About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
10 Comment threads
10 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Robokat (Carl De Ridder)sophiaRobokatCrasher AfaxAl Fonds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
sophia
Gast
sophia

wij hebben fondsen verkregen door erfenis en ook meerwaardetaks betaald bij verkoop. doordat het door erfenis is en we het dus niet zelf hebben aangekocht weet ik niet of we ook meerwaardetaks kunnen terugvorderen?

Crasher Afax
Gast
Crasher Afax

Heb wat opgezocht omtrent de recuperatie van de meerwaardetaks. In eerste instantie dacht ik dat het ging om fondsen van voor 2005 of 2008 maar het zou dus ook kunnen zijn dat je later een verkeerde afrekening krijgt op fondsen die je nu recent aankocht? Dus alle aankoopborderellen goed bijhouden is de boodschap?

E10NE (niet E10)
Gast
E10NE (niet E10)

Recent is het POST-FIX FUND POST-MULTIFIX CONTROL 1 (BE0935037540) – startdatum 21-6-2010 – van mijn vader op eindvervaldag gekomen. Betreft een product waarvan de meerwaarde gekoppeld is aan de evolutie van de SIGMA SRI World Index V10 Price return (gelukkig gestegen op de beleggings-termijn van 66 maanden). Ik vermoed dat er 27% RV op werd ingehouden, omdat het een fonds met een kapitaalbescherming betreft?

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Op de fiche gevonden dat er bij de start een RV van 25% werd voorzien. Die is ondertussen opgetrokken tot 27%.
Als je de isincode ingeeft in google, dan heb je vrij snel de infofiche.

Natalie
Gast
Natalie

Heb er geen maar begrijp ik het goed dat je bij een obligatiefonds 25% betaalt op de meerwaarde én ook nog eens 25% op de dividenden die het uitkeert als het een DIV fonds is of 1,32% als het een KAP is?

Dat je op de dividenden van oblis in een fonds evenveel moet betalen als zou je zelf die obli zelf bezitten kan ik nog volgen, maar waarom nog eens 25% op de meerwaarde? Welke reden gaven ze aan toen ze dat invoerden?

Natalie
Gast
Natalie

Ik bedoel dus dat de meerwaarde van een obli toch vooral het dividend is (tenzij het stijgt op de secundaire markt).. en op dat dividend betaal je toch al 25% of 1,32% naargelang DIV of KAP?

Enfin ik begrijp dus blijkbaar niet de logica dat ze de meerwaarde van obligaties nog eens bijkomend belasten.

Yves
Gast
Yves

gisteren eindelijk de bevestiging gekregen dat de het onterechte deel van de roerende voorheffing terug betaald wordt. Origineel was er iets meer dan 1800 euro afgehouden en nu krijg ik 1450 euro terug. Dus nogmaals bedankt Mijn Kapitaal voor dit artikel!

costaadeje
Gast
costaadeje

Zondigen banken hier dan nog vaak tegen?

costaadeje
Gast
costaadeje

Er zijn veel gevallen bekend van banken die de belasting berekenden op de volledige meerwaarde, terwijl die alleen verschuldigd is op het obligatiegedeelte van het fonds, las ik zonet in de Standaard.
Hoe kan je eigenlijk zelf nagaan of de belasting op de meerwaarde correct berekend is?

Yves
Gast
Yves

ik heb vandaag de bevestiging van de bank gekregen dat de 2 fondsen waar ik een (serieuze) meerwaardetaks op betaald heb zou kunnen terugvorderen van de fiscus. Gelukkig heb ik de aankoopbewijzen nog gevonden. Nu nog een “gemotiveerd bezwaarschrift” indienen. Zal dat wel eens moeten opzoeken want heb dat nog nooit moeten doen. Suggesties?

Kevin
Gast
Kevin

Geldt deze regeling ook voor de First invest van Ethias. Ethias stopte met winstdeelname toen ze in de problemen kwamen en ik werd genoodzaakt mijn invest na 4j te liquideren (0% intrest). Op het kapitaal heb ik 4.75% rv betaald. Deze 4.75% (een fictieve meerwaarde v/d fiscus welke in goede tijden bepaald werd) heb ik echter geen enkel jaar gehaald…

Bodde
Gast
Bodde

Wordt de invloed van deze meerwaardetaks op de prestaties van het Mixfonds mee in de berekeningen genomen bij de volgende update??

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be