In een ander artikel beschreven we hoe je de inkomsten uit Carmignac fondsen moet aangeven in je belastingaangifte. Ook Flossbach von Storch Multiple Opportunities II RT is één van die fondsen waarvan je zelf de dividenden moet aangeven. Maar gelukkig gaat dat al even eenvoudig als bij Carmignac.
Net als de Carmignac Fondsen is het Flossbach fonds een GBF, een Gemeenschappelijk BeleggingsFonds, maar dit maal naar Luxemburgs recht. Dit is een andere rechtsvorm dan de meer gekende SICAV of BEVEK. De inkomsten van een GBF worden daarom niet belast aan de bron, zoals bij de meeste andere fondsen wel gebeurt. Je moet die inkomsten zelf aangeven in je belastingaangifte.
Probeer daar verder je hoofd niet over te breken, dit is een gevolg van de rechtsvorm van het fonds.
Wil je in de toekomst vermijden dat je dit fonds moet aangeven, dan kan je overwegen om dit te vervangen door de Multiple Opportunities II feeder R.
Flossbach von Storch stelt een simulator ter beschikking om de berekening zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kan de simulator hier opstarten.
Stel als voorbeeld dat je reeds 20 stuks had aangekocht in 2016 en in oktober 2017 20 eenheden had bijgekocht, dan ziet de berekening er als volgt uit:
(klik om te vergroten)
Het aan te geven bedrag is in dit geval 30,30 euro en daar zal je ongeveer 9,09 euro belasting op betalen. Niet iets om armer van te worden.
Opgelet, enkel het gedeelte van de dividenden moet je aangeven. In bovenstaand voorbeeld zie je dat de calculator ook nog een bedrag opgeeft voor de intresten (1,34 euro). Het intrest bedrag moet je niet aangeven(*).
Via de Reynders taks zal je bij verkoop van het fonds de nodige belastingen betalen op die intresten. Indien je het in je belastingaangifte zou ook nog eens zou aangeven, zou je twee keer belasting betalen op hetzelfde.
Je vult de gegevens in op “Vak VII. Inkomsten van kapitalen en roerende goederen”, bij de codes 1444/2444
De aandachtige lezer zal ongetwijfeld opgemerkt hebben dat de Flossbach calculator nog niet is aangepast aan het nieuwe aangifteformulier, want het verwijst nog naar de oude deel VII, A.2.d), 1°. De correcte plaats is sinds 2018 VII, A.2.b), 1°.
Heb je ook nog Ethna als Carmignac in portefeuille, dan moet je natuurlijk eerst nog de bedragen samentellen en enkel het totaal invullen.
Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
De simulator werkt niet, geeft foutmelding !
Je kan dit best melden bij FvS, want wij kunnen daar niets aan doen.
is terug in orde
Dat 2de bedrag van 1,34 euro moet je toch wel aangeven? Carmignac Investissement geeft dat trouwens ook weer. Waarom zou je dat weglaten?
Neen, tenzij je vrijwillig twee keer belast wil worden voor hetzelfde.
Het klopt inderdaad van de verste verte niet!
Ik heb net de simulatieberekening toegepast voor 2017 voor FVS.
Klopt het dat ik ook een bedrag van 13,79 EURO krijg bij het volgende onderdeel “Uw / de belegger’s deel in de interesten verzameld door het fonds tijdens het jaar 2017 (toepassing van regels van absolute fiscale transparantie, zie Ruling nr. 2014.121 van 15 april 2014)”? Ik veronderstel dat je enkel het bedrag van de dividenden (in mijn geval 21,18 euro) moet inbrengen en niet die 13,79 euro?
Zie de voorgaande vraag van lezer Dimitri.
Bedankt voor je antwoord hieronder. Klopt het dat het deel in dividenden voor 2017 dubbel zo hoog ligt als voor 2016? of heb ik iets verkeerds gedaan?
Per eenheid is het zeker niet dubbel, een beetje hoger is het wel.
Vorig jaar kwam ik uit aan 10,83 euro en nu aan 21,18 euro en ik heb maar 1 aandeel meer in portefeuille
Als je nu één eenheid ingeeft en dan ofwel kiest voor 2016 of 2017, krijg ik toch heel andere cijfers.
