About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

18
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
JensquizzicalRobokat (Carl De Ridder)quizzicalRobokat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
quizzical
Gast
quizzical

Ter informatie. Ik heb de klantendienst gecontacteerd om te horen of de heer Nagels zijn belofte heeft nagekomen of nog steeds van plan is om dat te doen. Kennelijk niet want hun antwoord was: “DEGIRO biedt haar dienstverlening aan op basis van een Execution Only-principe. Dit betekent onder andere dat er geen verdere uitspraken gedaan kunnen worden inzake zowel productspecifieke vragen als verdere details omtrent deze wetgeving. Voor deze vragen zouden wij u graag willen verwijzen naar een belastingadviseur of de Belgische belastingdienst.” En op mijn antwoord daarop krijg ik geen reactie meer. Jammer want dat maakt dat DeGiro slechts… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Je krijgt waarvoor je betaalt. Gezien DeGiro in feite geen inkomsten haalt uit fondsenverkoop, kan je ook niet verwachten om veel dienstverlening te krijgen.

quizzical
Gast
quizzical

Dat klopt,
Maar je zou wel verwachten dat ze de dienstverlening leveren die ze beloven te leveren voor de prijs die je betaald.
Jammer want anders had ik meer producten bij hen kunnen kopen. Nu moet ik me beperken tot degene waarbij je zelf de berekening kan maken.

Jens
Gast
Jens

Zoals ik 2,5 jaar geleden hier al zei, dus. Sommigen verwachten precies de tarieven van een DeGiro samen met de dienstverlening van een traditionele bank. Dat gaat niet.

Zelf vind ik het niet meer interessant om een rekening bij DeGiro te openen. Door allerlei verdoken – of eerder ongewone – kosten betaal je uiteindelijk even veel als bij een goede allround broker zoals Binckbank.

Jens
Gast
Jens

Ik ben Belg en klant, maar koop er enkel aandelen. Aandelenfondsen zou je er ook kunnen kopen. Mixfondsen zou ik er niet kopen omdat je dan zelf de aangifte moet doen (= onmogelijk te berekenen).

jempi
Gast
jempi

Maar ik heb toch gelezen meen ik dat de broker of de administratie het samen moeten uitvechten!
hier https://www.mijnkapitaal.be/thema/fiscaliteit/opheldering-beurstaksen/
ben ik mis?

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Enkel voor de beurstaksen. Meerwaardebelasting, daar ben je zelf verantwoordelijk voor.

jempi
Gast
jempi

Mijn vraag is het nu mogelijk om daar aan te kopen als Belg ( Jens ben jij Belg, en heb je tips )? En zijn ze de goedkoopste? Ik heb me al ergens de vraag gesteld van de 1 % actie van Medirect, of zij dan nu niet de beste koop zijn ook voor de mixfondsen van MijnKapitaal mixer. En dan nog, voor de belastingen hoe werkt dit?

juluscesar
Gast
juluscesar

Je hebt hier natuurlijk gelijk…sommige Be brokers hebben echter ook de afwijkende Ethna variant die dividenden uitkeert. ook daar kun je als belegger enkel je best doen en aangifte doen op basis van de berekeningstool voor kapitaliserende versie. Denkt dat de verschillen hierbij zo klein zijn ten voor of nadele resp. belegger of fiscus dat daar niet echt een probleem kan zijn. Op voorwaarde natuurlijk dat de belegger een inspanning doet om zich zo goed mogelijk in regel te stellen. Vraag mij trouwens af of je daadwerkelijk zal vrijgesteld van de meerwaarde belasting indien je een distributie variant neemt van… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Het is toch niet zo simpel om de uitslagen van de calculator te gebruiken indien de ene versie van het fonds noteert aan een inventaris waarde van 579 euro en de andere aan 134 euro en beide fondsen ook nog eens verschillende rendementen hebben.

Je wordt overigens nooit vrijgesteld van meerwaardebelasting. Zowel kapitalisatie/distributie varianten van een gemengd fonds (met >25% obligaties) ondergaan altijd de Reynders taks.

juluscesar
Gast
juluscesar

Nogmaals bedankt

juluscesar
Gast
juluscesar

In concreto hebben ze uit het mixerfonds: Ethna en Blackrock global allocation die per jaar ongeveer 0,7% meer zullen opleveren dan de normale variant. Je moet bij de verkoop na 5 jaar op 10000 euro maar eens de meeropbrengst voor de belegger inschatten. Ook Skagen kun je er vlot aankopen in de normale variant. M.i. koop je deze fondsen voor langere tijd en is de afwikkeling van RV een éénmalig probleem; de kwestie van de TOB zal dan ook al wel uitgeklaard zijn ? Voor dat eventuele uurtje cijferen krijg je een mooie beloning. Ondertussen al gemerkt dat sommige Belgische… Lees verder »

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

De fiscaliteit is geen éénmalig probleem, bij bvb. Ethna moet je jaarlijkse aangifte doen. Binnen enkele maanden zullen we weten hoe dat uit draait. Na lancering had DeGiro beloofd dat ze voor de nodige informatie zouden zorgen. Nu komt daar al een “maar” bij: indien de fondsenleveranciers de gegevens niet aanleveren, dan wordt het niets. Zullen de fondsenhuizen de moeite doen om de Belgische fiscale regels toe te passen op fondsenvarianten die enkel voor verkoop in Nederland bestemd zijn? Gaat bv. Ethenea de Ethna calculator speciaal aanpassen voor dit doel? Als ze dat niet doen, dan kan je onmogelijk een… Lees verder »

jempi
Gast
jempi

Beste hoe kan je die mixfondsen bekijken op DeGiro? Dus degene die je aanhaalt hier!

walter
Gast
walter

Waar kan je de beurstaks aangeven in je belastingaangifte?
Bij mijn weten is daar geen rubriek voor.

Robokat (Carl De Ridder)
Lid

Ik vind dat ook niet terug in de aangifte. In feite kan je je dus niet in regel stellen, zelfs al zou je dat als goede huisvader willen doen.

Jens
Gast
Jens

Ben al even klant en bij mij wordt er wel degelijk 25% RV ingehouden op dividenden van Belgische aandelen… Waarop slaat dit dan? Van DeGiro enkel een warrig antwoord.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be