About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
9 Comment threads
11 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
jules CeasarGswevitaRobokatlevita Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jules Ceasar
Gast
jules Ceasar

Hoe evalueren jullie bij mij kapitaal dit advies nu het stof rondom de taxshift is weggezakt ?
Lessen uit het verleden ?

Gsw
Gast
Gsw

Indien men de verliezen niet kan inbrengen vind ik dit pure diefstal en zeer onrechtvaardig.
Dat is hetzelfde als met iemand meespelen op de lotto en als er winst is 25% opeisen.
En als er geen winst is niet meebetalen aan de deelname. Dat is gemakkelijk. En de mensen
maar aanmoedigen om aandelen te kopen. Oplichters zijn het.

levita
Gast

Stel dat de meerwaardetaks op aandelenfondsen/aandelen wordt ingevoerd.
Wat weerhoudt hen dan om die meerwaardetaks ook in te voeren op de de aandelen in een mix-fonds ? Dit is een horrorscenario, maar ja…. !!

Jhn
Gast
Jhn

Puur aandelen.
Wordt zelf fondsbeheerder en koop een set van aandelen.

ik
Gast
ik

en bij het uitrookbod van ethias… de firstrekening gaat ook onderhevig zijn aan een vermogenswinstbelasting ? R.V-vrij maar op die manier terug een groot deel weg als dit vanaf 2008 geldt ?

juluscesar
Gast
juluscesar

Jullie advies kon ik ook al elders een paar keer lezen. Er zal wel iets aan de hand zijn en ondertussen zullen de politieke bestuurders (allé toch de slimste van hun kabinet) ook al op de hoogte zijn van het advies…Wat als men dus inderdaad terug kijkt op de verkooporders en deze van tot en met 2014 er nog bij neemt. Wie nu dan vooralsnog verkoopt is er dan ook aan voor de moeite. En van terugwerkend kracht kennen onze bestuurders wel iets; kijk naar de truc met het pensioensparen van vorig jaar. Een ander mogelijk doelwit zouden TAK-investeringen kunnen… Lees verder »

jhn
Gast
jhn

Dus eenmaal alles verkocht, is er geen vuiltje aan de lucht?
Of gaan ze nog wat neuzen in de verkooporders?

fondsen met dividend zijn het alternatief?

luc1961
Gast

Ik heb een cursus belastingen gevolgd verleden jaar en blijkbaar weet niemand over wat het precies gaat. Ik heb toch al winst genomen de jongste weken met aandelenfondsen en vangen door fondsen van het mixerfonds. Als je 54 jaar oud bent moet je stilaan meer defensief beleggen.

jhn
Gast
jhn

ja Luc, met die fondsen met lekker veel obligaties heb je sowieso al 25% aan uw been. Dus dat is al in orde. De staat bedankt je nu al 😉

Kevin
Gast
Kevin

Mag je dan een vermogensverlies ook aftrekken van je belastingaangifte? Dat zou dan enigszins nog relatief eerlijk zijn, in Amerika… (Ah, laat maar).

Verder gaat het hier over ‘grote vermogens’, waar trekt men de grens? Is iemand die met 5000 euro een aandeel koopt een groot vermogen?
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat men ook limieten moet gaan hanteren… Je kan moeilijk de kleine spaarder naar de beurs duwen om hem daarna dubbel te gaan pluimen. Dit is tenslotte het idee achter dit hele belastingsideetje.

HKDS
Lid

Geen woord over (de aftrek van) vermogensverlies; de Staatskas zal dus altijd winnende partij zijn.
De nieuwe belasting zal de reeds bestaande (https://www.mijnkapitaal.be/thema/diversen/mijnkapitaalswinstbelasting/) niet vervangen, maar “aanvullen”.
Voorts heb ik de indruk dat de reeds genomen en nog te nemen maatregelen vooral de gewone spaarder/belegger treffen; de superrijken hebben hun vermogen ongetwijfeld in (managements)vennootschappen en financiële holdings. Daar geldt een andere fiscaliteit (en wordt verlies wel afgetrokken).

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be