Eén ding heb ik wel geleerd: je kan beter niet te vroeg in het jaar je berekening doen, want soms halen ze er nog fouten uit.
oké dank je wel…maar ik denk dat ik weet waaraan het ligt…ik had op 1 januari 2016 slechts 6 eenheden en heb er in de loop van het jaar 2016 9 bijgekocht, terwijl ik op 1 januari 2017 al 15 eenheden in portefeueille had…Misschien daarmee dat ik zoveel meer dividend kreeg in 2017 in vgl met 2016?
Heb de simulator van Flossbach voor berekening Multi Opp. II RT voor 2016 gebruikt. Naast een bedrag voor deel in dividenden, staat er ook een bedrag voor deel in interesten. Voor 2015 was dit voor Flossbach Multi Opp. II RT niet het geval. Enkel een bedrag bij dividenden. Ook bij Carmignac en Ethna Aktiv stond er de voorbije jaren nooit een bedrag bij interesten. Klopt dit voor Flossbach Multi Opp. II RT wat betreft 2016?
Ik zie dat nu ook. Ik kan me niet herinneren dat dit het geval was toen ik zelf de simulator gebruikte. Ik heb toen wel een schermafdruk gemaakt, zal dat morgen controleren als ik thuis ben.
Het intrestgedeelte moet echter niet aangegeven worden. Dat wordt immers belast bij verkoop (via de Reynderstaks) en een dubbele belasting van hetzelfde mag niet. Zo is immers ook de Turteltaks gesneuveld, wegens 2 keer belasten van hetzelfde.
Bedankt dat u het (morgen) wil nakijken. Goed om weten dat, zelfs indien er een bedrag bij interest staat, dit niet in de belastingsaangifte hoeft opgenomen te worden.
Ik heb even mijn screenshot geraadpleegd. Toen ik in mei mijn berekening maakte, gaf dat netjes nul euro voor het intrest gedeelte.
Momenteel geeft die dus wel een positief getal. Ik vermoed dat ze ergens iets fout gedaan hebben met hun calculator.
Maar je moet dat dus niet aangeven, enkel het dividendgedeelte is van tel.
Bedankt!
Ik heb een vraagje >>> zie bv staan bij uitbetalingen DIV Franklin een bedrag bij mijn broker bank Maar ivm de 3 die hier aangehaald worden om aan te geven zie ik nergens een bedrag van inkomsten staan? Op de rekeninguittreksels?
Het artikel goed lezen.
Dus als ik het goed heb kapitalisatiefondsen geen uitkering te zien op de geldrekening! Wordt opgebouwd ! Maar toch aangeven daar ze mee opgenomen is in de waarde van de fondsen! Waarom moet men de waarde elke keer opnieuw ingeven, daar dat er het jaar voordien reeds een aangifte gedaan is? Of worden enkel de nieuwe gekochte berekent?
Het gaat hem niet over kapitalisatiefondsen of distributiefondsen in dit geval. Het gaat hem alleen over Sicavs en GBF’s. Van die laatste (bij de Mixer zijn dat Carmignac Patrimoine, Ethna en Flossbach) dien je elk jaar een aangifte te doen. Om te weten welk bedrag je moet aangeven, dien je de specifieke rekenmodules te gebruiken zoals in het artikel wordt aangegeven. Voor de sicavs hoef je (zelf) niks te doen.
OK heb het uitgeteld en ga het ingeven! Verleden jaar trouwens ook! Maar de inkomsten waar zitten dan die? Bouwen die zich op? Want ze keren toch niets uit?
De winsten voor jou worden inderdaad opgebouwd en vertalen zich door hogere Inventariswaarden. Zoals ik deze week nog ergens aangaf: Carmignac Patrimoine in 2008 gekocht voor ongeveer 350 euro en in april 2017 verkocht aan 650 euro. Maar het kan ook anders zoals jij gezien hebt onmiddellijk na jouw aankoop: toen was de notering lager dan jouw aankoopprijs.
