About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
EddyjuluscesarWild FireambertreeleavesMattias Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eddy
Gast
Eddy

Als men de geschiedenis bekijkt, is er weinig wat al 6000jaar stand houdt in goede en kwade tijden, behalve (fysiek) goud!

juluscesar
Gast
juluscesar

Toch even aanhalen dat goudmijnen een erg vuile en onethische business zijn(in vele betekenissen). Er zijn hiervoor alternatieven. VB Umicore de grootste bovengrondse recyclage edelmetaalmijn. Nyrstar treed in de voetsporen met een dergelijke fabriek in aanbouw downunder. In triodos pioneers zit er een Japanse bovengrondse mijn…en nog wat andere recyclage bedrijven om in te spelen op de ‘commodities”.

ambertreeleaves
Gast

Reken mij maar in het kamp van de believers… Via mijn play money portefeuille heb ik de kaart van goud getrokken via goudmijn aandelen. Dit is in feite beleggen met een hefboom in goud. Ik weet het, die hefboom werkt naar boven en naar beneden… Heb ik een kristallenbol? neen! Weet ik meer dan de anderen? neen! Noem het een berekend risico. Na 5 jaar daling is het misschien wel genoeg geweest. De situatie op de financiële markten is door al het gratis geld ook wat meer onzeker geworden. Ik denk ook dat dit ooit problemen gaat geven. Wanneer? weet… Lees verder »

Mr. V
Gast
Mr. V

Als de evolutie van die goudprijs niet te voorspellen is, waarom hebben bepaalde fondsen zoals Flossbach dit dan eigenlijk in port? Hoe houdt die zijn NIW onder controle met iets erin dat zo een beetje alle richtingen kan uitschieten. Of er een correlatie is tussen een dalende markt en goud is denk ik ook niet altijd het geval.

Mattias
Gast
Mattias

Het is niet zo apart om goud in een gespreide portefeuille op te nemen maar is meer discussie over de verhouding (5% minimum tot 25%). Die aandelenklasse is wel redelijk volatiel, maar het is vaak in een andere richting dan de rest van de portefeuille, waardoor het een stabiliserend effect heeft; de volatiliteit van de ganse portefeuille daalt zonder een al te grote op het rendement. Ik heb ooit studie gelezen over de component “goud” (25%) in de permanente portefeuille (permanent portfolio van Harry Bowne) en het effect op rendement/volatiliteit van de hele portefeuille. Ik vind die nu niet direct… Lees verder »

Wild Fire
Gast
Wild Fire

De permanente portefeuille van H. Browne staat beschreven in het boek “Beleggen voor (je) Kinderen” dat je elders op de site kunt vinden.
https://www.mijnkapitaal.be/andere-beleggingen/beleggingsstrategie/beleggen-voor-je-kinderen/

Die portefeuille (4 componenten) behaalde over 40 jaar een gemiddeld rendement van 9.6% met een maximale terugval van 12%, terwijl de Amerikaanse beurzen in de laatste bear market 56% verloren.

juluscesar
Gast
juluscesar

Mooi om nog eens een deel van de mogelijkheden om mijn kapitaal te spenderen de revue te laten passeren. Ik doe nog wat olie op het vuur…waarom staan deviezen of vastgoed er niet bij ? en als we het nog verder zoeken misschien ook alternatieven (en niet alleen energie) maar ook kunst, antiek…..ook daarin stoppen er mensen geld.

peterdedonder
Gast
peterdedonder

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be