About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
Blackbelt
Gast
Blackbelt

Misschien de grafiek eens updaten, of een link plaatsen.
Momenteel zakt de BDI…

kikashi
Gast
kikashi

‘leading index’ indeed. De grafiek geeft al index waarden tot Q3 2012 ???

Esperto
Gast
Esperto

Eind januari werd in de pers nog moord en brand geschreeuwd. Onder andere de WSJ heeft erover bericht: http://blogs.wsj.com/marketbeat/2012/01/30/the-baltic-dry-meltdown-continues/
Persoonlijk zou ik toch eerder van een correctie spreken. Zeker als je kijkt wat in de vorige jaren rond dezelfde tijd is gebeurd. Mogelijk zit daar ook gewoon een cyclus in, en niet zozeer een aantrekken van de economie.

Blackbelt
Gast
Blackbelt

Tja, voorzichtigheid is altijd geboden, maar daartegenover staat dat the Baltic Dry altijd een leading index is. Lees, een index die voorloopt op de economie. Net doordat er bijna geen speculatie is, en het beïnvloedt wordt door de vraag naar grondstoffen zit deze index echt in het voorste stuk van de ‘value chain’. Zonder aluminiumerts geen aluminium, en zonder aluminium geen gietstukken, zonder gietstukken geen halffabrikaten, en zonder halffabrikaten geen autoonderdelen, en zonder autoonderdelen geen auto’s bij voorbeeld. Je ziet snel dat er tussen het transport van de ruwe grondstoffen en het eindproduct maanden zitten. Als ik dan zie dat… Lees verder »

esweej
Gast
esweej

Indien je de mediaan van de grafiek volgt, duidt dit nog steeds niet op een verbetering van de wereldhandel, gemeten in vervoerscapaciteit. Niet verwonderlijk, door de haperende goederenvraag vanuit de VS (door een zachte winter is groei naar voren gehaald, denk aan bouwmaterialen, hetgeen de goede beursrendementen deels verklaart), de recessie in Europa en enigzins lagere groei in Azië maken dit de grafiek tot wat hij is. Ik maak mij geen enkele illusie over de toekomstige ontwikkelingen van de wereldeconomie en blijf negatief gestemd. De opleving aan het staarteinde van de grafiek is geen reden tot structurele hoop. We zien… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be