OK dank u Trouwens daar was ik toen even geschrokken maar nu momenteel zit ik aan 5,86 % En annual 3,57 % Maar niet gepanikeerd na de deskundige uitleg en verder lezen op MK ook in de reacties! Niet slecht !
ik ben toch ook verschoten van de bedragen die moeten aangegeven worden in de personenbelasting met betrekking tot FVS. In 2015 waren er reeds 55 eenheden aangekocht,welke ik dan ook ingegeven heb in de simulator ‘aantal aandelen op 1 jan. 2016’.In 2016 zijn er nogmaals 50 eenheden aangekocht verdeeld over het ganse jaar.Nu rekent de simulator uit dat ik 86 euro moet invullen in desbetreffende code.30% op die 86 euro geeft algauw 25 euro extra belastingen te betalen.Uiteraard is dit geen monsterbedrag maar ik hou toch ook mijn hart vast wat dit gaat geven binnen een aantal jaar als de periodieke stortingen doorgaan.Toch iets om rekening mee te houden vind ik.Weet niet hoe het zit met ethna en carmignac,maar bij FVS tikt het toch aardig aan. Grtjs
De bedragen zijn echt niet groot. Ik heb het hiervoor nagerekend en het komt op 0,27% van de inventariswaarde.
Stel dat je het aandeel Proximus in je portefeuille hebt, dan betaal je jaarlijks op het divdidend van 5% een RV van 1,5% op de koerswaarde. Dat is ruim 5 keer zo veel.
Trouwens, ieder fonds betaalt dergelijke belastingen. Alleen is dit meer zichtbaar bij een GBF omdat je het zelf moet aangeven i.p.v. dat het direct wordt afgehouden.
Binnen nu en 10 jaar verwacht ik in vakje 1444-11 een bedrag van om en bij de €500 in te moeten vullen, aan het tempo van aankopen te zien. Maar goed, als dit ‘normale’ bedragen zijn. Zal ik ze gewoon invulllen en indienen. Ik was gewoon geschrokken.
Ik geef alles correct in, maar krijg toch zeer vreemde cijfers hoor. Je moet vervolgens eens alles weglaten wat je had voor 1/1/2016. Het lijkt alsof die proporties totaal niet kloppen. Vooral FVS berekent vreemd vind ik.
IK had ook hoge bedragen bij FVS om in de belastingaangifte aan te geven trouwens; Zou de calculator dan verkeerd berekenen?
Die bedragen zijn toch erg klein?
Een deelbewijs kost nu ca. 129 euro. Het vastgestelde dividend over 2016 per deelbewijs was 1,15 euro. Daarop betaal je 30% RV of 0,345 euro. Is dus dus 0,27% van de inventariswaarde.
Is het normaal dat je elk jaar belastingen betaalt, ook op het gedeelte waar je vroeger reeds belastingen op betaalde? Dit lijkt me ergens fout te zitten?
Ik zit voor FVS alleen al aan 33 euro (Carmignac Patrimoine en Ethna Aktiv zijn belange zo hoog niet), zo loopt het natuurlijk wel flink op. Ik dien voorlopig niets in.
Dus stel dat je vorig jaar 4 euro moest ingeven, kan het nu al 6 euro zijn en volgend jaar 9.
Je betaal nooit twee keer belastingen op hetzelfde bedrag. De bedragen die de calculatoren aangeven, zijn bedragen van de dividenden die de onderliggende aandelen in dat jaar uitkeerden. Een ontvangen dividend wordt maar één keer belast.
Vandaar ook dat je de exacte data van aankopen moet aangeven. Indien je het fonds pas aankocht na het dividendenseizoen van dat jaar, zijn de bedragen echt verwaarloosbaar.
Een ander voorbeeld.
Stel dat ik in 2015 voor 1000 euro fondsen kocht En in 2016 terug voor 1000 euro fondsen.
Dan neem ik aan dat dat cijfer rond hetzelfde moet liggen, buiten een paar centjes? Maar toch geen verdubbeling in bedrag die ik moet invoeren in vak 1444-11. Want daar gaat het om.
Waarom niet? Als het aantal eenheden van het fonds verdubbelt, zullen de ontvangen jaarlijkse dividenden ook verdubbelen.
Ik heb evenveel geld in Ethna Aktiv en Carmignac Patrimoine zitten als in FVS. Toch zijn de bedragen bij FVS gewoon echt buitensporig. Ik ben toen gaan nadenken en ik kan me echt niet van het idee ontdoen dat we elk jaar de belastingen opnieuw moeten betalen. Je betaalt wel degelijk meer dan 1 keer.
