About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

20
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
16 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
juluscesarplatinAl Fonds (Marc Person)Robokat (Carl De Ridder)Luc Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ann
Gast
Ann

Het ergste is dat banken achtergestelde obligaties e.d. gewoon verkopen als een “zeer veilig” product. Als je maanden later er achter komt dat het om een junior achtergestelde obligatie gaat, ontkennen ze dat met klem. Zelfs als je hen de gegevens zwart-op-wit laat zien.
Ondertussen is de obligatie getransfereerd naar een andere bank, waar ze me direct op de gevaren wezen.

jempi25
Gast
jempi25

Dus ik lees weeral >> Beleggingsfondsen zijn veilig en gaan nooit in lucht op? Dus uw geld blijft van u! Spaarrekeningen en producten met 100.000 € garantie zijn niet zo veilig als bv de MIXER Wat moet een mens zich toch kopzorgen maken omdat geld in handen van een bank niet optimaal beheerd wordt! Dit is niet de logica! Als je moet betalen om je geld te beheren, vind ik toch dat ze uw geld niet roekeloos mogen beheren. Waarom worden deze dan niet gestraft ? Als wij schulden maken komen ze alles halen bij ons! Huis en inboedel enz…… Lees verder »

Luc
Gast
Luc

Toch nog iemand anders die dit wat opvolgt. Is men in Belgie en Frankrijk niet strenger wat kredietbuffers betreft? Ik vermeld ook Frankrijk omdat ik bij Keytrade zit en die beginnen nu ook al met hypothecaire leningen (Keyhome) zoals een traditionele bank waar ik toch bedenkingen bij heb. Credit Mutuel is uiteindelijk maar een kleine bank.

JefVanRetie
Gast
JefVanRetie

Mooi artikel. Nooit vergeten waarmee we (en de banken) bezig zijn. Semi-gerelateerd, maar helemaal anders: stel dat Binckbank (of welke andere dan ook) morgen het faillissement aanvraagt. Wat gebeurt er dan met mijn eigen kleine Mixerfonds dat ik er heb? De website gaat offline, de telefoon wordt van de ene op de andere dag niet meer beantwoord. Het begint al met een praktisch probleem: ik geraak niet meer aan mijn portefeuille. Ik kan geen zaken verkopen, ik kan geen zaken opvolgen. Wat moet je in zo’n situatie dan doen? Per brief contact opnemen? Afwachten? Wat als de curator vraagt om… Lees verder »

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be