About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jules cesar
jules cesar
9 jaren geleden

Misschien ook eens denken aan de tientjes (10 guldens)Kun je in BE aan goeie kwaliteit kopen met een iets lagere premie dan in NL.

Jens
Jens
9 jaren geleden

Niemand kan de goudprijs voorspellen dus ik ga me er ook niet aan wagen. Zoals Pierre zegt, moet je goud inderdaad als een soort van verzekering zien. Ik ben de laatste dagen ook wat aan het lezen over aan- en verkoop van fysiek goud, maar ik ben er niet echt in thuis. Misschien een ideetje voor een artikel? Welke soorten munten (1 Oz,…)? Bekendheid vs. Premie (Krugerrand, Maple Leaf, Buffalo’s, Eagles, Leopolds, Napoleons).

Esperto
Esperto
9 jaren geleden

Ik verwacht niet dat de wispelturigheid van het goud onmiddellijk zal stoppen. Er spelen momenteel twee belangrijke factoren aan de aanbodzijde.
Enerzijds denkt Cyprus er aan om zijn goudvoorraad te liquideren. Men vreest dat er nog wat landen zullen volgen. Italië bezit bijvoorbeeld een niet onaardige hoeveelheid goud. Zo’n gedeeltelijke liquidatie van de goudvoorraad zou de prijs kunnen drukken.
Anderzijds lijkt de FED momenteel de intentie te hebben om hun quantitative easing te verminderen. Concreet betekent dit een lagere inflatie waardoor men in de USA de bescherming tegen inflatie (goud) verkoopt.
Doe daarover nog een sausje van paniekverkopen en je krijgt een behoorlijk volatiele cocktail. Een ding is zeker, wie short zat in goud heeft de voorbije tijd een mooie cent verdiend.

Pierre
Pierre
9 jaren geleden

Misschien goud niet zien als een belegging, maar als een verzekering met een gelimiteerd bedrag uit de portefeuille. Gouden munten zijn m.i. het best daarvoor geschikt en men komt minder in de “verleiding” om te verkopen bij koersschommelingen. In 2013 wordt een forse stijging van de goudprijs voorspeld, maar ik zie mits er geen calamiteiten zoals oorlogen uitbreken eerder de prijs stabiel tot licht stijgend.
Goud heeft voor- en tegenstanders, maar een beperkt bedrag investeren moet kunnen. De volatiliteit is zoals bij aandelen en ik zie pas de goudprijs dalen als de rente opnieuw begint te stijgen. Maar dat is blijkbaar nog niet direct aan de orde.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x