequalities-worsen.html

Sheridans
Gast
Sheridans

Er moetmij hier toch even iets van het hart. Wanneer gaan bepaalde mensen (meestal dezelfde (sociale) klasse ophouden met bepaalde mensen die gans hun leven gewerkt en gespaard hebben tebeschouwen als rijk? Terwijl deze hardwderkende “zuinige mensen” hun spaarcentje hebben opgepot om een rustig, en goed gevuld pensioen en oude dag te spenderen. Misschien ook een beetje hebben gedacht aan hun kinderen en kleininderen… Zaten anderen gans hun leven aan een uitkering (ik heb het niet over de echte zieken) of hebben ze alles vergokt, opgedronken, opgereisd, opgeleefd, noem maar op. Voor alle duidelijkheid, ik heb het niet over mensen… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Daarom ook dat ik tussen kwam met te stellen dat je met 80.000 euro spaarcenten niet echt vermogend bent.

Darts
Gast
Darts

De tante in de brief heeft volgens sommigen geld genoeg om geen recht te hebben op deze tegemoetkoming. Mijn eerste gevoel is dat dit misschien wel terecht is. Maar, wat doe je dan met iemand die hetzelde vermogen heeft maar het anders belegd heeft, in zodanige kasbons waarvan er jaarlijks enkele vervallen, zodat de rente niet allemaal op één jaar wordt uitbetaald. Deze persoon krijgt die tegemoetkoming wel en heeft exact hetzelfde vermogen. Eerlijk? Nog iets anders ivm de demagogische roep om vermogenswinstbelasting, vooral door (sommige) vakbonden. Twee oudere personen, de ene bezit een vermogen, eigen huis, grote som geld… Lees verder »

Make it simple
Gast
Make it simple

Het is toch simpel om een vermogen te belasten? Alleen doen politici alle moeite van de wereld om het voor te stellen als iets wat onmogelijk is te organiseren zonder de kleine spaarder te treffen. Mist spuiten. Waarom? Niemand maakt graag een wet waarvan hij zelf de nadelen gaat dragen…

Ik ben voor een vermogensbelasting. We beginnen pas vanaf een vermogen van 60 miljoen oude Belgische franken. Simpel, waar een wil is is een weg. 😉

Jens
Gast
Jens

Niet iedereen is vertrouwd met een kapitalisatiebon en denkt misschien verkeerdelijk dat de rente van 20K jaarlijks was.

Kali
Gast
Kali

Als iemand 20 000 EUR rente ontvangt, dan moet die toch blijkbaar over al ietwat kapitaal beschikken om zoveel rente te krijgen. Misschien kan iemand die een beter idee heeft van de rentes 5 en 7 jaar geleden hier een inschatting maken over de grootte van dat kapitaal, maar het lijkt mij wel duidelijk dat dat wel een veelvoud van die 20 000 EUR moet zijn. Is het dan echt zo oneerlijk zijn dat iemand die dus beschikt over een dergelijk groot kapitaal het normale tarief moet betalen nu (zoals de meerderheid van de bevolking), en dat de verlaagde tarieven… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Roep niet te snel grote kapitalen !
Als je 20.000 euro krijgt op een kapitalisatiebon van 5 jaar dan komt dat al maar neer op 4.000 euro rente per jaar. We spreken hier over intresten van 5 en 7 jaar geleden.
Dat bedrag is het resultaat van 5% op 80.000 euro.
Met 80.000 euro reken jij de mensen toch nog niet bij de vermogenden ? Dergelijk groot kapitaal ?

Kali
Gast
Kali

Een groot vermogen is dat niet. Maar zeker ook geen klein. Er zijn echt wel veel mensen die met véél minder geld moeten rondkomen. Ik zou het aantal mensen die met ongeveer 20 000 EUR per jaar moeten rondkomen en géén reservekapitaal hebben, niet willen te eten geven… Iemand die 50 000 à 80 000 EUR kan vastzetten in kapitalisatiebons (en dus daarnaast wellicht ook nog wel over een onmiddellijk beschikbare reserve zal beschikken) is wat mij betreft dus zeker niet arm. Bovendien, wat ik ook nergens lees: voor hoe lang geldt deze maatregel nu, dat ze het normale tarief… Lees verder »

Leon
Gast

Als er weer ondoordachte nieuwe belastingen komen, wie zal dan nog het risico nemen reeds belast geld te investeren in bv. het mixerfonds, enz. … zo geraakt de economie nooit terug op gang. Jan met de pet zal inderdaad betalen, zeker niet Jan Luxleaks.

fred
Gast
fred

Wat gaan de volgende regeringen er aan toe breien eenmaal er een begin van een nieuwe taks is gemaakt?
vergeet niet dat de socialisten en de groenen ooit terug in de regering zullen komen.

De kleine spaarder
Gast
De kleine spaarder

We moeten opletten want nu spreken ze ineens weer over een speculatietaks. Veel hangt af van de periode die ze bestempelen als speculatief: je koopt een fonds of een aandeel en dat blijkt een foutieve inschatting te zijn of er komt een crash aan. Spoedig terug verkopen om je verlies binnen de perken te houden, bestempelt de goede huisvader ineens tot speculant.

Mike
Gast
Mike

Ah maar gelukkig kan je je verlies dan ook aftrekken hé!

kevin
Gast
kevin

Jhn misschein had ze haar huis verkocht en de opbrengst in kapitaliserende kasbons destijds aan 5-6% belegd ze vervielen deze allemaal samen in 2012, dan had ze blijkbaar een probleem. Was het een optie om deze reeds gedeeltelijk te verkopen voor de vervaldag zodat deze niet als intresten aanzien werden maar als meerwaarde ???

jhn
Gast
jhn

Dat de regering blunders begaat is duidelijk, geen twijfel over. Maar … Is die tegemoetkoming er voor mensen die kapitaal hebben uitstaan die na 7 jaar meer dan 20000 euro rente opbrengt? Ik hoop van niet. Sorry, maar die vrouw heeft middelen om dat zelf bij te passen. 1150 euro pensioen + kapitaal + rente + (eigen huis?): ze kan nog vele jaren verder. Als het op is, kan ze inderdaad aanspraak maken op tegemoetkomingen. Er zijn mensen die het met veel minder moeten doen. Of ziet er iemand hier zijn erfenis stillekes wegsmelten? Ik vrees dat wat gaat komen… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be