About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
juluscesar
juluscesar
8 jaren geleden

Op de xetra beurs is BlackRock Glb World Gold Fund ondertussen 5% hoger.

moustache
moustache
8 jaren geleden

Kijk naar de negatieve reële intrest ( intrest – inflatie ) en je hebt meteen de belangrijkste reden waarom goud de komende jaren nog een aanzienlijke stijging zal kennen. We bevinden ons in een stierenmarkt en deze eindigen steeds met een overdrijvingsfase ( zie technologieaandelen in het verleden en momenteel staatsobigaties ). In goud hebben we dit nog niet gezien, maar het komt nog …Correcties in een stierenmarkt zijn er steeds geweest en blijken achteraf een koopmoment te zijn. Dat westerse overheden ( via bullionbanks ) de goudprijs trachten neer te halen via futures ( Comex ) neem ik er graag bij om mijn fiatgeld om te zetten in het énige echte geld nl. goud. Goudmijnfondsen blijf ik mijden. Deze investeren grotendeels in de grootste goudmijnbedrijven. De meesten kampen met stijgende cashkosten en een tekort aan nieuwe veelbelovende projecten.
Maak u eigen huiswerk en ga op zoek naar mijnbedrijven die voldoen aan volgende criteria : lage cashkosten, kunnen investeren met cashflow, nieuwe projecten waarvan financiering reeds rond is en ondergewaardeerd ( op basis van marktkapialisatie/ bewezen reserve per ounce, maktkapitalisatie/productie per ounce en tot slot hoeveel jaar cahflow) t.o.v. concurrenten. De geselecteerde bedrijven zijn ook bij een goudprijs van 1.000 dollar winstgevend.
NB het allerbelangste blijft GEDULD.

juluscesar
juluscesar
8 jaren geleden

Winst nemen en herbalanceren. Tja heel wat mensen met echt fysiek ‘familie’ goud zullen dit wellicht niet doen en het blijven houden voor ….
De goudfondsen in AF’s portfolio’s zijn eigenlijk fondsen in aandelen van vnl goudmijnbedrijven. Indirect speelt de goudprijs daar natuurlijk in mee maar ook een boel andere factoren. Op te merken valt dat de grafiek van BL gold er helemaal anders uitziet dan die van het metaal zelf. Misschien ontstaat er bij een prijsdaling juist meer vraag ?

Wie zal het zeggen ? in elke geval zijn de te lezen verklaringen waarom goud het op dit moment zo slecht doet soms hilarisch.

Vowani
Vowani
8 jaren geleden

Al Fonds, wat ga jij doen met de goudfondsen in je verschillende portfolios: ga je ze houden of ga je ze verkopen?

esweej
esweej
8 jaren geleden

Inderdaad, na tien jaren stijging mag je je afvragen of het niet eens tijd wordt de winst te nemen.achteraf bezien doe je het nooit goed…

esweej
esweej
8 jaren geleden

Nou, geen glazen bol, maar wel een oude wijsheid: buy low, sell high. Wie daar nu nog aan twijfelt…wat maakt het uit als goud nog 10-15% stijgt en je ingestapt bent op “500” ?
We worden enkel hebberig van die koersstijgingen. Waar doe je dan ‘rationeel’ bekeken nog moeilijk over ?

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x