Zoals ik zei: Als je in 2015 €1000 stort en in 2016 stort je ook €1000 euro. Dan betaal je buiten proportionele belastingen. De taks groeit absoluut niet proportioneel mee. Als je 10 jaar belegt in fondsen dan ga je 10X belasting betalen op een fonds dat je in het verleden reeds aangekocht hebt. Beetje vreemde wereld eigenlijk.
Je betaalt dus niet op de aankoop, wel op de dividenden die het fonds (jaarlijks) ontvangt.
Indien je rechtstreeks in aandelen belegt, betaal je ook ieder jaar je RV op de dividenden. Dat is niet anders. En daar spreek je vaak over bedragen die 5 keer zo hoog zijn.
In jullie voorbeeld komen er de getallen 3.06 EUR (dividenden) en 0.00 EUR (interesten) uit, moet je beide, opgeteld, aangeven?
Normaal gezien staat het interestgedeelte altijd op nul.
Meer dan 1 maand later krijg ik opnieuw zelfde berekening Ik herhaal nog eens m’n vraag: @Robokat (Carl De Ridder): Voor 2015 heb ik zowel een bedrag gekregen bij “Uw / de belegger’s deel in de dividenden” als bij “Uw / de belegger’s deel in de interesten”. Moet ik beide bedragen optellen of dient elk bedrag onder een andere code te worden aangegeven? En zo ja, welke codes zijn dit in de belastingaangifte?
Ik heb dat ook eens geprobeerd, en krijg dus nul euro bij het interestgedeelte. Zoals het hoort.
Over de aangifte 2016 inkomsten 2015. Dus wat ik nu zal moeten inbrengen in de aangifte.
Ik zou nog even afwachten om daar mee aan de slag te gaan. Ervaring leert dat die calculators soms nog fouten bevatten als je die te vroeg op het jaar hanteert.
@Robokat (Carl De Ridder): Voor 2015 heb ik zowel een bedrag gekregen bij “Uw / de belegger’s deel in de dividenden” als bij “Uw / de belegger’s deel in de interesten”. Moet ik beide bedragen optellen of dient elk bedrag onder een andere code te worden aangegeven? En zo ja, welke codes zijn dit in de belastingaangifte?
Heb je het over aangifte 2016 inkomsten 2015? Of iets van vorig jaar?
In artikel staat dat Flossbach dividenden uitkeert. Is dat geen KAP? Anders, op welke datum doen ze dat?
Waar lees jij dat? Ik zie dat niet staan.
“Ook Flossbach von Storch Multiple Opportunities II RT is één van die fondsen waarvan je zelf de dividenden moet aangeven”
We schrijven toch niet dat die dividenden worden uitgekeerd?
in december 2014 ben ik periodiek beginnen beleggen in FVS voor een bedrag van 125 euro per maand,wat me 1,16 deelbewijzen opleverde.Als ik die 1,16 aandelen ingeef op de simulator berekent hij o euro als in te geven bedrag op het belastingsformulier.Moet dit dan ingegeven worden op het formulier of mag dit zo gelaten worden?
Nul euro kan je volgens mij niet invullen, want dan zijn er geen inkomsten die moeten aangegeven worden.
ok… bedankt voor het snelle antwoord
Ik had ook dit probleem met telkens een fout. Blijkbaar mag je de komma niet gebruiken maar wel een punt bij de simulator.
Is er iemand die weet of je een GBF met vestigingsland België moet aangeven in je belastingaangifte? Bijvoorbeeld KBC Privileged Portfolio uit de challengers. Ik heb nog geen simulator gevonden. In mijn locale KBC kantoor weet men het precies ook niet goed.
Grappig, ik heb gisteren quasi net dezelfde vraag gesteld hier https://www.mijnkapitaal.be/thema/fiscaliteit/kent-uw-bank-de-fiscale-regels-wel/ Robokat zou er op terug komen..
Weet niet of het aan mij ligt, maar als ik de gegevens invoer voor 2014 en de aan te geven inkomsten laat berekenen, dan geeft de simulator aan dat er een fout is opgetreden. Heeft iemand al hetzelfde probleem gekregen?
Blijkbaar moet je je aantal aandelen naar boven of beneden afronden, de calculator werkt niet met getallen na de komma. Ik vermoed dat dit het probleem is. Iemand andere ervaringen?
