About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Da Hustler
Da Hustler
2 jaren geleden

Her artikel vermeld dat buitenlandse brokers geen Reynders taks inhouden, maar dat er ook geen mogelijkheid is deze zelf aan te geven in de balastingsaangifte. Moet dit niet in Vak VII. A.2.? Fondsen aankopen bij Nederlandse brokers is soms veel interessanter dan in België omdat retrocessies daar verboden zijn en daardoor de totale beheerskost lager is.

Eddyl
Eddyl
2 jaren geleden

Blijkbaar gebruikt MeDirect de TIS-methode vanaf 2 juli (zie Spaargids “Nieuwe website en TIS-methode”), hadden dit ook aan jullie kunnen laten weten.

jos
jos
2 jaren geleden
Antwoord aan  Eddyl

Klopt, maar hebben ze toch ook gedaan? Beter laat dan nooit zeker?

MeDirect
MeDirect
2 jaren geleden

Sinds 2 juli 2018 berekent MeDirect de meerwaardebelasting op basis van de TIS waarden (taxable income per share), indien het fonds deze waarde berekent . Indien de fondsbeheerder geen TIS waarden ter beschikking stelt, dan wordt de belasting berekend op de meerwaarde die voortkomt uit de vastrentende effecten. Er zijn immers verschillende internationale fondsenhuizen die de BE TIS waarden niet berekenen omdat deze enkel van toepassing is in België.

Hoe gebeurt dit in de praktijk?
Bij verkoop wordt de meerwaardebelasting eerst berekend op de meerwaarde die voorkomt uit de vastrentende effecten. Indien voor uw fondsenverkooporder de BE TIS waarde beschikbaar is, zult u via een correctie van uw orderbevestiging, de herberekening met de BE TIS waarde kunnen bekijken. Het teveel betaalde bedrag wordt op uw MeDirect cash rekening gestort. Deze correctie neemt normaal één werkdag in beslag.

De meerwaardebelasting of Reynderstaks is enkel van toepassing bij verkoop van volgende fondsen:

  1. Fondsen aangekocht voor 31/12/2017
    • kapitalisatiefondsen en trackers die voor 25% of meer investeren in vastrentende beleggingen zoals obligaties.
    • distributiefondsen en trackers die voor 25% of meer investeren in vastrentende beleggingen, en die niet 100% van hun rente-inkomsten uitkeren.
  2. Fondsen aangekocht na 1/1/2018
    • kapitalisatiefondsen en trackers die voor 10% of meer investeren in vastrentende beleggingen zoals obligaties.
    • distributiefondsen en trackers die voor 10% of meer investeren in vastrentende beleggingen, en die niet 100% van hun rente-inkomsten uitkeren.

In alle gevallen geldt een meerwaardebelasting of roerende voorheffing van 30%.

Voor eventuele verdere vragen, kunt u steeds onze klantendienst contacteren van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 20u00 en op zaterdag van 9u00 tot 14u00.

evita
evita
2 jaren geleden
Antwoord aan  MeDirect

Mooi zo en nu de Rode Duivels nog ….!!..

Lizzy
Lizzy
2 jaren geleden
Antwoord aan  MeDirect

Kunnen we als klant een lijst krijgen bij jullie zodat we weten welk fonds met de tis berekend wordt en welk niet bij MD? nuttige info bij een beslissing rond aankoop van een fonds.

Al Fonds (Marc Person)
2 jaren geleden
Antwoord aan  Lizzy

Het heeft weinig zin om daar lijsten van te maken: een enorm werk met weinig meerwaarde.
Ook de andere distributeurs hebben geen lijst van fondsen die al of niet een TISwaarde ter beschikking stellen.

Filip
Filip
2 jaren geleden
Antwoord aan  MeDirect

Vermits bij ALLE mixfondsen van de modelportefeuilles MeDirect MijnKapitaal mixerfondsen en flexerfondsen de TIS waardes beschikbaar zijn, volgens info Keytrade, ga ik ervan uit dat bij verkoop van AL deze fondsen bij MeDirect de TIS methode toegepast wordt??

Lizzy
Lizzy
2 jaren geleden
Antwoord aan  Filip

Daarom mijn vraag naar een overzicht voor welke fondsen men rekent met de tis.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x