About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Kleine Garnaal
Gast
Kleine Garnaal

Ter info, voor Brussel is de gelijkstelling aan Vlaanderen sinds dit jaar ook van kracht.
http://be.brussels/wonen-in-brussel/nieuws/wonen-in-brussel/successierechten

Griet
Gast
Griet

ik heb 2 vragen hierbij : 1. ik ben 3 jaar geleden getrouwd, mijn man heeft 3 kinderen, ik geen. Wij hebben samen een woning gekocht en mijn man is voor 2/3 eigenaar, ik 1/3. Bij zijn overlijden gaat zijn 2/3 dus naar zijn kinderen maar ik heb vruchtgebruik. Moeten zijn kinderen dan bij zijn overlijden successierechten betalen op hun deel of pas bij mijn overlijden, als ze het huis in volle eigendom krijgen ? 2. Ik had ook reeds een huis van mezelf. Ik heb dat huis bij het huwelijkscontract in de huwelijksgemeenschap gestoken, mijn man is nu dus… Lees verder »

JulusCesar
Gast
JulusCesar

Bij ons staat het keuzebeding in het huwelijkscontract.
Je kunt dan beslissen (of U laten bijstaan in de beslissing) wat het meest voordelige is.

Stabilo
Gast
Stabilo

Dat klopt volledig ja, laat je over successie niet te veel in je oren blazen! Ga ten rade bij specialisten ter zake en consulteer er bij voorkeur zelfs verschillende. De ervaring leert mij namelijk dat niet elke notaris zo toegelegd is op het vlak van successieplanning en dat ook daar wel eens kemels worden geschoten, zoals dat heet. Waag er u vooral niet zelf aan, want je kan je vingers lelijk verbranden!

Stabilo
Gast
Stabilo

Om even aan te vullen…

Omdat het vaak van situatie tot situatie afhangt wat het voordeligste is om te doen, kan je best een keuzebeding laten opnemen in je huwelijkscontract. Dit houdt in dat de langstlevende echtgenoot bij moment van overlijden van haar partner kan beslissen wat er met bvb de gezinswoning gebeurt: volle eigendom of vruchtgebruik (naakte eigendom kinderen).

Stabilo
Gast
Stabilo

In sommige situaties kan het wel interessant zijn dat de langstlevende echtgenoot de gezinswoning in volle eigendom erft. Bijvoorbeeld: koppel 80’ers, man komt te overlijden en vrouw erft de gezinswoning (waarde ca. 400.000) in volle eigendom en betaalt hierop geen successierechten. Omdat het huis veel te groot is voor mevrouw en ze toch al op leeftijd is, besluit ze het huis te verkopen. Ze koopt met een deel van het geld een service flat (waarde ca. 200.000) of betaalt er de huur mee van een kamer in een rusthuis. Het overige deel van het geld schenkt ze aan de kinderen,… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be