Heeft iets te maken met , of . bij de decimalen. Bij mij in ieder geval. Fracties van aandelen worden aanvaard maar hij rond het eindresultaat af volgens mij.
Is mijn stelling correct dat indien ik via een broker – in mijn geval DeGiro – de variant Multiple Opportunities R (LU0323578657) aangekocht heb op de Beurs van Frankfurt dit niet aangegeven moet worden onder Vak VII op de belastingsaangifte omdat de Management tab op Morningstar.de zegt dat voor dit fonds de Rechtsform SICAV is..?
Ja, een SICAV is (in tegenstelling tot een GBF) zelf onderworpen aan belastingen en dat moet je dan zelf niet meer doen. Toch vreemd dat men voor de Belgische variant niet gekozen heeft voor een SICAV, niet?
Bizar inderdaad dat er van die verschillen bestaan.
Wat ik nu wel begrijp is dat voor een Belgische belastingsaangifte je niets hoeft in te vullen onder Vak VII indien het Fonds een SICAV is, want dan zouden die taksen al bij de bron belast worden.. Enkel wat ik vervolgens niet goed snap is indien dat SICAV Fonds in een ander land gevestigd is – zoals bij Multiple Opportunities R in Duitsland – dan is die brontaxatie toch niet volgens de Belgische wetgeving en hoezo is dat dan wel OK voor de Belgische fiscus..??
Ja, dat is altijd zo.
Sorry, het zal wel een tijdelijke information overload geweest zijn maar ik wist dit eigenlijk al wel in navolging van jullie artikel over retrocessies en hoe je in Nederland versies van sommige SICAV Fondsen kunt aanschaffen zonder die extra retrocessie kosten.. https://www.mijnkapitaal.be/thema/opinie/wie-betaalt-de-kosten-op-je-fonds/
Bedankt om dit even mee te geven dat dit ook op de giro ter beschikking is. Ken je ook de voorwaarden ? Ik bedoel is er een lagere kost ?
Behalve de volgende twee varianten met lagere kosten uit het Mixerfonds – BlackRock Global Allocation D2 (LU0523293024) en Ethna Activ SIA-T (LU0523293024) – zijn er volgens mij geen andere fondsen gratis beschikbaar bij DeGiro.
De rest van de fondsen hieronder, zijnde varianten of dezelfde als in Belgie, zijn beursgenoteerd op de Beurs van Frankfurt en kun je daar net zoals aandelen aanschaffen. Je kunt zoeken op ISIN via http://www.boerse-frankfurt.de/en/ Wat de impact van beursgenoteerde fondsen op de fiscaliteit in Belgie precies is weet ik niet goed. Maar er is wel een bid/ask spread en tevens zijn er broker transactie kosten (€ 7,50 + 0,08%) bij aankoop en verkoop – net zoals bij andere beursgenoteerde zaken zoals aandelen – waarmee rekening gehouden moet worden. Misschien enkel nuttig bij grotere orders.. Om deze fondsen te vinden moet je op DeGiro de ISIN code in de algemene zoekfunctie rechtsboven zetten. De hoogte van je limietorder moet je via de website van de beurs zelf apart opzoeken omdat DeGiro (vanwege kostenbesparing!) geen koersen van deze beurs kan opvragen (totdat je de order feitelijk invoert)
LU0599946893 DWS CONCEPT-KALDEM. LC GB00B1VMCY93 M+G OPTIMAL INC.EO A-H A LU0431139764 ETHNA-AKTIV E T LU0068578508 F.EAGLE AMUNDI INTER.AU-C LU0316494805 FTIF-F.GL.FD.STRAT.AA EO FR0010135103 CARMIGN.PATRIMOI. AEO ACC LU0284394235 DNCA INV.-EUROSE A LU0323578657 FLOSSB.V.STORCH-MUL.OPP.R (–> Duitse SICAV variant) LU0148742835 DWS MULTI OPPORTUNITI.FC (–> quasie gelijke Duitse FCP variant)
Bedankt voor de info, zo deden we het vroeger ook via argenta…maar die piste is afgesloten. Echt veel voordeel zie ik er niet in om dit beursgenoteerd te kopen gezien ze allemaal tegen lage prijs beschikbaar zijn bij Belgische brokers. Voor de flosbach is er een erg gering verschil in kost…0,03 wrsssh omdat ze in de Belgische variant een iets duurdere omweg moeten doen om goud in het fonds te mogen steken voor de isfma. Maar zelfs dan lijkt deze winst te niet door via de beurs te kopen waar er toch altijd ook wat spread is. Wel is het voordeel van te kopen op de beurs van fondsen dat je kort op de bal kunt spelen….maar voor dit type fondsen lijkt snelle panic verkopen niet echt nodig…. Nogmaals van harte bedankt voor de info.
