About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op
juluscesar
Gast
juluscesar

Op de xetra beurs is BlackRock Glb World Gold Fund ondertussen 5% hoger.

moustache
Gast
moustache

Kijk naar de negatieve reële intrest ( intrest – inflatie ) en je hebt meteen de belangrijkste reden waarom goud de komende jaren nog een aanzienlijke stijging zal kennen. We bevinden ons in een stierenmarkt en deze eindigen steeds met een overdrijvingsfase ( zie technologieaandelen in het verleden en momenteel staatsobigaties ). In goud hebben we dit nog niet gezien, maar het komt nog …Correcties in een stierenmarkt zijn er steeds geweest en blijken achteraf een koopmoment te zijn. Dat westerse overheden ( via bullionbanks ) de goudprijs trachten neer te halen via futures ( Comex ) neem ik er… Lees verder »

juluscesar
Gast
juluscesar

Winst nemen en herbalanceren. Tja heel wat mensen met echt fysiek ‘familie’ goud zullen dit wellicht niet doen en het blijven houden voor …. De goudfondsen in AF’s portfolio’s zijn eigenlijk fondsen in aandelen van vnl goudmijnbedrijven. Indirect speelt de goudprijs daar natuurlijk in mee maar ook een boel andere factoren. Op te merken valt dat de grafiek van BL gold er helemaal anders uitziet dan die van het metaal zelf. Misschien ontstaat er bij een prijsdaling juist meer vraag ? Wie zal het zeggen ? in elke geval zijn de te lezen verklaringen waarom goud het op dit moment… Lees verder »

Vowani
Gast
Vowani

Al Fonds, wat ga jij doen met de goudfondsen in je verschillende portfolios: ga je ze houden of ga je ze verkopen?

esweej
Gast
esweej

Inderdaad, na tien jaren stijging mag je je afvragen of het niet eens tijd wordt de winst te nemen.achteraf bezien doe je het nooit goed…

esweej
Gast
esweej

Nou, geen glazen bol, maar wel een oude wijsheid: buy low, sell high. Wie daar nu nog aan twijfelt…wat maakt het uit als goud nog 10-15% stijgt en je ingestapt bent op “500” ?
We worden enkel hebberig van die koersstijgingen. Waar doe je dan ‘rationeel’ bekeken nog moeilijk over ?

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be