About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

41
Reageer op dit artikel

avatar
16 Comment threads
25 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
RobokatPeterKariencostaadejeFilip Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peter
Gast
Peter

Sorry voor de basic vraag, maar gezien Ethna Aktiv T kapitaliserend is, krijg je toch geen dividend? Waarom moet je dan dividend aangeven. Ik dacht dat voor kapitaliserende fondsen (zoals Ethna Aktiv T) je alleen die 1,32% TOB bij uitstap moest betalen, wat eerlijk gezegd als genoeg is.

Geldt hetzelfde overigens voor Ethna Dynamisch?

Karien
Gast
Karien

De simulators zijn enkel bedoeld voor particuliere beleggers. Hoe zit het als je belegt via een vennootschap ? Wat en hoe moet dan aangegeven worden in de vennootschapsbelasting ?

costaadeje
Gast
costaadeje

Dan wordt het wel erg omslachtig om de aan- en verkopen allemaal netjes in te brengen..

costaadeje
Gast
costaadeje

Volgend jaar moet ik voor het eerst van mijn aangekochte fondsen Ethna aktiv en CP in mijn belastingaangifte inbrengen. Wanneer ik dit fondsen maandelijks aankocht (en zelfs een stuk verkocht) in het kader van het keyplan en ook nog eens éénmalig aankocht via een andere bank, dien ik telkens de respectievelijke aan- en verkopen apart te vermelden of mag ik ook gewoon aangeven hoeveel stuks ik op 31 december 2014 van Ethna aktiv en CP in bezit had (door de optelsom te maken van de stuks die ik bij verschillende banken in bezit heb)?

eddyl
Gast
eddyl

Aangezien alleen de kapitalisatie versie beschikbaar is in hun tool (en de nav’s niet gelijk lopen) zegt de logica mij dat de distributie versie (zoals bij andere fondsen en etf’s) niet moet aangegeven worden in de belastingsaangifte.

costaadeje
Gast
costaadeje

Zijn er nog andere fondsen waarvan je interesten/dividenden in je belastingaangifte dient in te brengen (behalve Ethna Aktiv en Carmignac Patrimoine)?

Filip
Gast
Filip

Volgens mij ook voor het mixerfonds Rouvier patrimoine Fr0000401366

luc1961
Gast

Het bedrag dat je moet aangeven is niet veel. Wat ik een beetje eigenaardig vind dat men meer dan het dubbele moet aangeven bij Carmignac P dan bij Ethna actif ET voor hetzelfde bedrag.

jules cesar
Gast
jules cesar

Wat als je een versie hebt van Ethna die ‘uitkeert’ ? Dus een DIS versie.

costaadeje
Gast
costaadeje

Ok bedankt. Voor mij is aangifte pas vanaf volgend jaar noodzakelijk, aangezien ik pas sinds dit jaar deelbewijzen van die fondsen bevat. Maar wou nu toch al even navragen hoe ik alles in mijn aangifte moet inbrengen, aangezien ik dit volgend jaar voor het eerst zelf moet invullen.

costaadeje
Gast
costaadeje

Dien je voor Carmignac Patrimoine als Ethna – aktiv ook je interesten aan te geven of enkel dividenden? En gebeurt de aangifte nog steeds in dezelfde rubriek(en) zoals vorig jaar?

costaadeje
Gast
costaadeje

En als je zowel Carmignac Patrimoine als Ethna – aktiv deelbewijzen hebt, tel je het bedrag in dividenden (dat de calculator opgeeft) van beide fondsen dan op?

E10
Gast
E10

dank u voor de deskundige begeleiding

luc1961
Gast

Volgens mij klopt de simulator niet. Wat als je 50 stuks invoert voor 2011 heb je maar 8,943 euro

TK14
Gast
TK14

Robokat, Bij het bekijken van de Ethenea simulator op hun website, stel ik nu vast dat, bij een ingave van x aantal deelbewijzen voor de berekening van 2012, deze naast de berekening van de ontvangen dividenden ook een tweede berekening maakt, nl. “Het bedrag in vastrentende (obligaties) en monetaire beleggingen waargenomen in 2012 (Deel 2, Vak XIII. A.2.d.,3°a.)”. Waartoe dient deze berekening? Moet dit berekend bedrag eveneens jaarlijks in de personenbelasting worden opgenomen of enkel bij verkoop van deelbewijzen in het betrokken jaar? Wanneer ik voor jaar 2012 bv. 50 deelbewijzen (zelfde aantal als in uw vb. hierboven) ingeef, dan… Lees verder »

andre
Gast
andre

en wat als je niets invult in de aangifte ondanks dat je deelbewijzen Ethna Aktiv op effectenrekening hebt?

vak
Gast
vak

Moeten naast de dividenden ook niet de interesten ontvangen door het fonds aangegeven worden zoals bij Carmignac ?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be