About the author

Robokat (Carl De Ridder)

Jaren geleden had ik niet veel interesse in financiele zaken, en vertrouwde vooral op mijn bankiers. Af en toe werd ik naar het kantoor geroepen waarbij de bankier vertelde dat ik best product X verkocht en het veel betere product Y aankocht. Wat ik dan vaak deed. Enkele malen haalde ik een bescheiden winst, af en toe ook wat verlies. Stilaan begon ik te beseffen dat ik de touwtjes in eigen handen moest nemen, wilde ik betere rendementen halen.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jempi25
jempi25
4 jaren geleden

Koopjestijd $?
26/8/2015 lees ik 38 % Robokat
Hoeveel % zit er dan nu in de mixer in $?

Kevin B
Kevin B
5 jaren geleden

Heb bij medirect ook een USD rekening, is het verstandig om het opgebouwde cashpositie in afwachting van het ideale bijkoop moment voor de mixer/flexer hierop te parkeren ? Of zal de verwachte stijging nooit de (dubbele) wisselkosten overstijgen.

Karien
Karien
5 jaren geleden

Bedoelen jullie dan dat het nu een goed moment is om Carmignac patrimoine bij te kopen omdat de dollar gezakt is to de euro ?

Bodde
Bodde
5 jaren geleden

Gespreid instappen, allemaal goed, maar zoals eerder gezegd hier was dat voor de defensievere fondsen niet nodig. Ik heb voor enkele fondsen van de mixer niet (of in 2x enkel) gespreid ingestapt en ben daar tot heden vrij blij mee (aangekocht na correctie van oktober vorig jaar dus een mooie buffer opgebouwd tot nu).

Spijtig genoeg had ik die strategie doorgezet voor een paar defensieve fondsen zoals Carmignac Patrimoine en Deutsche Invest Multi Opp … maar … die staan nu wel tussen de -5% en -8% toen ik laatste keer keek.

Bijkopen nu – al dan niet op een gespreide manier – is een optie. Maar dat betekent ook dat ik van elke fonds ga moeten bijkopen om de distributie evenredig te houden. Akkoord, misschien een mooi moment om nu (extra) in te stappen maar: dat is wel opeens veel extra kapitaal dat ik moet vrijmaken om te beleggen…

Pff, dilemma’s dilemma’s …

jempi
jempi
5 jaren geleden

Weeral iets bijgeleerd denk ik >>> nieuw een must >>> gespreid instappen!!!

Dollar
Dollar
5 jaren geleden

Correcte analyse. Is het dan ook geen tijd om een aantal USD fondsen op te nemen in de Mixer, in het bijzonder gezien het opwaarts potentieel op langere termijn? Eerder dan enkel te mikken op euro fondsen die onrechtstreeks in USD beleggen? Of vinden jullie dit niet nodig? Graag jullie visie.

Al Fonds (Marc Person)
5 jaren geleden
Antwoord aan  Dollar

Ik denk dat onze “Mixerbeheerders” wel weten hoeveel USD ze in hun portefeuilles opnemen ( https://www.mijnkapitaal.be/portefeuilles/mixerfonds/mijnkapitaal-mixerfonds-door-x-ray/ ).
En onrechtstreeks: of een fonds nu in EUR, in USD, in NOK, in YEN… doet niet terzake. Het is het onderliggende dat enkel telt.

hkds
hkds
5 jaren geleden
Antwoord aan  Dollar

@Dollar: beleggen in USD is iets anders dan het fonds uitdrukken in EUR of in USD. Lees maar eens https://www.mijnkapitaal.be/thema/diversen/het-mixerfonds-scheel-bekeken/
Met dat artikel hoop(te) ik een groot misverstand de beleggerswereld uit te helpen.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x