About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

51
Reageer op dit artikel

avatar
7 Comment threads
44 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
EddylAl Fonds (Marc Person)evitaGuidowouterv Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
evita
Gast
evita

Forumlid Ramau schreef gisteren op Spaargids.be: Verleden donderdag 14 juni 2018 naar Medirect infosessie geweest (Van der Valk Hotel Borgerhout) Heb daar de vraag gesteld : Berekenen jullie de Reynderstaks volgens de TIS methode ? indien de TIS waarden bekend zijn,berekenen ze volgens TIS methode, want dat zijn ze WETTELIJK verplicht. Dan gaf ik voorbeeld van mijn verkoop “mixed fund” op dezelfde dag bij Medirect en Keytrade, fonds met identieke ISIN nr en zelfde classificatie klasse particulier. Resultaat:5% meeropbrengst na Reynderstaks bij Keytrade. Dan werd gevraagd na infosessie onder vier ogen hierover verder te praten … Resultaat: Medirect laat deze… Lees verder »

Al Fonds (Marc Person)
Editor

De enigste oplossing is blijven druk op de ketel zetten
Als ze niet willen begrijpen dat hun hele grote en zeer dure publiciteitscampagne (vrij in en uit) gewoon van tafel wordt geveegd door hun foutieve manier van de taks te berekenen, dan volg ik niet meer.
Een klein bedrag instapkosten laten wegvallen om daarna heel veel taksen af te houden, is echt onbegrijpbaar. Bovendien hebben zij niks aan die taksen, die ze toch moeten doorstorten. Ik denk dat de concurrentie lacht.

Eddyl
Gast
Eddyl

Juiste analyse Al Fonds. Momenteel betaal ik bij Keytrade 9.95€ bij elke aankoop met plezier, bij verkoop win ik dit dubbel en dik terug ten opzichte van MeDirect. Medirect is momenteel voor mix-fondsen nogo.

Rob
Gast
Rob

Me dunkt dat de Reynderstaks enkel van toepassing is op de kapitaliserende beveks, toch?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Niet helemaal juist gedunkt.
Enkel als de statuten voorzien dat ALLE netto inkomsten uitgekeerd worden, is er geen Reynderstaks. Een gewone Inc-variant van een obligatie- en of mixfonds wordt getaxeerd.

jempi25
Gast
jempi25

En als men zijn fondsen van MD verhuist naar bv Keytrade? Komt men toch in het nieuwe systeem terecht? TIS !
Denk zelfs dat KeyTrade de kosten voor verhuis terug betaald!!! Is dit zo?

wouterv
Gast
wouterv

Inderdaad, is het dan niet interessant om je fondsen te transfereren van MeDirect naar een andere broker voordat je ze verkoopt?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Dat heeft mijn collega al aangeraden, maar zo’n overdracht kan wel even tijd nemen.

Pieter
Gast
Pieter

TIS eu bestaat niet meer. Dit wordt door de fundadministrators ook niet meer berekend.

De fall-back methode nl. de asset test gebeurt niet door te kijken naar de huidige samenstelling van het fonds maar wel naar de samenstelling op de 2 laatste ijkpunten (half jaar en jaar). Hiervan wordt het gemiddelde genomen en dit wordt dan op 1 mei van het volgende jaar toegepast. Vanaf dan word je dus 1 jaar aan deze verhouding belast indien er geen TIS voorhanden is. Zeker voor flexibele fondsen kan dit een grote impact hebben.

Wibo
Gast
Wibo

Hoe wordt de meerwaarde berekend bij een obligatiefonds in dollar , waar bij verkoop een verlies is door de waardevermindering van de dollar?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Zeer goeie vraag, maar…

Wibo
Gast
Wibo

Als ik het goed begrijp moet ik GEEN meerwaardebelasting betalen bij de verkoop van mijn fonds in dollar als de netto-inventariswaarde in dollar bij verkoop lager lag dan die bij aankoop.

Jef
Gast
Jef

Zeer goed dat U deze problematiek over deTis en Fallback – methode van de “Reynderstaks ” nog eens in het daglicht stelt en hopelijk schiet MeDirect nu eens in actie.

Peter
Gast
Peter

Is er geen vermindering naar 10% obligaties als het minimum van wanneer de meerwaardetaks van toepassing is? Dit artikel spreekt nog over 25%.

Christine
Gast
Christine

Bedankt om dit alles zo goed in de gaten te houden voor ons!

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Iets dat je graag doet, blijkt geen inspanning te zijn.
Bovendien moet ik het voor mezelf toch al doen.

Hagi
Gast
Hagi

Bedankt Mijn Kapitaal !!! Als klant bij MD vind ik het eveneens enorm belangrijk dat dit zo snel mogelijk in orde komt.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be