About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

9
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Al Fonds (Marc Person)lucdecNeilAl Fondsspaarvogelbekdier Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
spaarvogelbekdier
Gast
spaarvogelbekdier

Ik heb zelf wat opzoekingswerk gedaan intussen… Enkele aandachtspunten, info & vragen bij beleggen via je vennootschap : * Als je vermogen uit meer dan (startkapitaal + belastbare reserves) /2 aan aandelen bestaat, kan je worden geclassificeerd als financiele vennootschap op beleggingsvennootschap, en verlies je je verlaagd opklimmend tarief. Voor tak2*, obligaties, termijnrekeningen en kasbons is dit niet van toepassing. -> Niet duidelijk hoe de regeling is voor fondsen, en of er dan een uitzondering is voor pure obligatiefondsen. * Notionele interestaftrek : is niet van toepassing op het vermogen dat bestaat uit een belegging die “niet bestemd om periodiek… Lees verder »

H
Gast
H

Beste Al Fonds,

Heb je dit al verder kunnen uitwerken?
Zo niet, heb je misschien wat links naar interessante literatuur?

H.

Luc1961
Gast
Luc1961

Als zelfstandige heb ik een kleine patrimoniumvennootschap. Vanaf mijn 60 jaar ga ik op pensioen en verkoop ik het pand en met het geld zal ik mij jaarlijks een bezoldiging uitkeren gedurende +- 10 jaar totdat het geld op is. Momenteel doe ik geen beleggingen of heb ik bijna geen spaargeld in deze vennootschap. Het geld dat binnenkomt gaat grotendeels naar een hoogrentende privé spaarrekening. Je moet natuurlijk opletten dat uw rekening-courant (privérekening) een saldo heeft in uw voordeel anders betaal je jaarlijks een hoge intrestvoet van zo’n 8%. In een vennootschap wordt normaal alles belast vanaf de eerste euro,… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be