About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

11
Reageer op dit artikel

avatar
6 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
jempi25RobokatKevin BKarienhkds Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
jempi25
Gast
jempi25

Koopjestijd $?
26/8/2015 lees ik 38 % Robokat
Hoeveel % zit er dan nu in de mixer in $?

Kevin B
Gast
Kevin B

Heb bij medirect ook een USD rekening, is het verstandig om het opgebouwde cashpositie in afwachting van het ideale bijkoop moment voor de mixer/flexer hierop te parkeren ? Of zal de verwachte stijging nooit de (dubbele) wisselkosten overstijgen.

Karien
Gast
Karien

Bedoelen jullie dan dat het nu een goed moment is om Carmignac patrimoine bij te kopen omdat de dollar gezakt is to de euro ?

Bodde
Gast
Bodde

Gespreid instappen, allemaal goed, maar zoals eerder gezegd hier was dat voor de defensievere fondsen niet nodig. Ik heb voor enkele fondsen van de mixer niet (of in 2x enkel) gespreid ingestapt en ben daar tot heden vrij blij mee (aangekocht na correctie van oktober vorig jaar dus een mooie buffer opgebouwd tot nu). Spijtig genoeg had ik die strategie doorgezet voor een paar defensieve fondsen zoals Carmignac Patrimoine en Deutsche Invest Multi Opp … maar … die staan nu wel tussen de -5% en -8% toen ik laatste keer keek. Bijkopen nu – al dan niet op een gespreide… Lees verder »

jempi
Gast
jempi

Weeral iets bijgeleerd denk ik >>> nieuw een must >>> gespreid instappen!!!

Dollar
Gast
Dollar

Correcte analyse. Is het dan ook geen tijd om een aantal USD fondsen op te nemen in de Mixer, in het bijzonder gezien het opwaarts potentieel op langere termijn? Eerder dan enkel te mikken op euro fondsen die onrechtstreeks in USD beleggen? Of vinden jullie dit niet nodig? Graag jullie visie.

Al Fonds (Marc Person)
Lid

Ik denk dat onze “Mixerbeheerders” wel weten hoeveel USD ze in hun portefeuilles opnemen ( https://www.mijnkapitaal.be/portefeuilles/mixerfonds/mijnkapitaal-mixerfonds-door-x-ray/ ).
En onrechtstreeks: of een fonds nu in EUR, in USD, in NOK, in YEN… doet niet terzake. Het is het onderliggende dat enkel telt.

hkds
Gast
hkds

@Dollar: beleggen in USD is iets anders dan het fonds uitdrukken in EUR of in USD. Lees maar eens https://www.mijnkapitaal.be/thema/diversen/het-mixerfonds-scheel-bekeken/
Met dat artikel hoop(te) ik een groot misverstand de beleggerswereld uit te helpen.

© 2012 - 2018 MijnKapitaal.be