About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Reageer op dit artikel

20 Reacties op "Reynders taks of meerwaardebelasting op fondsen"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi25
Gast

En als men zijn fondsen van MD verhuist naar bv Keytrade? Komt men toch in het nieuwe systeem terecht? TIS !
Denk zelfs dat KeyTrade de kosten voor verhuis terug betaald!!! Is dit zo?

Pieter
Gast

TIS eu bestaat niet meer. Dit wordt door de fundadministrators ook niet meer berekend.

De fall-back methode nl. de asset test gebeurt niet door te kijken naar de huidige samenstelling van het fonds maar wel naar de samenstelling op de 2 laatste ijkpunten (half jaar en jaar). Hiervan wordt het gemiddelde genomen en dit wordt dan op 1 mei van het volgende jaar toegepast. Vanaf dan word je dus 1 jaar aan deze verhouding belast indien er geen TIS voorhanden is. Zeker voor flexibele fondsen kan dit een grote impact hebben.

Wibo
Gast

Hoe wordt de meerwaarde berekend bij een obligatiefonds in dollar , waar bij verkoop een verlies is door de waardevermindering van de dollar?

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Zeer goeie vraag, maar…

Wibo
Gast

Als ik het goed begrijp moet ik GEEN meerwaardebelasting betalen bij de verkoop van mijn fonds in dollar als de netto-inventariswaarde in dollar bij verkoop lager lag dan die bij aankoop.

Jef
Gast

Zeer goed dat U deze problematiek over deTis en Fallback – methode van de “Reynderstaks ” nog eens in het daglicht stelt en hopelijk schiet MeDirect nu eens in actie.

Peter
Gast

Is er geen vermindering naar 10% obligaties als het minimum van wanneer de meerwaardetaks van toepassing is? Dit artikel spreekt nog over 25%.

Christine
Gast

Bedankt om dit alles zo goed in de gaten te houden voor ons!

Al Fonds (Marc Person)
Editor

Iets dat je graag doet, blijkt geen inspanning te zijn.
Bovendien moet ik het voor mezelf toch al doen.

Hagi
Gast

Bedankt Mijn Kapitaal !!! Als klant bij MD vind ik het eveneens enorm belangrijk dat dit zo snel mogelijk in orde komt.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be