About the author

Al Fonds (Marc Person)

Ik ben meer dan 30 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Toen ik in 1991 mee aan de wieg stond van de Tak 23 had de fondsenvirus me al snel te pakken. John Bogle stelt dat 94% van de fondsen op de lange termijn hun benchmark op de lange termijn niet konden verslaan. Voor mij was dat een uitdaging om op zoek te gaan naar die andere 6%.

Related Articles

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
fundsmentalist
fundsmentalist
4 jaren geleden

Begrijp ik het goed? Men neme een matig presterend fonds (slechtere prestaties dan een tracker op MSCI World NR maar met eenzelfde volatiliteit) en een hoge kost (2.39%) en men kleve er het label “duurzaam” op (een bijkomende constraint die de opbrengst nog verder negatief beïnvloedt) en de winkel draait weer?

Luc
Luc
4 jaren geleden

Waar kan je dit fonds kopen? In elk geval niet bij Deutsche Bank en niet bij Medirect? Bij Deutsche Bank wellicht “op verzoek”, dus “met instapkosten”…

Patrick Claerhout
Patrick Claerhout
4 jaren geleden
Antwoord aan  Luc

Verzekeraar Fidea breidt per midden september zijn aanbod Tak 23-fondsen uit met 5 nieuwe fondsen, waaronder Fidea DNCA Invest Global Leaders, zijnde een afgeleide van het originele fonds.

Het originele fonds heeft momenteel volgens de gegevens van Sustainalytics (bron waarop M* zich steunt voor duurzaamheidsanalyse en tevens eigendom van M*) een benedengemiddelde score op vlak van duurzaamheid. Op vlak van CO2-gevoeligheid van de onderliggende beleggingen van het fonds zijn er nog geen gegevens bekend.

Uit het artikel van Al Fonds blijkt dat DNCA niet hals-over-kop haar duurzaamheidsstrategie implementeert. De scoring zou dus gradueel beter moeten gaan worden.

Patrick Claerhout
Patrick Claerhout
4 jaren geleden
Antwoord aan  Patrick Claerhout

Ter aanvulling: betrokken fonds ondergaat een naamsverandering naar DNCA INVEST BEYOND GLOBAL LEADERS, juist om aan te geven dat er voortaan ook extra financiële criteria in de toekomst een groter gewicht gaan krijgen.

Menarka
Menarka
4 jaren geleden

Dit veranderen van strategie door een fonds komt regelmatig voor. Het is een van de Turken van de fonsindustrie. Hoe gaan jullie daar mee om in jullie publicaties. De resultaten van voor de verandering zijn natuurlijk niet meer relevant.

© 2012 - 2022 MijnKapitaal.be

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x