Is al bekend hoe je de inkomsten van 2014 uit Rouvier Patrimoine moet aangeven?
Er is ons beloofd dat de benodigde gegevens half mei beschikbaar zullen zijn. Zodra er nieuws is, brengen we een artikel.
wat zijn de gevolgen als men niets invult ( alles samen nog geen 5 euro voor de 3 fondsen samen )?
Als je het “vergeet” in te vullen dan is de administratieve boete 50 tot 1.250 euro en kunnen er ook nog eens belastingverhogingen tot 200% worden toegepast op het niet aangegeven bedrag. Daarnaast wordt de aanslagtermijn verlengt tot 3 jaar.
Gezien de aan te geven bedragen meestal erg klein zijn, is de potentiële miserie in verhouding erg groot. Je kan maar beter alles correct aangeven.
>> Daarnaast wordt de aanslagtermijn verlengt tot 3 jaar. Wat bedoel je daar precies mee?
Er zullen misschien lezers zijn die daar meer van weten, maar als ik het goed begrijp kan de fiscus 3 jaar de tijd nemen om je aanslag grondig te onderzoeken i.p.v. de gebruikelijke één jaar. Voor wie moet terugkrijgen van de belastingen is dat natuurlijk niet interessant.
Ik ben in 2016 begonnen met aankopen met de mixer en was nog heel bleu in het beleggen in kom nu pas tot de vaststelling dat er moet aan gegeven worden door onwetendheid heb ik in 2017 geen aangifte gedaan Hoe dit aanpakken?
https://financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/bezwaar#q1
Bij heel kleine bedragen kan je je natuurlijk de bedenking maken of iemand daarvan wakker ligt.
Hoe lossen mensen dit eigenlijk op die een vereenvoudigd belastingformulier ontvangen ?
In dat geval heb je de keuze: ofwel pas je dit aan via Tax-on-Web (waar alle andere gegevens ook al zijn ingevuld) ofwel stuur je het bijgevoegde antwoordformulier terug.
Beste vermits ik pas aangekocht heb in 2015 moet ik dit jaar geen enkel bedrag invullen van de Mixers, maar wel in aangifte 2016? mvg jrmpi
Ja, de aanslag slaat altijd op het jaar voordien.
Dus, gesteld dat ik van ELK fonds in de mixer in 2014 eenheden heb aangekocht, van welke moet er dan iets in mijn belastingsaangifte van dit jaar (AJ 2014) terug te vinden zijn?
– Ethna Activ (LU0431139764) – Carmignac Patrimoine (FR0010135103) – Flossbach von Storch – Multiple Opportunities II RT (LU1038809395) – Rouvier Patrimoine (LU1100077442) [Laatste jaar dat het moet want van FRxxxx naar LUxxxx veranderd. Juist?]
Zijn dit de enige vier (en dus volgend jaar de enige drie)?
Dit zijn inderdaad de vier GBF fondsen uit de mixer anno 2014.
Dankuwel!
Ik heb mij de volgende bedenking gemaakt. Stel dat de effectenrekening op naam van beide echtgenoten staat. Moet het bekomen aan te geven bedrag van de simulator dan niet voor elk de helft worden ingeschreven op beider namen?
Ik veronderstel dat de gewone regels van toepassing zijn om de bedragen te splitsen, en als ik het goed voor heb is dat afhankelijk van het huwelijksstelsel waarvoor je hebt gekozen.
Beste Robokat, Telt deze aangifte ook wanneer die fondsen verpakt zijn in een verzekering Tak 23 bij een maatschappij in Luxemburg?
Niet op die manier.
Het bestaan van buitenlandse tak23 moet je echter wel melden in je belastingaangifte (code 1076-88).
fijn dankU
© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be