About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

24 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jblanckaert
jblanckaert
5 jaren geleden

mijn vraag was niet een belastingvraag maar een beleggingsplatform vraag :
in tussen ga ik voor deze Nederlandse tamrecht BV een bankrekening openen bij Knab ( onderdeel van Aegon groep ) wegens lage kosten en interessante deposito rentes .
Als beleggingsplatform zal ik waarschijnlijk DeGiro nemen gezien Binckbank merkelijk duurder is . Voor het kiezen van mixer fondsen via DeGiro in Nederland zal ik jullie hulp nog hard nodig hebben .
Ook via Knab kan men beleggen maar dit moet ik nog verder onderzoeken.

Wat de belastingen betreft voor wie ook in dergelijke situatie kent : een stamrecht BV is een maatschappij waar je het kapitaal van een vorige goudenhanddruk verzekeringpolis kan transferen en beleggen om een jezelf een lijfrente te betalen over een langere periode en aldus een lager belasting tarief krijgt dan wanneer men de lijfrente in een keer laat uit betalen . Volgens het belastingverdrag tussen Nederland en België mag België belasting heffen indien jaarlijks minder dan 25000 Euro lijfrente wordt uitbetaald en Nederland indien jaarlijks >25000 Euro . Het is allemaal niet eenvoudig en je hebt echt wel een gespecialiseerde financiële planner nodig om dit alles te organiseren en in order te zijn met vooral de Nederlandse belasting gezien de lijfrente een uitgesteld loon is van een vorige werkgever.

juluscesar
juluscesar
5 jaren geleden

Ik veronderstel dat je Belg bent; wel richt U vraag eens tot het Bureau voor Belgische zaken.
https://www.svb.nl/int/nl/bbz/

jblanckaert
jblanckaert
5 jaren geleden

Ik heb een tijd in Nederland gewerkt en daar nog een goudenhanddruk verzekeringspolis lopen die volgend jaar komt te vervallen . ik woon in België maar Ik ga nu een stamrecht BV in Nederland oprichten om het kapitaal daartoe te laten transfereren en het dan te beleggen en dan via een lijfrente een jaarlijkse uitbetaling te doen naar mij in België . Ik moet dus voor de stamrecht BV een bankrekening en broker account openen in Nederland .
Als ik het kapitaal in de mix fondsen wil beleggen tegen lage kosten , welke Nederlandse bank/broker zou ik daarvoor best kiezen?

aerjo
aerjo
6 jaren geleden

Bij degiro open je geen rekening. De gelden worden overgemaakt op een algemene rekening op naam van stichting degiro zodat je geen enkele melding moet maken op jou belgische belastingsaangifte.
Ben 200 % tevreden van deze broker vermits ik veelverrichtingen doe met sprinters en turbos Steeds correcte afhandeling en spot goedkoop
Een nadeel tov binck bank-men kan geen limiet orders in de toekomst inbrengen- enkel dagorders

Johan
6 jaren geleden

Het lijstje van hierboven klopt in werkelijkheid niet. Eenmaal je ingelogd bent op de Giro blijken er een boel fondsen niet te zijn. Je kunt wel de aanbieder zien maar de fondsen kan je niet echt aankopen.
O.a ethna, Carmignac en een vanguard fonds enz bieden ze blijkbaar enkel fictief aan op het lijstje….maar dus niet in hun systeem zelf. Van de door AF besproken fondsen kan je enkel het Blackrock fonds daadwerkelijk aankopen.
Stichting DeGIRO zou verder aan Belgische klanten op het einde van het jaar een lijstje bezorgen met aan te geven taxen …

juluscesar
juluscesar
6 jaren geleden

Enkel het blackrock fonds is daadwerkelijk te verkrijgen bij de Giro. Ook al staan Ethna en Carmignac op het lijstje van de Giro als aangeboden gratis fondsen….éénmaal ingelogd is het noppes.

evita
6 jaren geleden

Is DEGIRO een liefdadigheidsinstelling ? Ik denk van niet hé ?

Marc
Marc
6 jaren geleden

“Het blijft een Nederlandse broker en je zal de rekening die je bij hen opent, dienen aan te geven op je aangifte. Ik vermoed ook dat ze geen RV gaan inhouden als die verschuldigd is: dat ga je ook zelf moeten berekenen en aangeven.”

Wat als je dit niet doet ?

Vowani
6 jaren geleden

Interessant dat onze aandacht hierdoor getrokken wordt op varianten van fondsen mét retrocessie voor de bankier, en zonder retrocessie. Zou boeiend zijn te weten bij welke brokers in België we de fondsen uit het Mixerfonds kunnen aankopen in de varianten zonder retrocessie. En op welke termijn een keuze voor die variant de eventuele aankoopkosten compenseert. Concreet: bij sommige banken zijn er geen instapkosten, maar je kan enkel de variant mét retrocessie aankopen. Dus hoewel geen instapkost op het eerste zicht aantrekkelijk is, betaal je daar op termijn een prijs voor (de retrocessie). Uiteraard hebben de banken een bron van inkomsten nodig. Dus geen instapkosten betalen én geen retrocessie is op termijn allicht een onhoudbaar business model voor de fondssupermarkten.

Robokat (Carl De Ridder)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Vowani

Dit laatste is een belangrijke opmerking: stel dat je instapt bij een broker die geen instapkosten noch retrocessie rekent, dan kan je je de vraag stellen of er in de toekomst toch geen kosten komen.

Peter
Peter
6 jaren geleden

>> “Het blijft een Nederlandse broker en je zal de rekening die je bij hen opent, dienen aan te geven op je aangifte. Ik vermoed ook dat ze geen RV gaan inhouden als die verschuldigd is: dat ga je ook zelf moeten berekenen en aangeven.”

Is dat bij MeDirect (een Maltese entiteit zijnde) dan ook het geval?

Robokat (Carl De Ridder)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Peter

Neen, MeDirect is een Belgische dochter van Mediterranean bank en zorgt voor een correcte fiscale afhouding zoals alle Belgische banken.

Peter
Peter
6 jaren geleden

Oké. Dat weten we dan ook weer. Bedankt.

luc1961
6 jaren geleden

Via hun website vind ik geen fondsen. Blijkbaar moet men eerst inloggen en geld op de rekening overschrijven, denk ik.

Jens
Jens
6 jaren geleden

Hier overigens wat meer toelichting bij de Nederlandse varianten: http://www.tijd.be/dossier/fundawards2014/Hoeveel_betaalt_u_de_verkoper_van_uw_fonds.9488058-7692.art?itm_campaign=feedblocknetto

Win-win voor ons? Lagere beheerskosten (want geen voor de broker) en transactiekosten zijn er bij een aantal brokers ook niet. Dan rijst de vraag wat de brokers nog verdienen aan de verkoop van fondsen?

Robokat (Carl De Ridder)
6 jaren geleden
Antwoord aan  Jens

Een broker die geen instapkosten rekent en ook geen inkomsten haalt uit de “retrocessies”, die verdient in feite niets aan zijn klant. Dat roept inderdaad vragen op, want zoiets is op lange termijn niet vol te houden. We komen hier zeker nog op terug.

Jens
Jens
6 jaren geleden

Aanbod zeer opmerkelijk. Ik zie wel dat de tarieven voor beursorders voordeliger zijn in het Frans naarmate het aankoopbedrag kleiner wordt. Misschien voordeliger om een rekening in het Frans te openen. Ik zie in hun kernselectie trouwens ook de Skagen fondsen. Veelbelovend.

© 2012 - 2020 MijnKapitaal.be

24
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x